Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kad početi s ne?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno kad početi s ne?

Imam uskoro jednogodišnjakinju i primjetila sam da počinje shvaćati kad nešto ne smije. Kad kažem ozbiljno ne prvo se nasmije, pa me s čuđenjem pogleda pa zakmeči i najčešće se makne. Jel to dobar znak da će me i u budućnosti slušati ?
    Zanima me, kad dijete stvarno počinje shvaćati i kako mu zapravo reći ne. Vi iskusne mame možete li mi reći koliko ta faza traje, pokušaja i mojih nedozvoljavanja baš svega da otvara i razbacuje? Sviđa mi se pomisao da me napokon počela shvaćati, ali se bojim da nešto ne zeznem. Pomozite cure!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj reagira na "ne" več jako dugo a sad mu je tek 10 mj (bila je i tema tu o tome). Mislim negdje od 6 mjeseca. Sad mi to jako olakšava život. Kad puže svukud ako rečem ne odmah stane i pogleda me, ćeka da ga il uzmem ili okrenem prema nećem drugom. Kad me grize za sisu, ili kad grabi mobitel - ono masu nekih situacija, rečem ne i posluša. Ništa pre strogo niti glasno, jednostavno je naučio reagirati, i zna kad je ne u pitanju da mora stat i pogledat me...to mi je za sad dovoljno.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

S "ne" smo počeli rano. U početku je to bilo nježno ne, bez visokih tonova, a značilo je; mama me odmakne od sike kad kaže NE, mama me odmakne od tog mjesta kad kaže NE i sl.
    Poslije kako je sve više kužila, tako smo to NE usavršavali. Danas to zna biti NE s vriskom looool

S tim da ja nikad nisam koristila samo riječ NE, jer je toga ne u periodu od godine dana bilo i previše, kod mene igraju riječi, STANI, NE, ČEKAJ, NE SMIJEŠ...
    Jednako dobro reagira na to.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo rano počeli s NE, tako da mu kazem NE i odmaknem ga od tog mjesta/stvari koju ne smije dirati...... sad ima 11 i pol mjeseci i dosli smo do toga da kad ja kazem NE, on ponavlja NE NE i nastavi raditi to sto ne bi smio, 100 puta ga maknem uz to NE, on se 100 puta vrati i ponavlja NE NE

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

S "ne" smo poceli s negdje 6-7 mjeseci... kad je propuzala i odmah otkrila sve sto ne smije dirati, odnosno kako bacati hranu koju nece...
    Vratila nam je vec s 11 mjeesci svojim vrlo odlucnim "nece"
    Tako da s 12 mjeseci sigurno razumiju sto "ne" znaci, ali to na zalost ne znaci da zele i poslusati...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 07.12.2010. at 06:27

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sa 6 mjeseci smo počeli sa STANI!, a NE! čuvamo za stvarno opasne situacije npr. diranje utičnice, pokušaj istrčavanja na cestu itd.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo rano počeli s NE, tako da mu kazem NE i odmaknem ga od tog mjesta/stvari koju ne smije dirati...... sad ima 11 i pol mjeseci i dosli smo do toga da kad ja kazem NE, on ponavlja NE NE i nastavi raditi to sto ne bi smio, 100 puta ga maknem uz to NE, on se 100 puta vrati i ponavlja NE NE
    tako je i kod nas neki puta, a neki puta na prvi ne za nešto što se ne smije počinje plač i vrištanje, kako tad postupiti?
    ja ju recimo pustim da izrazi tu ljutnju nekih 10 sekundi, a onda ju dignem i utješim, ali i dalje ne dam to što ne smije

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo s NE počeli kada je počela puzati, znači sa 7 mjeseci.
    I mi koristimo i druge izraze, oštro, boc boc, vruće, pec pec, opasno, nemoj... ili započnem njezinim imenom Mašo, to je bla bla... no to mogu u situaciji kada i nije toliko važno to što radi, no ipak joj nećeš dopustiti da radi.
    Zaista, ono pravo NE treba čuvati za ozbiljne situacije, no, kad meni često izleti. No, vjerujem da je i u tonu glasa stvar. Kada baš onako jako dreknem (što proizlazi iz mojeg straha da joj se nešto ne dogodi), itekako stane i odmah posluša, dođe do mene, pomazi se i više ne dira.
    tina55, mislim da pravilno postupaš. VAžno je biti dosljedan. Maša je jedno vrijeme imala običaj vaidti stvari iz ormara (ja budala ostaivm vrata), no stalno sam ju micala, objašnjavala da ne smije... i sada više ne dira. Dok svoju donju ladicu vječito prekapa jer tu i nisam bila tako dosljedna, ali zato druge rijetko dira.
    Silna mi je kada spremamo suhi escajg u ladicu, a ona uzme nož pa kaže ne No, drago mi je da je jako oprezna. Sve joj pokažem i objasnim zašto je nešto ne. Struju nisam mogla objasniti pa sam jednom tako jako dreknula kada je krenula prstićem prema utičnici da im se više ni ne približava. No, za svaki slučaj smo stavili i zaštite.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

počeli smo sa NE kad je propuzao (znači sa 6 mj).
    jako dobro kuži što smije a što ne smije, i kad ja kažem NE o kaže DA i klima glavom za ne

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

crnka84 - i moj isto točno ko i tvoj ponavlja ne ne, čak doda i mahanje glavom i po svom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •