Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Problem s probavom

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Problem s probavom

Moja malena ima 5 mjeseci i nije prospavala cijelu noć jer svaki put kad se probudi počne ritati nogicama i slijedi plač dok ne pusti vjetar onda nastavi spavati. Počela sam joj uvoditi voće i sokove po naputku doktorice pošto je imala tvrdu stolicu( pila je samo kamilicu i mlijeko(kupovno). Sad joj je očito problem to što ne može puštat vjetrove. Kako da joj pomognem jel postoji nešto u ljekarnama. Usput neće piti čaj od komorača samo od kamilice i ima remenčiće za kukove koji joj dodatno otežavaju. Pliiiiiiiiiiiiiiiiz help!!!!!!!!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne bih uvodila dohranu i još više opterećivala probavni trakt. Ako je imala tvrdu stolicu promjenila bih mliječnu formulu, oćito je da joj ona ne odgovara kad ima zatvor (čudim se da vam to nije predložila pedijatrica).

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pa neznam! Bebač mi ima samo tri obroka mlijeka unutar 24 sata probavala sam joj davati više puta ali ona bi samo pojela pola ili jako malo pa stoga je možda i doc tako preporučila ne znam nisam pametna šta da radim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam, meni je tri obroka puno premalo za 24 sata.
    Koliko pojede za obrok? Nije bitno da pojede sve , ali mislim da bi trebao imati barem pet obroka dnevno, manje bi se opterećivala probava.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ona pojede 210 mL adaptiranog. Na početku sam joj davala jednu vrstu od kojeg je imala zelenu proljevastu stolicu i kakila je svaka 3 dana. Kad sam uvela drugu imala je žutu stolicu( ko pasta) i sve je bilo ok svaki dan je imala stolicu jednom do 2 puta dnevno.
    Posljednje uređivanje od Bubica : 05.12.2010. at 14:05 Razlog: morala sam izbrisati nazive adaptiranih mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam, ali meni se ne čini dobro davati joj samo tri obroka dnevno. Ne znam da li si to rekla pedijatru, ali meni je to puno premalo. Trebala bi joj ponuditi obrok svaka četri sata, po noći jedino ako se probudi. I izbaciti čaj, moguće je da se napije slatkog čaja između pa ne želi jesti kada bi trebala. U čaju nema ništa pametno , samo prazne kalorije, ako misliš da je žedna radije daj vode.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ona ti je malo zeznuta neće ni pod razno piti vode a pedijatrica zna da ima tako malo obroka . Hvala ti na savjetu probat ću joj davati jesti svaka 4 sata pa ću vidjet šta će biti. Javim ti svakako kako je bilo! Puuuuuuuuuuuuuuno hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Elena 2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ona ti je malo zeznuta neće ni pod razno piti vode a pedijatrica zna da ima tako malo obroka . Hvala ti na savjetu probat ću joj davati jesti svaka 4 sata pa ću vidjet šta će biti. Javim ti svakako kako je bilo! Puuuuuuuuuuuuuuno hvala.
    Niti joj netreba voda ili čaj. Može i bez toga.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

5-mjesečnoj bebi malo je 3 mliječna obroka na dan. Bez obzira što je adaptirano mlijeko u pitanju. Ako ste već počeli dohranu, to ne treba biti više od 1 obroka dnevno, a ostalo bi, po mome mišljenju, trebalo biti mlijeko. I možda bi probavni sustav djeteta bolje podnosio više mliječnih obroka, ali manju količinu po obroku.

Ako se mlijeko radi točno prema uputama, nije nužna dodatna tekućina, ako neće piti.

Kod probema sa zrakom u crijevima nekad pomognu Sab simplex kapi. Ako ne bude bolje, možda ne bi bilo loše pokušati s nekom drugom formulom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tek sad vidim da je Sirius već sve to napisala

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Odma da ti javim sirius ti kao da imaš čarobni štapić! Ja njoj jučer dala 4 obroka tj. svaka 4 sata po 160 mL mlijeka i bebač super to podnijela. Spavala bez problema. Dajem joj kad mislim da je žedna tople vode i hoće popiti nebude puno negdje oko 50 mL. Hvala puno savjet ti je odličan, ne razumijem kako to pedijatrica nije predložila savjet je u biti jednostavan. A što se tiče dohrane neću joj davati dok nevidim da je spremna oko 6. mjeseca.
    Posljednje uređivanje od Elena 2 : 06.12.2010. at 07:33

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baš mi je drago da je bolje. I ja se eto čudim kako pedijatrica nije na to predložila, ali što se može, važano je da je sad dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Elena, ja bih ti još preporučila (sorry admin) da ne žuriš s formulom br. 2. One su "manje adaptirane", tj. sličnije kravljem mlijeku u odnosu na br.1 i često teže probavljive. 6 mj. je minimalna dob za njih, ne znači da odmah moraš na njih prijeći čim dijete navrši 6 mj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Elena, ja bih ti još preporučila (sorry admin) da ne žuriš s formulom br. 2. One su "manje adaptirane", tj. sličnije kravljem mlijeku u odnosu na br.1 i često teže probavljive. 6 mj. je minimalna dob za njih, ne znači da odmah moraš na njih prijeći čim dijete navrši 6 mj.
    Martina, smije se pričati o adaptiranom , samo se ne smiju pisati imena .

Inaće, mi smo formulu br.1 koristili do 9 mj. (iako je pisalo da od 6 mj. može br.2). U svakom slučaju ako dijetetu odgovara ne treba žuriti sa mjenjanjem , kao što si i napisala.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Čuj primjetila sam da malena sad brzo bude gladna tj. po noći mi se probudi i baš bude gladna. Ima 4-5 obroka. Sad jede 3 puta po 210mL i jednom 160mL. Da li bi pogriješila ako bi probala prijeć na 2 jer dosad je spavala po noći i nije tražila jest a sad traži? Što da radim?

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne gledaj na količinu koju pojede već daj kad je gladna. Moj je malac od početka jeo svaka dva i pol do tri sata, bili smo na kombinaciji mog mlijeka i ad-a. Jednostavno je takva beba. Evo i sad kad smo na dohrani on jede svako malo ali manje količine. I kad smo prešli na dvojku, on je jeo iste količine i bio gladan nakon jednakog vremena. Ima devet i pol mjeseci i još uvijek ne jede više od 200 ml mliječnog obroka. Mi smo imali sreću da je jako rano počeo spavati cijelu noć i nije tražio jesti, ali sjećam se da je bio jedan period, ne znam točno koliko je bio star, mislim da oko 7-8 mjeseca, kad se počeo buditi po noći i tražiti bocu. To je trajalo nekih desetak dana i jedne noći prestalo. Da li malecka uvijek pojede cijeli obrok ili ostavi? Možda joj je ova količina tijekom dana premalo, pa uvedite još jedan obrok.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ona ti pojede ujurto 210 mL onda oko podneva isto, popodne pojede 160mL i onda navečer 210 između joj dam čaj. Ona je isto beba koja je spavala cijelu noć od navršenih mjesec dana do 4,5 mjeseca i tad je počela mrljat prije je sisala palac i onda odjednom prestala usput natečene su joj trojke pa vjerovatno i to ima nekakve veze. Ako se probudi u noći oko dva onda joj dam jesti a ako se probudi oko 5 ili 6 ujutro dam joj čaj da odspava koji sat. Ona kad je samo sisala imala je tri obroka u 24 sata i samo je spavala a sad mi je to velika promjena. Fali mi cijela noć za spavanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Elena 2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ona ti pojede ujurto 210 mL onda oko podneva isto, popodne pojede 160mL i onda navečer 210 između joj dam čaj. Ona je isto beba koja je spavala cijelu noć od navršenih mjesec dana do 4,5 mjeseca i tad je počela mrljat prije je sisala palac i onda odjednom prestala usput natečene su joj trojke pa vjerovatno i to ima nekakve veze. Ako se probudi u noći oko dva onda joj dam jesti a ako se probudi oko 5 ili 6 ujutro dam joj čaj da odspava koji sat. Ona kad je samo sisala imala je tri obroka u 24 sata i samo je spavala a sad mi je to velika promjena. Fali mi cijela noć za spavanje.

To nikako nije bilo dobro.Dojena beba ne može imati samo tri podoja u 24 sata, to je premalo za dijete od nekoliko mjeseci!! Tada je vjerojatno spavala jel je bila preslaba od gladi.Sad na AD isto tako, normalan je da jede svaka četri sata , te da dobije i po noći bočicu mlijeka ako se probudi.Ako spava ne treba ju buditi. Koliko razumijem ona se probudi jednom ili dva puta po noći i traži mlijeko. Pa to je normalno i uopće nije puno obzirom da ona preko dana ne jede često. Ako trebaš noćni odmor mogla bi dogovoriti da ju netko drugi nahrani pred jutro oko 6 ako si joj ti davala bočicu u 2 sata.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

elena, ne zaboravi i masazu stomaka. ista kakva se radi kada bebe imaju kolike. barem dva puta dnevno, npr. desetak minuta ujutro i uvece.
    onako - fino, se stomak izgnjavi, ako sve dobro radis beba se smiri i vidis da joj prija, osim toga cujes kako gasovi izlaze van i prducka kao mali balon.
    ukrug, uvijek u pravcu kazaljke na satu, takodje 'vodenica' pokreti, evtl. u kombinaciji sa primicanjem koljena prema stomaku, za slucaj da nisi bas vjesta, ima divnih klipova na youtube. good luck

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

elena meni se nekako čini da je bebica ipak gladna. Ne bih joj davala čaj jer to nije rješenje (to su sigurno "bakini savjeti", i meni su tak govorili ali ipak sam davala mlijeko ako je tražio). Sjećam se da je moj malac na početku, kad još nisam kužila da nemam dovoljno mlijeka, plakao i izgledalo je kao da se grči, a zapravo je bio gladan. Ne čini mi se kao neki veliki problem jednom u noći nahraniti bebicu, pa ne traje to dva sata. I da, protivnik sam hranjenja "po satu", daj kad je malecka gladna. Ni mi odrasli ne jedemo baš uvijek u isto vrijeme i iste količine. Ljubi bebicu i uživaj u svakoj minuti provedenoj s njom

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj hanumica fata prvotno napisa Vidi poruku
    elena, ne zaboravi i masazu stomaka. ista kakva se radi kada bebe imaju kolike. barem dva puta dnevno, npr. desetak minuta ujutro i uvece.
    onako - fino, se stomak izgnjavi, ako sve dobro radis beba se smiri i vidis da joj prija, osim toga cujes kako gasovi izlaze van i prducka kao mali balon.
    ukrug, uvijek u pravcu kazaljke na satu, takodje 'vodenica' pokreti, evtl. u kombinaciji sa primicanjem koljena prema stomaku, za slucaj da nisi bas vjesta, ima divnih klipova na youtube. good luck
    Moja malena ima pavlikove remenčiće pa stoga nikako ne mogu ju masirati ili pak vježbati s tim se borim preko tri mj.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    elena meni se nekako čini da je bebica ipak gladna. Ne bih joj davala čaj jer to nije rješenje (to su sigurno "bakini savjeti", i meni su tak govorili ali ipak sam davala mlijeko ako je tražio). Sjećam se da je moj malac na početku, kad još nisam kužila da nemam dovoljno mlijeka, plakao i izgledalo je kao da se grči, a zapravo je bio gladan. Ne čini mi se kao neki veliki problem jednom u noći nahraniti bebicu, pa ne traje to dva sata. I da, protivnik sam hranjenja "po satu", daj kad je malecka gladna. Ni mi odrasli ne jedemo baš uvijek u isto vrijeme i iste količine. Ljubi bebicu i uživaj u svakoj minuti provedenoj s njom
    Nije gladna sad ima 4 obroka između voda ili čaj i opet je počela spavati cijelu noć. Nisu sve bebe papalice kao što je i moj sin bio. Ona meni dobro napreduje nije buco nego je baš taman tako tvrdi i doc.
    Posljednje uređivanje od Elena 2 : 21.12.2010. at 12:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •