Da li netko ima informaciju kakav je status s te dvije poliklinike???
Dr. Lučinger je rekao da postoji mogućnost u 2011 g. da naprave ugovor s HZZO-om, a Cito, negdje sam pročitala da rade na tome....![]()
Da li netko ima informaciju kakav je status s te dvije poliklinike???
Dr. Lučinger je rekao da postoji mogućnost u 2011 g. da naprave ugovor s HZZO-om, a Cito, negdje sam pročitala da rade na tome....![]()
Cito već ima potpisan ugovor s HZZO-om i to koliko znam 50 postupaka godišnje, tako i poliklinika IVF u Zagrebu, nažalost Lučinger još nije potpisao ugovor, navodno hoće u 2011.g.
kako čujem CITO je već gotovo ispunio kvotu, dok IVF poliklinika i nije. oni su podekipirani, ostao je samo dr Š, koji unatoč činjenici da je veli stručnjak nema razvijeni people skills pa možda u tome treba tražiti razloge njegove nepopularnosti...
na žalost, mislim da je cito ispunio, ne već gotovo, već sasvim.
upit im se uvijek može poslati na mailove navedene u dijelu kontakti na stranici cito.hr
Meni je prije jedno mjesec dana dr.Poljak iz Cita odgovorio na mail da pune listu za 2011 i da dođem što prije na dogovor ako mislim preko hzzo-a. A ja sam čula da su dobili 100 postupaka godišnje, a ne 50.
a moju frendicu je prije par dana odbio, rekao je da je popunjeno
Cito 100 postupaka preko hzzo-a.
Velika je gužva, ali nazvite i pitajte.
hm, 100 postupaka godišnje, tako sam i ja čula ali mi je jedna forumašica (znat će ista na koju mislim) ispravila moj tada kao krivi podatak da je to ipak 50 postupaka godišnje, odnosno 100 u dvije godine.
Ali svejedno, malo je i 100 godišnje....................
Curke hvala na informacijama.......
Zvala sam Cito i naravno kako što ste navele, popunjeno je, te jedino postoji mogućnost ako netko odustane.....
Evo, ja sam ta! Očito sam fulala, ali nenamjerno. Meni je dr. P. u rujnu rekao da su dobili 50 postupaka?? Sad mi se čini da je možda mislio 50 do kraja godine, i sorry ako sam dala krivu informaciju ali tako je meni rečeno.
Jučer na kavi je jedna forumašica rekla da je zvala i dobila termin u Citu u 7.mjesecu (iskombinirat će s ljetovanjem). Mora poslat poštom sve nalaze.
A možda se treba biti uporan, odnosno, možda je dobro doći osobno, platiti prvi pregled, pa se probati dogovoriti za dalje...
Cure, ja preporučam da pošaljete mail dr. Poljaku sa kratkom anamnezom i pitajte za termin i sve što vas zanima. Vrlo brzo odgovore i puno je lakše nego telefonski.
Sretno svima!![]()
Dogovorila sam pregled i konzultaciju u 1.mjesecu, onda vam javim šta sam se uspjela dogovoriti. Dali postoji mogućnost da na Vuk Vrhovcu dobijem karton na posudbu ???
hej
dali netko zna kolika je cijena ivf kod Dr.Lučingera
Curke evo noviteta; bila sam u Cito i dogovorila termin za 4 mjesec(HZZO). Dr. P. je super, kratak i jasan, spermiogram dobijete za 30min. O poliklinici samo mogu reći sve naj. Sada prikupljam potrebnu papirologiju, a sve ostalo Vam pišem. Pozdrav......
bravo ira! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude uspješan!
ima li itko info da li je dr. Lučinger uspio sklopiti ugovor s HZZO-om?
najljepnice od HZZO-a i Croatia osiguranja nema nigdje.. ali možda netko ima neku info više.. ja sam sutra kod njega pa ću ga pitati![]()
Sretno
evo cure.. pitala sam.. za sada nema ugovora sa HZZOM kod dr.L i ne zna se kada će biti...
A koje su cijene u ostalim klinikama ? Meni se isto nekako činilo da se svagdje cijene vrte tu negdje...
jeli možda netko zna koliko je cijena ivf-icisi u vili polikliniki,ima neka mala odstupanja u cijeni ,ja kad sam malo pregledavala na pr. u cito mi je najpovoljnije jer kod njih je ivf.icisi 10 000 kn. s time da u toj cijeni ti je i zamrzavanje 3 js,i još ako platiš gotovinom dobiješ 5% popusta,to te izađe ko kad platiš ovu standardnu cijenu od 9 250 jer na tu cijenu plaćaš i neki h 100kn za transfer novca,a nemaš zamrzavanje js. to plačaš naknadno ,
Curke, da li mi možete preporučiti psihologa preko HZZO, naravno Milinovićev zakon, probala sam u Samoboru ali me dr.uvjerava da platimo 150,00 kn po osobi i to je to. E dragi Milinoviću žao mi je ali nemam novaca za bacanje.....
U Viliju je IVF 7400kn,a ICSI 9100kn..Nisam sigurna šta je sa zamrzavanjem-jer nisam imala ništa za smrznut,ali mislim da sam čula da je to uračunato u cijenu,a valjda odleđivanje se plaća..Velim,za taj dio nisam sigurna.
To je info koju znam iz 11.mjeseca 2010.
Da li se šta promijenilo,tj.poskupilo,ne znam.
Ivica, anestezija se plaća posebno ( odmah nakon punkcije) i košta 700 kn... ovo je info iz 12 mjeseca
Draga Ira!
Mi smo psihologa i pravnika riješili u Obiteljskom centru u Zg. Adresa je Preobraženska ulica 4 (to je kod Cvjetnog) pa nazovi i objasni da ti treba savjetovanje za postupak. Jako su ljubazni, mi smo dobili termin brzo (mislim za tjedan-10 dana) i oba su savjetovanja besplatna.
Hvala ti sarahkay, našla sam centar na internetu, ali sam se u međuvremenu zapisala u Vinogradskoj pa mi je bed odustati obzirom da me žena ugurala preko reda,a glede pravnika suprug je pronašao preko poznanika. Moram naglasiti da su iz Obiteljskog centra svijetla točka u ovom našem riješavanju i prikupljanju papirologije, jako su ljubazni i susretljivi......I još jednom hvala.......
Posljednje uređivanje od Ira : 19.02.2011. at 08:11
Info; obavila sam sve pretrage, proslijedila dr. te sam dobila hormone Menopur i Decapepty(sve je ok osim prolaktina 31,4, nadam se da to neće štetiti). Slijedeći tjedan krećem s pikanjem, te se onda selim u Dalmaciju. Javim se za oko mjesec dana s naravno pozitivnim rezultatom........
Ira prolaktin može biti problem i za to postoji terapija Bromergon ja je uzimam, daj još malo provjeri sa svojim dr. dok ne počneš s pikanjem
Evo našla sam nešto više o tome
Prolaktin i sterilitet
Prolaktin omogućava dojenje. Istovremeno koči ovulaciju. Zbog toga žene u prvim mesecima dojenja teško ostaju u drugom stanju. Da bi ostvario svoju ulogu prolaktin je tokom dojenja i trudnoće normalno viši nego van tih perioda.
Pod uticajem pojedinih lekova, bolesti, ali i fizioloških stanja (stres, stimulacija bradavica, seksualni odnos) dolazi do porasta prolaktina - hiperprolaktinemija. Menstruacioni ciklus se remeti i oplodnja je nemoguća. Kod nekih žena su menstruacije uredne, ali bez ovulacije (anovulatorni ciklusi), tako da i kod njih trudnoća nije moguća dok se prolaktin ne normalizuje.
Normalne vrednosti prolaktina u krvi van trudnoće i ako je od porođaja prošlo više od godinu dana su između 30 i 600mlU/l. Referentne vrednosti se razlikuju od laboratorije do laboratorije. Takođe, se razlikuju u pojedinim fazama menstrualnog ciklusa, jer na nivo prolaktina utiču estrogen i progesteron, čiji se nivoi menjaju tokom ciklusa.
Ako je prolaktin iznad normalnih vrednosti može postojati galaktoreja, što predstavlja lučenje mleka kada mu nije vreme - van trudnoće i perioda dojenja. Drugi problemi izazvani hiperprolaktinemijom su neplodnost, bolne, osetljive i uvećane dojke, kao i smanjenje libida.
Mali Mimi, toliko sam u gužvi na posla, te nikako da stignem nazvati svoju dr. da je pitam, ali sam negdje pročitaka da je to i hormon stresa pa se nadam čim otiđem prema jugu da će se prolaktin normalizirati. Svakako hvala ti na informaciji, budem se konzultirala s dr. A i još sama pomisao na pikanje hormoni luduju......