Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: ponestalo mlijeka preko noći, gljivična infekcija ili nešto treće??

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno ponestalo mlijeka preko noći, gljivična infekcija ili nešto treće??

Što više tražim po netu to manje znam . Bebica je stara 20 dana i do prije dva dana smo patili sa oštečenim i bolnim bradavicama. Sad smo to napokon zaliječili, međutim kao da sam doslovno preko noći ostala bez mljika...a vjerujem da je to nemoguće da je nešto drugo u pitanju. Beba je nakon cikanja ajala po 2-3 sata u komadu a sad ne spava nit sat, budi se i kao da se nije dosta najela. Po noći se budio 3-4 puta, cikao i dalje zaspao a sad se već dvije noći budi 5-6 puta i samo se nikako ne može najesti. Stavljam ga na prasa svakih sat al njemu kao da nije dosta. Stalno se mrnji i plaće. Pelenu mijenjamo 5 puta dnevno. Uvijek je mokra i ima stolicu 2-3 puta kroz dan i to zlatne boje. Znači da bi prema tome trebao biti sit ili?? Inače, primjetila sam da ima bijele naslage na jeziku koje nikako da odstranim pa sam čak počela sumnjat u gljivičnu unfekciju. Jel moguće da radi infekcije ne može jesti?? Da su mu podoji bolni? Ja ponekad znam osijetit duboku i oštru bol u dojci nakon podoja,ali ne svaki put...Jel moguće da je došlo do skoka u razvoju pa mu samo treba malo više mlijeka?? ili što?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Beba sa 3 sedmice ima skok u razvoju,to je verovatno razlog cesceg sisanja i nezadovoljstva.Zato sto stalno sisa imas utisak da mleka nema,jer je sve posikio.A mleka ima,i stalno se novo stvara
    Samo ti njemu daj kad god trazi i za par dana ce sve biti ok.
    O gljivicama ne znam nista,pa ce ti se tu neko drugi javiti.
    Samo polako i strpljivo,pelene su pune,to je vazno.
    Saljem jedanda sve bude kako treba!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja se iskreno nadam da je to skok u razvoju...pa sad strpljivo čekam kak će se situacija dalje odvijat.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Skok je skok!
    Kod mene je tako bilo prvi puta, samo najednom sam mislila da nemam mlijeka, a kad ono beba treba
    konstantno visjeti na cici određeno vrijeme (par dana) da si stvori mlijeka koliko joj treba, eh da sam onda to znala bila bih opuštena,
    a beba prištekana, a ja plakala da sam ostala bez mlijeka, uh.
    Tako da si legnite zajedno i ne odvajajte se i to ti je jedini recept. Stolice ti ima, pelene su mokre i problema jednostavno nema

Mazite se i cicajte

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a ostalo mi negdje u glavi zapisano da dijete ima skok u razvoju oko 20. dana i stalno mislim o tome al eto, jednostavno nisam uopće trezveno razmišljala da mi je dijete već tri tjedna staro i da je to to nego po običaju dižem paniku..odoh nahranit ovo svoje nezasitno čudo.

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Draga No@n@,
    skok u razvoju se događa negdje oko trećeg tjedna, pa ponovno oko šestog tjedna djetetovog života. Obzirom na to, moglo bi se raditi o skoku u razvoju i u tom slučaju je potrebno što češće stavljati dijete na prsa kako bi ti se proizvodnja mlijeka povećala. Nakon dva-tri dana, trebala bi primijetiti povećanje količine mlijeka i dijete bi trebalo biti zadovoljnije.

Nego, malo bi obratila pozornost na bijele naslage koje si primijetila na jeziku djeteta... Jesi li ih probala obrisati sa gazicom? Primječuješ li ih samo poslije podoja ili su tu cijelo vrijeme? Kako vam je dojenje išlo prije oštećenja bradavica? Je li inače miran prilikom dojenja? Kakve su mu stolice? jesu li vodenastije? Eksplozivnije?
    Koliko dugo su ti bile oštećene bradavice? Kako si ih zaliječila? Možeš mi malo bolje opisati bol koju trenutno osjećaš?
    Osjećaš li slabiji imunitet u zadnje vrijeme? Osjećaš li se umornijom nego inače?

Prije bilo kakvih zaključaka, pričekala bi tvoje odgovore, no ukoliko bi se radilo o gljivicama, trebat ces se obratiti lječniku kako bi ti propisali terapiju... A do onda, dobro pazi na higijenu (ruke dobro oprat prilikom mjenjanja pelena i sl.), ako koristiš jednokratne jastučiće za grudnjak, mjenjaj ih nakon svakog podoja. Igračke i dude i sve što ti dijete stavlja u usta također bi trebalo prati u vrućoj vodi (60 C) sa sapunom ili iskuhati.
    Kako gljivice vole majčino mlijeko, bilo bi dobro da ispereš bradavice čistom vodom kako bi uklonila ostatke mlijeka... Kod gljivica (ponovno napominjem, ukoliko ustanovimo da se uopče radi o gljivicama) dobro je da majka izbaci šećer i kvasac iz prehrane, te uzima kulturu Lactobaccilus acidophilus (npr. jogurta ili acidofila).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bijele naslage stalno pokušavam brisat gazicom namočenu u kamilicu, međutim one nikako da odu tj. da ih odstranim. Po savjetu patronežne sad bradavice mažem Rojazol gelom prije podoja 4 puta dnevno. Oštećene bradavice sam imala od samog strata . Još u rodilištu mi je napravio rane, pretpostavljam radi nepravilnog stavljanja na prsa. Rane sam potpuno zaliječila luftanjem i premazivanjem Bioclin Multi-Mam Balmom (po preporuci patronežne). Jastučiće mijenjam redovito i prsa perem običnom vodom nakon svakog podoja. Inače, što se boli u dojkama tiče, bol nasreću više ne osiječam. A dojenje ide bez problema i mlijeka sad ima dovoljno jer maleni nakon podoja zaspi. Što se pak imuniteta tiče, radi lošije krvne slike (hemoglobin 80) preporučeno mi je još u rodilištu da uzimam Heferol barem slijedeća 3 mjeseca i reduciram posjete jer mi je imunitet pao pa bi u prootivnom mogla navuću razne viruse i infekcije. zna mi se dogodit da mi se zavrti u glavi pa nastojim što više se odmarati..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Terapiju Rojazolom obavezno treba i dijete. Drukčije se nećete riješiti gljivica. 3-4 puta dnevno naneseš Rojazol gel čistim prstom bebi na jezik, unutarnju stranu obraza i nepce. 15 minuta nakon toga dijete ne bi trebalo sisati. To radiš dok se svi simptomi ne povuku, i još barem 7 dana nakon toga, da se ne bi sve opet vratilo na početak.

Gljivice se obično lako liječe, Rojazol ni na koji način ne škodi bebi, a mogu izazivati dosta problema (kad prođu cijeli probavni sustav, onda izazovu i osip na guzi i smrdljive stolice).

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo i mi imamo gljivice na jeziku ali papamo ok ,
    ,pedijatrica mi je rekla da mogu ih i ja dobit na bradavicama i da ako osjetim kao bockanje u bradavicama da cu morat rojazol bebacu u usta a sebi na bradavice,
    ,inace mi je rekla da se ne zurim sa terapijom nego da pricekam par dana ako se pocme siriti da krenem s rojazolom ,,ali da se znaju i same povuci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •