Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako klincima stavljate kapi / spray u nos?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Kako klincima stavljate kapi / spray u nos?

Evo, dolaskom 12. mj dosla nam je i prehlada.
    Nosic cijedi, iskasljavanje i lagana temperatura.
    Iskasljavanje i temp. rjesavamo sirupom koji 13-omjesecni L. bez problema popije, ali nos........ne mogu mu se ni pribliziti.
    Nema sanse da mu stavim kapi ili spray u nosic, ne da i gotovo. Vrti glavom, mase rukama, place, vristi....
    Kako vi rjesavate ovaj problem?
    Tnx

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi kapi jako rijetko koristimo, uglavnom samo fiziološku i to sa špricom, ponekad spray.. postupak je manje više isti..
    Dakle: Posjednem malu u krilo, njene noge stisnem svojima, ruke joj izravnam uz njeno tijelo i svojim ih rukama sprečavam da bježe, lijevom rukom držim njenu bradu da ne vrti glavom a desnom štrcam u nos.. Nimalo jednostavno, ali nemam drugog rješenja.. tako je samo prvih nekoliko puta dok ne skuži da to nije prestrašno, i onda se prestane borit.. Jadno moje dijete

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bio je neki dan tata u 8mom katu kod Danijele Trbović koji je našao metodu kako kapati u nos djetetu, ali nažalost nisam čula sve. Možda je netko gledao pa objasni ili treba nać emisiju gdje su bili tate koji rade sve oko beba. I A.Stanković je bio gost.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Može se naći na HRT-ovoj stranici, Emisije na zahtjev.. Idem baš vidjeti šta kažu..

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

isto kao klaudija s tim da moja 11-mjesečna curka nikad ne odustane od urlanja i otimanja. zapravo i tehnika nije toliki problem, najvažnije je stisnuti zube i zaboraviti na žaljenje prema djetatu tih nekoliko sekundi (koje istina traju kao vječnost). kad se uspijem psihički isključiti budem najučinkovitija.
    ako je nos začepljen (dosad je srećom samo dvaput bio) kapam ga samo prije spavanja i to sekundu prije nego joj dam mlijeko pa brzo zaboravi

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam inače malo "tvrđa" što se toga tiče stisnem i gotovo,što se mora mora. ako je dijete veće kratko objasnim (o čemu se god radilo),što i kako, a ako je manje par puta stisnem i dijete mora popusti jel tako mora biti.dok je suprugu žao i onda to traje dugo ,ali inače ja sam ta koja "babaroga".

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kapi ili uz mito ili na silu, sprej jedino sama .
    Kad je bila manja ako se opire a baš se mora kapati/špricati, onda taj zahvat rukama, nogama...Ali većinom bi uspjeli napraviti igru od toga, iščekivanje nekog mega šmrklja ili slično. Jedino ako to šmrkljanje traje danima već bi nosić bio iritiran pa bi borba bila neizbježna.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kapi ili uz mito ili na silu, sprej jedino sama .
    Kad je bila manja ako se opire a baš se mora kapati/špricati, onda taj zahvat rukama, nogama...Ali većinom bi uspjeli napraviti igru od toga, iščekivanje nekog mega šmrklja ili slično. Jedino ako to šmrkljanje traje danima već bi nosić bio iritiran pa bi borba bila neizbježna.
    I što kaže genius, samo čim brže i bez mnogo drame.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja svojoj sprejam nos, najprije sam joj dala sprej da se igra s njim i spreja lutku i ja i mm smo se sprejali i šalili... Onda smo rekli, ajde sad ti, nećkala se, ali smo joj obećali pjesmice na laptopu i onda je pustila da joj nasprejamo.
    pa nas je pustila da joj izvučemo šmkrljice s aspiratorom na baterije... Baš sam sretna što to tako ide bez beda...
    A skužila je da to ne boli, obećamo joj nagradu i eto... ima 17 mjeseci.
    Posebno ponosno to dozvoli kad je još netko tu, onda mi kažemo pogledajte kako curica da mami i tati da joj čiste nos i ona sva ponosna gleda u tu osobu i pušta da joj čistimo nosić

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nemamo s tim problema.prvih par puta na silu, a onda shvati da je super kasnije kad je nosić prohodniji i to je to.sada već sam traži.mama puskaj nos i usisaj(aspirator na usisivaču)...

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, stavili smo spray par puta na silu .
    Bilo mi je grozno tako ga jadnog "zarobiti", ali sto cu, morala sam.
    Ali sam primjetila da je svaki sljedeci put sve manje suza (valjda je shvatio da ne boli), a i ja sam sve brza .
    Ovo s objasnjavanjem kod nas jos ne uspjeva jer je premali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •