Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Zamjena za rezance u juhi?!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Zamjena za rezance u juhi?!

Najavili mi se gosti da ce doci za sat i pol do nas (navracaju putem iz Njemacke), pa moram brzinski spremiti veceru...a danas potrosila zadnje rezance za juhu!
    Znam da se mogu napraviti neke 'njoke' ili nesto slicno sa grizom i brasnom i
    zlicom stavljati u juhu...
    Molim vas dajte mi neku zamjenu za rezance, jer sam sama doma sa Andreom, a ne da mi ju se bolesnu po ovoj hladnoci voditi sa sobom u 5km udaljen Konzum.
    Pomagajte brzo, ja dotad idem staviti meso da se pece!!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanzarele - jedno jaje, brasno i malo soli, natrgani petrusin. to pomijesac. zlicicu uronis u vrelu juhu da se zgrije i onda vadis male komade.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili mozes skroz na tanke trakice narezati mrkvu.

ili, mmmmm, to jako volim a odavno nisam - samo izliti u tankom mlazu jedno promijesano jaje u juhu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

joj daj mi molim te objasni ovo s jajetom, mislim da sam to negdje jela (jesu to one tanke bijele niti u juhi)? Mrkvu sam vec stavila da se kuha sa mesekom.
    Jaje se cijelo izmijesa pa izlije ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, jaje samo vilicom mijesas u salici da se povezu zumanjak i bjelanjak i onda nagnes salicu lagano nad juhu i pustas jaje u tankom mlazu.
    opet mmmmmmm

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moj problem je rijesen!!
    Hvala Ivarici i hvala Rodinim receptima. Bit ce i od mene jedan dan kuharica

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zanzarele - jedno jaje, brasno i malo soli, natrgani petrusin. to pomijesac. zlicicu uronis u vrelu juhu da se zgrije i onda vadis male komade.
    ja obično dodam malo vode, i malo ulja... (tj. kikica, jer je ona preuzela zakuhavanje svegaisvačega u juhu ).

u juhu se mogu dodati i sitni komadići kruha preprženi u vrućoj tavi (bez masnoće), palačinke narezane na rezance, tijesto za rezance naribano na ribež (trenci), itd... u najgorem slučaju - mogu i one najtanje špagetice natrgane na sitne komadiće .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja stavim zobene pahuljice - to mi je najdraže.
    inače ništa, bez rezanaca.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    da, jaje samo vilicom mijesas u salici da se povezu zumanjak i bjelanjak i onda nagnes salicu lagano nad juhu i pustas jaje u tankom mlazu.
    opet mmmmmmm
    Te tanke niti se zovu kapavice, tj. supa kapavica

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi najviše volimo u juhu zakuhati griz

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme meni, ja bih u ovoj situaciji u najboljem slučaju naručila pizzu ili ćevape
    kakvo kuhanje za nekog tko se najavi da dolazi za sat i pol, najvjerojatnije bi dobili kavu i neki sendvič ako sami kažu da su gladni...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jucer je sve proslo odlicno, obzirom na kratki vremenski rok i moje kulinarske sposobnosti. Pecnica je odradila svoje sa mesekom i krumpirima (bilo sto kompliciranije bilo je nemoguce jer je u to vrijeme Andrea u svojoj najbudnijoj fazi), a juha je ispala odlicno. Je da su odmeracili (odsjedili) do iza ponoci sto me nije nikako razveselilo, ali eto.
    Drugi put kad me netko ovako na prepad nazove, odmah cu smuljat da sam na drugom kraju svijeta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •