-
Molim mišljenje - probušena maternica???
Pozdrav!!!
Evo nova sam na ovom forumu...
U 9.mj sam bila na HSG-u. Da vidimo prohodnost jajovoda jer sam prije godinu i pol bila kiretirana, a sad godinu dana truda a ništa.
Stavljanje instrumenata užasno boljelo, a ovo sve ostalo bilo za izdržat-neugodno više...
e sad, jajovodi ok, al kontrast se nije izlijevao kroz njih van nego negdje kroz maternicu (rtg slika maternice nije bila onako srcolika, nego razmazano nekak.) piše na nalazu ovako: KROZ TUBE SE NE VIDI IZLAZAK KONTRASTA, NO OKO UTERUSA JE VIDLJIVA NEPRAVILNA NAKUPINA KONTRASTNOG SREDSTVA..
dijagnozu nemam nikakvu -rekli su da mogu potražit drugo mišljenje, te bi bilo dobro napraviti laparoskopiju da se utvrdi u čem je problem...al vjerojatno je maternica probušena-il kako se već to kaže (sad dal uslijed kiretaže il ????) ak je rupa manja da se zašiti al oporavak traje 1-1.5 godina i ne smijem zatrudnit.... ak je veća ostaje nam posvajanje djeteta
kaj da vam velim....
išla sam puna optimizma tam, reko malo jajovode propušemo i ja planirala do kraja ove godine biti trudna... a sad...ovo me više boli nek dok sam bila na kiretaži jer sam mislila pa dobro, bude druga beba, a sad su mi šanse sve manje....
dobro bum se malo i ja digla, treba mi vremena, možda se ipak da neš napravit, možda i ne bude tako strašno...budem išla u zg i na drugo mišljenje, nedamo se, idemo do kraja, makar trajalo par godina.
Zanima me ak zna koja za ovakav slučaj nek se javi!!
I ako zna netko pod kojim nazivom tražit to na netu, ne mogu ništa pronać..
Hvala!
Posljednje uređivanje od BHany : 20.01.2011. at 10:53
Razlog: promjena naslova
-
Nala ja osobno nisam čula za sličan primjer niti imam kakav savjet, samo želim reći drži se i potraži drugo mišljenje, da ipak budeš sigurna u dijagnozu. Glavu gore i hrabro naprijed!
-
Nala2, meni ovo zvuci nestvarno. Pa nema tu mozda je malo probusena a mozda i nije. Moj savjet ti je da sto prije pronades iskusnog ginekologa ali nisam ziher da mora bas biti MPO. Ispada da ti uopce ne bi znala sta se eventualno dogada da nisi otisla na HSG. Ne znam bas da jedna rutinska kiretaza moze biti tako fatalna.
-
Ja znam , nažalost, da se to dešava, ženica sada ne može zatrudniti i razmišlja o drugim opcijama
Ali ipak, nemora biti to tako kod tebe, odi po još neko mišljenje, ne znam možda se MR ili CT om mogu vidjeti takvi problemi
-
Molim mišljenje - probušena maternica???
Pozdrav,moja priča je malo dulja...
U 4/2009 imala spontani(blighted ovum)-zatrudnila slučajno u 2/2009, s tim da menstruaciju nisam imala od 12/2008, nakon zadnje ture dianama zbog kontracepcije i navodno policističnih jajnika.Kiretaža prošla bez bolova i nekog većeg krvarenja.nakon terapije dianama nakon kiretaže i odmora od 6 mjeseci u 10/2009 planiramo trudnoću no do nje ne dolazi.odlazim kod drugog doktora u 4/2010 gdje radim hormonski status (4.dc) i na temelju omjera FSH/LH=6,5/7,7 potvrđen pcos (ostali parametri: prolaktin-320mIU/L, TSH-1,32, E2 -39.8 pg/ml, ukupni testosteron - 1,3 ng/ml).Terapija dianama 3 mjeseca i u 9/2010 radimo HSG koji je bio jako bolan-najviše samo uvođenje instrumenata tako da sam čak i vrisnula u jednom trenutku.Nalaz veli ovako:nakon što se aplicira 4 ml kontrasta,manji otpor.U nastavku aplikacije kontrasta nema značajnijeg otpora.Vidljiv je dekstroponirani uterus koji je u cjelosti manj.Desno prikazan rog primjerenog položaja.Lijevo se ne prikaže rog, uz atipičan i prikaz lijeve konture uterusa.U prikazanom dijelu uterusa, manji defekti punjena po sve će odgovarati mjehurićima zraka.Obostrano se prikažu primjereno položene tube, primjerene morfologije,a uz i kroz njihnema evidentnog izlaska kontrasta.Kroz tube se ne vidi izlazak kontrasta,no oko uterusa vidljiva je nepravilna nakupina kontrastnog sredstva.ZAKLJUČAK:Atipična ekstrauterina nakupina kontrasta,moguće uslijed izlaska kontrasta u području lijevog roga.Potrebna daljnja obrada. Dakle rečeno mi da su jajovodi ok, al sa sigurnošću mi nisu mogli reć što je ovo kod lijevog roga-njihova pretpostavka da bi mogla biti perforacija maternice, al su me poslali po drugo mišljenje i da ću vjerojatno morat uradit lpsc.Vezano uz to me zanima da li bi ja osjetila perforaciju kod kiretaže, imala kakve simptome? Da li je ta perforacija do danas mogla zarasti? I je li moguće napraviti tu perforaciju kod HSGa?Otišla ja po drugo mišljene kod stručnjaka poznatog kod nas.Prvo je bilo da ćemo radit lpsc/hysc, al kad sam došla na dogovor za operaciju, odlučio je da ćemo pokušati to riješiti bez operacije-objašnjenje da je jako mala vjerojatnost da imam perforaciju jer bi imala neke simptome, bolove, upale...misli da bi to kod roga mogle biti priraslice (sy.Asherman-pod ?.)pošto imam neredovite mjesečnice i u zadnje vrijeme sam ih dobivala uz pomoć duphastona dogovorili smo se da smršavim barem 5 kg, nastavim piti diane35,za 2 mjeseca se javim na kontrolu, a prije da napravim nalaze hormona FSH/LH.
E sad mnoga pitanja su mi došla tek kad sam izašla iz ordinacije..Pitanja vezana uz to:Ako budem pod terapijom diana35 radila nalaze hormona-hoće li nalaz biti vjerodostojan, jer moje laičko mišljenje da će zbog hormona biti iskrivljeno stvarno stanje?!Jeli moguće ostvariti trudnoću i dovesti je do kraja ako se ne "zakrpa" ta perforacija ako je uopće ima??Može li se kako drugačije-bez operacije utvrditi (ne)postojanje perforacije?Mogu li piti vrkutu il marulju il vitex ilin sve troje odjednom za takve stvari,za postizanje ovulacije? I da li smijem to piti s obzirom da moram hormonski status raditi??Molim vas Vaše mišljenje o tome i ak imate kakve primjere iz svoje okoline za peroraciju maternice...
Hvala Vam unaprijed!!!
oprostite na preeedugom postu
-
draga ja ne znam n jedan odgovor na tvoje pitanje ali zelim ti svu srecu ovog svjeta da se sve resi kako treba
-
niti ja ne znam odgovore na tvoja pitanja, ali po mom skromnom mišljenju laparo/histero bi ti dala vjerojatno mnoge odgovore, a to nisu strašne operacije....no doktor ipak zna najbolje, odnosno uvijek potražiti više mišljenja
-
možda da ta pitanja postaviš nekom od specijalista na nekom od foruma, mislim da sam čitala da dr.Radončić odgovara na pitanja.
nism nikad bila na toj stranici ali proguglaj pa vidi.
sigurno i tako možeš dobit još koje mišljenje!
sretno draga i da se problem što prije rješi!
-
Hvala vam drage....
Za 2 mjeseca idem na kontrolu pa ću vidjet kaj bude...postavljala pitanja i na plivi i na centar zdravlju, ordinaciji...al dugo ne odgovaraju...2 odg sam dobila i svi misle da nije probušena, ali ne mogu mi točno reć jer naravno ne vide snimke,to je samo na temelju mog opisa....trebala sam se sad zadnji put dogovorit za hysc/lpsc ali dr isto misli da nije probušena, pa pokušava bez operacije...a znam da je to jedina mogućnost...
pusa svima
-
Nala, dr. Radončić u poliklinici Vili vidi ono što drugi ne vide, a osim toga, možeš ga pitat štogod ti padne na pamet, vrlo je pričljiv i susretljiv. Naruči se k njemu, barem na konzultacije (100 kn) i pokaži mu sve snimke. Pogledaj na: www.vili.hr A inače, odgovara na pitanja redovito (svaka 2-3 dana) na: http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...=forum&s=forum klikneš na njegovo ime.
-
probala sam al mi cijelo vrijeme javlja grešku, a logirana sam....
hvala vam!
pusa
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma