Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: U kojem tjednu trudnoce su vam se pojavile strije?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno U kojem tjednu trudnoce su vam se pojavile strije?

Evo me u 31. tt i zasada ni naznaka strijama.
    Ali, ne zelim se prerano veseliti jer koliko sam cula strije se najcese pojavljuju (ako se misle pojaviti ) u zadnja 3 - 4 tjedna.
    Istina ili laz?
    Vasa iskustva........

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja sam u 37. tjednu i još ih nemam..

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

u mom slučaju - istina...

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ja ih nisam dobila ni u prvoj trudnoći a ni u drugoj (skoro sam pri kraju)...ne mora biti da ih moraš dobiti, sve ovisi o elastičnosti kože

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni se nisu pojavile ni 3 tjedna prije, a poslije nisu ni mogle jer sam rodila

istina, sumanuto sam se mazala, najcesce bebi uljem

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni su se pojavile tek u onih par dana provedenih u bolnici nakon poroda. Ovaj put više se ne mažem nego što se mažem - i tako su te stare tu, a nove ako su i došle, ne vidim ih jer sam ogromna

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je stomak krenio pucati cim je poceo rasti, prvo su se pojavile dolje, i onda kako je stomak rastao tako su se i one penjale....... a mazala sam se od kad sam saznala da sam trudna......

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene istina, pojavile su se u zadnja 2 ili 3 tjedna, plus na cicama nakon poroda kad su još dodatno nabrekle.
    ali sve u svemu ih imam jako malo, i uopće mi ne smetaju.

(inače, po bedrima imam strije još od 13. ili 14. godine kad sam naglo izrasla pa mi je koža popucala....tako da su meni strije normalne još od puberteta )

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, može i da se uopće ne pojave. Meni nisu.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ni u prvoj, ni u drugoj trudnoći ih nisam dobila. sad sam 37+1 i još i nemam, nadam se da ni neću...

poslije prvog poroda mi se po sisama pojavilo par malih, ljubičastih, ali te su nestale za par dana i nemam ih više...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u pubertetu po bokovima dobila strije. Bojala sam se kako će to izgledati u trudnoći, ali eto moram reći da u svoje tri trudnoće ja nisam primjetila niti jednu novu striju. Jedino mi se nakon treće trbuh malo objesio , ali ništa strašno.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala cure na odgovorima.
    Ni ja u prvoj trudnoci nisam dobila ni jednu striju, nigdje, ali je L. rodjen u 37. tjednu.
    Sada me zadnjih par dana bas zateze koza na trbuhu, ali onako nekako iznutra, tako da mi razne kreme i ulja bas ne pomazu da se rijesin tog osjecaja zatezanja. I bas me boli kada dotaknem trbuh na tom mjestu.
    Pa sam pomislila da nije mozda pocetak nastanka strija ?
    Mozda glupo pitanje , ali kako strija izgleda kad se tek pojavi?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U prvoj t. nisam dobila ni jednu striju. U drugoj sam 10 dana prije poroda dobila 3 paralelne strije na unutarnjoj strani bedra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strije su ljubičaste kad se pojav. poslije, nakon dosta vremena, postanu srebrne.
    kod mene zatezanje i svrab nisu bili povezani s nastankom strija

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    strije su ljubičaste kad se pojav. poslije, nakon dosta vremena, postanu srebrne.
    kod mene zatezanje i svrab nisu bili povezani s nastankom strija
    Ni kod mene, dapače. Zato mi je trebalo preko mjesec dana da uopće skužim da su to strije (do tada sam u čudu proučavala kakve čudne kapilare su mi odjednom popucale ).

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni se nisu uopće pojavile. Srećom! Mislim da to ovisi o koži.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene istina, pojavile su se u zadnja 2 ili 3 tjedna, plus na cicama nakon poroda kad su još dodatno nabrekle.
    ali sve u svemu ih imam jako malo, i uopće mi ne smetaju.

(inače, po bedrima imam strije još od 13. ili 14. godine kad sam naglo izrasla pa mi je koža popucala....tako da su meni strije normalne još od puberteta )
    e da, i meni s 11, 12. necu nikad zaboravit to ljeto, mjesec dana mi je trebalo da obucem kratke hlace od nelagode, mislila sam da cijeli svijet samo bulji u te moje crtice. uzas!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prva T dobila 24 kile
    Druga 21 kg....zatezalo i svrbilo često, mazala se

U prvoj T dobila jednu malu striju na desnom boku (ležala većinom na ljevom)...poslje poroda dobila na cicama jer se nisam mazala a prepunjenost i noć bez grudnjaka učinile svoje...

Poslje drugog poroda mazala i cice, nosila grudnjak i nisam dobila nijednu novu..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ok,znaci zakljucak bi bio da one koje ih vec imaju bilo od naglih izrastanja ili velikih oscilacija u tezini da nemaju elasticnu kozu i da ce ih vjerojatno sad opet dobit....
    One koje jos nemaju nigdje ni crtice mozda imaju sanse ostat netaknute.....
    Ja imam par sitnih na struku,prvi put sam ih vidjela tek ljetos na kupanju kad sam jako pocrnila pa su one ostale bijele...tu je inace moja kriticna tocka debljanja....
    Mene je strah strija po prsima,pogotovo da se ne pojave na dekolteu jer sam sad inace ravna ko daska,evo su pocele rast,kako li ce to izgledat kad bas ono ful nabujaju...avaj....
    Poznam curu koja je naglo "propupala" u pubertetu i cijele su joj prsi bile iscrtane i to bas na vidljivom dijelu...to ju nije doduse sprecavalo da ih ponosno izbaci van!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ni u 1., a niti sad u drugoj nisam dobila niti jednu striju
    nisam se pretjerano mazala jer ne volim biti masna
    nekoliko strija još od puberteta imam na bedrima

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni u prvoj, ni u drugoj, a vidim da ih nema ni u trecoj trudnoci, za sada...koristila samo bademovo ulje iz ljekarni, nista drugo.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Ok,znaci zakljucak bi bio da one koje ih vec imaju bilo od naglih izrastanja ili velikih oscilacija u tezini da nemaju elasticnu kozu i da ce ih vjerojatno sad opet dobit....
    ne bih se složila s tim zaključkom

ja imam strije iz puberteta, od odrastanja valjda

ali od trudnoće niti jednu

valjda mi je koža sad bolja nego u pubertetu, blago meni

p.s. nisam se ničim mazala
    Posljednje uređivanje od puntica : 11.12.2010. at 21:38

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se čini da tu nema pravila....

Ja sam strije (juvenilne) dobila daaavno prije trudnoće, negdje u 14. godini, uslijed naglog rasta. Popucale su mi butine iznutra i bokovi izvana, izgledalo je vrlo vrlo ružno nekoliko godina (ljubičasto) a vidi se i dan danas (bjeličasto, kao ožiljci).

S druge strane, u svojim kasnim trudnoćama (u 38. i 39. godini) nisam dobila ni jednu jedinu striju, iako sam ih očekivala i unaprijed se pomirila s tim da ću popucati i po trbuhu, a ono - ništa. Nisam se ni mazala, pogotovo u 2. trudnoći koju sam preležala, pa opet ništa. A u najranijoj mladosti noge su mi izgledale užasno i trebale su mi godine da se s tim pomirim.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

peterlin,
    ne kaže se bezveze da su 40. nove 20ete

čak i tijelo izgleda bolje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin,
    ne kaže se bezveze da su 40. nove 20ete

čak i tijelo izgleda bolje
    Što jest, jest! Čak i kilaža mi je bila ista.... Tijelo izgleda isto, ali samopouzdanje je puno puuuno bolje...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja sam prve strije na unutrašnjoj strani bedara i bokovima dobila jako rano.
    U trudnoći sam bila uvjernea kako nisam dobila ni jedno, no tek kada sam rodila sam skužila strije na stomaku. SAda se više ne vide tako jako, a i baš me briga.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam ih skužila u 35tom tjednu. Dolje nisko ispod pupka,,,,nisam sigurna kad su se pojavile jer si ne vidim taj dio trbuha. Inaće, i ja sam imala pubertetske, stvarno sam se mazala cijelu T....al očito nema pomoći. Za sada su još male i kratke, nadam se da će tak i ostat....

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znaci, ipak su se skoro svima strije pojavile (ako su se pojavile) od 35 tt pa na dalje?
    Ja sad ulazim u 32. tjedan. Jos je prerano za jer nemam strija......

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj principesa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ih skužila u 35tom tjednu. Dolje nisko ispod pupka,,,,nisam sigurna kad su se pojavile jer si ne vidim taj dio trbuha. Inaće, i ja sam imala pubertetske, stvarno sam se mazala cijelu T....al očito nema pomoći. Za sada su još male i kratke, nadam se da će tak i ostat....
    To si vidjela u ogledalu? Ja ne vidim ništa ispod gornjeg dijela pupka i blaženo živim u neznanju

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U prvoj trudnoci nisam dobila ni jednu striju, mazala sam se sa Chiccovom kremom i bademovim uljem i kremom iz DM-a. U drugoj trudnosci sam se mazala sa kremom i uljem iz DM-a, i oko 35tj sam osjetila jaku napetost koze i 2,3 strije na trbuhu, sa strane, pa sam nabavila ulje iz L Occitane-a, i Chiccovu kremu, pa se strije nisu dalje prosirile.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Deaedi, pa čestitam, nisam ni znala da si rodila drugi put.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U prvoj trudnoći nisam, hvala Bogu dobila niti jednu, a dobila sam 25 kg, mazala sam se bademovim uljem protiv strija iz Dm-a, a sad se jako nadam da će tako biti i sa ovom trudnoćom, jedino ću ipak pripaziti na dobitak kilaže, nije lako hodati zadnji mjesec sa svim tim viškom i to po najvećoj vrućini
    este li vi primjetile da mlađe rodilje češće dobivaju strije nego starije? Kakti nama starijima je koža elastičnija??? Ne znam jeli tako, samo sam komentirala neki dan sa prijateljicom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

iako nisam rodila kao mlađahni curetak, nisam dobila nijednu striju.
    mazala se nisam ničime, mrzim kreme i trackanja.

ivarica je pričala da jetra proizvodi neki enzim koji je odgovoran za to, pa ga imaš ili nemaš.

a što se krema tiče, stvarno ne vjerujem da išta mogu pomoći.
    jer koža kada puca, puca u najdubljem sloju.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja sam sigurna da kreme ništa ne znače, dobila sam strije u zadnjem tjednu,
    i popucala baš gadno. a trackala sam se od prvog dana i potrošila silne novce!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ok,onda barem necu bacit 300-400kn na neke fancy nego najobicnije bademovo ulje isl...
    Ja imam jaaako suhu kozu koja se sad zimi peruta tako da mi je mazanje sastavni dio dnevne rutine,samo cu sad imat nova podrucja na koja se moram skoncentrirat...
    Pored sto mi je jako suha,koza mi je jos i ultra tanka i maltene prozirna tako da sam pretpostavljam nafrkla.... ah...no dobro,svo zlo s tim....

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    .no dobro,svo zlo s tim....
    Potpisujem

redprincess avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam strije još od puberteta po bedrima, bokovima, grudima, čak malo i po listovima. U trudnoći se mažem od 3. mjeseca, svakodnevno, strije sam počela dobivati negdje oko 25.-og tjedna na postojećim kritičnim mjestima, i od tad se mažem više puta dnevno (koristim bademovo i maslinovo ulje). U 30.-om tjednu pojavila se jedna na trbuhu, i sad u 33.-em vidim još jednu. Nadam se da ih neće bit još puno...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

ja sam trenutno u 32 tt i još nisam dobila ni jednu a nadam se da će tako i ostati jer mi dosta onih iz puberteta.

mimi 25 jesi li do kraja trudnoće dobila koju ili ne?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam u prvoj trudnoći dobila puuuno kila i strije samo po
    bedrima (s unutrašnje i vanjske strane) jer se tamo nisam mazala!
    nije mi palo na pamet!
    Trbuh i sve ostalo ništa jer sam se mazala uljem konstanto!
    Sad još nema ni jedne nove!
    e da za ove prvi put nemam pojma kad su nastale jer sam ih skužila
    tek nakon poroda dok je trbuh splasnul pa sam konačno vidla dolje

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam ni ja tako mlada rodila i na moju srecu nisam dobila niti jednu striju, za razliku od moje sestre koja ih je zbilja dosta dobila po stomaku (a kad je rodila imala je 10 god manje nego kad sam ja rodila... mozda to stvarno ima donekle veze... nisam o tome razmisljala, ali definitivno ima veze s genetikom jer nam mama u trudnocama nije dobila niti jednu striju a ja sam sto se tice kože na nju (ali naslijedila sam i kapilare, no tako je uvijek, neko dobro za neko zlo...)
    Mazala sam se povremeno s bademovim uljem nakom kupanja ali samo zato jer inace imam jako suhu kozu.
    Posljednje uređivanje od Nivi : 04.02.2011. at 13:26

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u prvoj trudnoći po trbuhu ih uopće nisam dobila, ali po cickama jesam i to nakon poroda kad je mlijeko navalilo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam ih u pubertetu dobila na guzi, a u trudnoći (došla sam na +13kg) niti jednu tako da ne mora biti jedno pokazatelj drugoga. Mazala se jesam, ali mislim da je ipak važnija genetika + ne dobiti previše kg.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

curke, od strija ni S, ali svrab je nepodnošljiv......mackam se kremicama stalno samo da ublaži taj svrab.... trudna sam 29 tjedana....

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo da javim da sam rodila i nisam dobila ni jednu striju .
    Ali, rodila sam u 37. tjednu (kao i prvi put), tako da ne znam sto bi bilo da sam docekala termin. Bi li moj "trbuscic" izdrzao jos malo sirenja?
    Jos cemo vidjeti kakvo ce stanje biti s grudima kada se malo ustali proizvodnja mlijeka.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da javim da sam rodila i nisam dobila ni jednu striju .
    Ali, rodila sam u 37. tjednu (kao i prvi put), tako da ne znam sto bi bilo da sam docekala termin. Bi li moj "trbuscic" izdrzao jos malo sirenja?
    Jos cemo vidjeti kakvo ce stanje biti s grudima kada se malo ustali proizvodnja mlijeka.
    mimi 25 baš super za tebe, a da si dočekala termin možda nebi dobila kao ni do 37 tt.

Citiraj suzach prvotno napisa Vidi poruku
    curke, od strija ni S, ali svrab je nepodnošljiv......mackam se kremicama stalno samo da ublaži taj svrab.... trudna sam 29 tjedana....
    Ja sam u 33 tt i nema jih još a nadam se najboljemu da se ni neće pojavit.
    Suzach, i meni se događa da se javi takav svrab da je jednostavno nepodnošljiv a mažem se svakodnevno. a ponekad kad legnem il se malo nagnem prema naprijed ( valjda kad malo pritisnem trbuh) osjetim samo na pojedinim mjestima da me koža žari, kao neko peckanje al se to popravi i prođe.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ih nisam dobila u prvoj T. nadam se da ne ni u ovoj. Mazala se Weledinim uljem.

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

meni su se strije pojavile u 26 TT. mazala sam maslinovim, bademovim i dječjim uljem ali i mustelinom kremom. sva sreća pa su nisko na trbuhu tik iznad ruba gačica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto meni u trećoj trudnoći u 31. tjednu ....

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

meni su se pojavile u 32. tjednu.. prvo 3-4 crtice iznad pupka...
    onda do 34 tjedna ništa novo pa sam u 34tt popucala u roku 2 dana..
    iznad i ispod pupka strašno ... ko zebra sam. a mazala sam se uljem i kremom iz dm-a i to više puta dnevno.
    ko da su se preko noći pojavile i to u velikom broju..
    bio je ujutro..
    onda sam u 36t popucala po bedrima (a mazala ih).

imam ooogroman trbuh, pa se ne čudim više. još me uvijek jako svrbi, a to kad svrbi znači da puca.. evo za nekih desetak dana je termin (a i trenutno me nekaj šrajfi) pa će i to proć..
    inače bi valjda do vrata popucala
    a i puna sam vode ..

al svaka će se strija isplatiti kad zagrlim svoje zlato ...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni su dojke popucale užas.mažem se,ali užas.i ne prestaju rasti.85D mi je malo.u 30.tjednu trudnoce sam.a drob i bokovi su super. nema ništa.a dobila sam dosta kila.15 kg

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •