-
Romer Eclipse
Nabavili smo Romer Eclipse sjedalicu 9 - 18, ali nismo, nažalost, razmišljali o smjeru vožnje kad smo kupovali
Prema uputama, čini mi se da se ta sjedalica ne može montirati tako da se dijete vozi u smjeru suprotnom od vožnje. Nisam dobila nikakvu detaljniju knjižicu uz sjedalicu gdje bih to mogla provjeriti. Radi se o djetetu koje ima 10 i pol kg, 9 mjeseci, ali čini mi se da je to prerano da bih ga stavljala u smjeru vožnje... S druge strane imamo Maxi cosi jaje u kojem se ono još uvijek može voziti, ali nekako mi se Romerova čini masivnija, sigurnija... Što učiniti? Može li se ovaj Romerov model montirati u surpotnom smjeru?
-
Ne može u suprotni smjer. Ako dijete ima više od 9 kg (a ima) i ako se može samostalno ustati (ako ga stavite na pod da se može samostalno ustati npr. uz kauč) onda može u AS 9-18 kg. Ako se dijete još ne ustaje, onda se i dalje vozite u "jajetu".
-
Da, samostalno se ustaje, znači može... Eh, bit će valjda više pameti idući put
-
Da dodam: uvijek se bolje da se dijete što dulje vozi u AS manje kategorije. Sigurnije je. Tako da bih ja osobno, ako jaje baš nije pretijesno, još neko vrijeme pričekala sa 9-18.
-
Puno hvala ! I još da pitam, sjedalicu/jaje bih montirala na sredini stražnjeg sjedišta, ali pročitala sam da nije svako sjedište dizajnirano da se to može izvesti. Kod mene se konkretno radi o autu Audi A4, sredina sjedišta je mrvicu izdignuta od postraničnih sjedišta, jeli to problem? Kad sam postavila sjedalicu činila mi se dosta čvrsto postavljena, pomiče se lijevo - desno par milimetara, čini mi se da ne bi smjelo biti problema... Oprostite što gnjavim, ali nisam iz hr, ne znam kome se mogu obratiti za pregled AS pa sve radim napamet
-
Molim Vas info kako da znam da je npr. ova AS dobra:
http://www.njuskalo.hr/djecje-auto-s...-oglas-3528285
Znam da je bitna godina proizvodnje, također piše da je nova....što pitati, obratiti pozornost?
Hvala!
-
Administrator foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma