Što se može dogoditi ako se ima spolni odnos dva dana prije punkcije, tj na dan štoperice?
Što se može dogoditi ako se ima spolni odnos dva dana prije punkcije, tj na dan štoperice?
Sve ovisi o spermiogramu partnera, (ako je on taj s kojim se ima odnos) šala mala)
Ako je spermio lošiji može biti da neće biti dovoljna dva dana da se opet nakupi spermića za postupak, a i to ovisi kakav postupak je u pitanju???
Ja ti ne znam puno jer sam tek prvi puta u postupku, možda netko iskusniji, ali daj napiši koji tip postupka i dijagnoze
U osnovi se ne može dogoditi ništa osim da ima manje spermića...nadam se da nije jako loš spermiogram. Inače preporuka je 3-4 dana apstinencije prije punkcije
ništa loše, ako je spermiogram barem količinski u redu, no uvijek se nađe dovoljno spermića za oplodnju (pogotovo ako se radi ICSI)
ponekad se nije loše opustiti, neku kažu da im to donijelo sreću
Meni je jednom doktorica zabranila spolne odnose da ne popucaju folikuli.
A da li netko zna zasto se treba apstinirat od transfera do bete? Da li zbog orgazma-grcenja maternice ili zbog sperme...zasto??? U slucaju pozitivne bete do kad opet apstinirat?
Pretpostavljam da je od transfera do bete baš zbog toga (Grčenje maternice ) jer se maternica i ovako ponekad bori protiv embrija jer ga registrira kao strano tijelo, a nakon bete i utvrđivanja uredne trudnoće mislim da nema potrebe za apstinencijom osim ako dr tako kaže zbog nekih ne daj bože mogućih problema. Naravno trebalo bi biti sve lijepo nježno i polako, a neki ludi sex sačuvajte do nakon poroda)
Mi smo otkrili da je spermiogram bolji nakon što uopće nema apstinencije. Imali smo domaću zadaću dan prije očekivane punkcije, bila je inseminacija i jako dobar spermiogram (na žalost ni to nije pomoglo).
Vjerojatno zbog grčenja, kako su ti cure već rekle, a i nikako nije preporučljivo da ti sperma dođe do cerviksa jer ga ona tjera na otvaranje. Zato je meni dr nakon pozitivne bete rekao da ako baš ne moramo, ne radimo ništa, a i ako baš moramo, da obavezno koristimo kondom (da, koliko god to debilno zvučalo)
to sam se i ja zapitala
![]()
ja se sexala prije transfera,mm nije htjeo jedv asam ga nagovorila ....
reko nek embriji imaju lijep docek i opet sipak![]()
Joj ja imam još dvije noći i jedan dan onda okrenuti mog muža, on me neće ni taknuti još od 18dc prethodnog ciklusa, hmm a danas mi je 18 dc, dakle već 36 dana suša