Molim vas receptiće za losos,tko kaj ima...
poprzis kratko cesnjak, na to bacis kockice lososa, kad se malo prepeku stavis vrhnje za kuhanje i kapare. parallno s time kuhas tjesteninu jer je ovo brzo gotovo i umijesas ju u losos.
mozes i prije vrhnja podliti sa malo votke i pustiti da ispari..!
jao, mljac, sad si me sjetila tog brzog i finog jela...
Fileti peceni kratko (10ak minuta) u tavi na malo maslinovog ulja i sa dosta kopra.
I naravno potpisujem tjesteninu zhang![]()
Joj, ja bas danas kupila mm losos i trazim neki recept. ALi da nije masno, znaci bez dodataka vrhnja.
Inace ga ja stavim u marinadu ( limun, vlasac, cesnjak, sol, papar) i ostavim par sati i onda preprzim na malo maslinovog ulja. Ali to mu je vec dosadno pa trazim nesto novo.
Ma najfiniji je kad se samo okrene na tavi.
Uz to brokula i krompir na lešo. Mljac.
Evo kako ide losos s medom (to je tako dobrog izgleda i okusa da sam mislila da je kompliciranije). Losos (svježi) se poprži na maslacu s jedne i druge strane (kratko, ne treba mu puno), zatim se zalije bijelim vinom. Kada vino ispari, posipa se sjeckanim koprom i kratko nakon toga stavi se med na losos (dok se ne otopi).
Čini mi se vrlo jednostavno, frendica kaže da u recept ide i luk (crveni), ali ona radi bez luka.
btw gdje kupujete svjezi losos? Ja uzmem u metrou jer mi se cini najpovoljniji i poprzim ga vrlo kratko na jakoj vatri ali sa maslacem, ispadne za 100. Inace jako mi se dopada onaj umak koji posluzuju u Ikei uz losos, nadam se ste probali kako je njami...jos kad bi znao netko kako se priprema ??)
moja mama ga radi u onom tosteru za sendviče
namaže kruh maslacem stavi šniticu lososa, poklopi i kratko zagrije/zapeće u tosteru
i onda još premaže/umače u umak senf+med
priznajem da je to jedini način na koji sam jela lososa i prefino mi je
Ja ga radim(la) po nekom receptu sa Coolinarike sa izmjenama i nešto je preprefiiino:
Opereš i posoliš losos
Napraviš umak:
Limun, otopljeni maslac, balzamico ocat, ja stavljam soja sosa, ali može i sol, 2 žlice senfa
Izliješ umak u vatrostalnu posudu i umočiš losos i sve zajedno 20 min na 200 C.
Dobar tek!