Results 1 to 15 of 15

Thread: losos

  1. #1
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default losos

    Molim vas receptiće za losos,tko kaj ima...

  2. #2
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    poprzis kratko cesnjak, na to bacis kockice lososa, kad se malo prepeku stavis vrhnje za kuhanje i kapare. parallno s time kuhas tjesteninu jer je ovo brzo gotovo i umijesas ju u losos.
    mozes i prije vrhnja podliti sa malo votke i pustiti da ispari..!

    jao, mljac, sad si me sjetila tog brzog i finog jela...

  3. #3
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    pečeni svježi losos s pršutom

  4. #4
    TTiL's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    UK
    Posts
    185

    Default

    Fileti peceni kratko (10ak minuta) u tavi na malo maslinovog ulja i sa dosta kopra.

    I naravno potpisujem tjesteninu zhang

  5. #5
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default

    Zhang

  6. #6
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by klaudija View Post
    Zhang

    TTiL me sada sjetila lossa sa medom i koprom iz Fort Apache-a. ajme sto je to dobro. da mi se domoci recepta, iako mi se cini da je dosta jednstavno, da se odrezak samo prelije medom i koprom, mozda prije toga mrva maslaca..

  7. #7
    vikki's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    5,685

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post

    TTiL me sada sjetila lossa sa medom i koprom iz Fort Apache-a. ajme sto je to dobro. da mi se domoci recepta, iako mi se cini da je dosta jednstavno, da se odrezak samo prelije medom i koprom, mozda prije toga mrva maslaca..
    Odlično, da! Jela sam ga dvaput kod frendice, mogu pitati za recept (oni su ga nekako izvukli od konobara ).

  8. #8
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    pitaj, pitaj! jupi!!

  9. #9
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Joj, ja bas danas kupila mm losos i trazim neki recept. ALi da nije masno, znaci bez dodataka vrhnja.
    Inace ga ja stavim u marinadu ( limun, vlasac, cesnjak, sol, papar) i ostavim par sati i onda preprzim na malo maslinovog ulja. Ali to mu je vec dosadno pa trazim nesto novo.

  10. #10
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Ma najfiniji je kad se samo okrene na tavi.
    Uz to brokula i krompir na lešo. Mljac.

  11. #11
    vikki's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    5,685

    Default

    Evo kako ide losos s medom (to je tako dobrog izgleda i okusa da sam mislila da je kompliciranije). Losos (svježi) se poprži na maslacu s jedne i druge strane (kratko, ne treba mu puno), zatim se zalije bijelim vinom. Kada vino ispari, posipa se sjeckanim koprom i kratko nakon toga stavi se med na losos (dok se ne otopi).
    Čini mi se vrlo jednostavno, frendica kaže da u recept ide i luk (crveni), ali ona radi bez luka.

  12. #12
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    hvala ti. vec vidim jelovnik za petak

  13. #13
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    btw gdje kupujete svjezi losos? Ja uzmem u metrou jer mi se cini najpovoljniji i poprzim ga vrlo kratko na jakoj vatri ali sa maslacem, ispadne za 100. Inace jako mi se dopada onaj umak koji posluzuju u Ikei uz losos, nadam se ste probali kako je njami...jos kad bi znao netko kako se priprema ?? )

  14. #14
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    moja mama ga radi u onom tosteru za sendviče
    namaže kruh maslacem stavi šniticu lososa, poklopi i kratko zagrije/zapeće u tosteru
    i onda još premaže/umače u umak senf+med
    priznajem da je to jedini način na koji sam jela lososa i prefino mi je

  15. #15

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    417

    Default

    Ja ga radim(la) po nekom receptu sa Coolinarike sa izmjenama i nešto je preprefiiino:
    Opereš i posoliš losos
    Napraviš umak:
    Limun, otopljeni maslac, balzamico ocat, ja stavljam soja sosa, ali može i sol, 2 žlice senfa
    Izliješ umak u vatrostalnu posudu i umočiš losos i sve zajedno 20 min na 200 C.
    Dobar tek!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •