Evo me u 31. tt i zasada ni naznaka strijama.
Ali, ne zelim se prerano veseliti jer koliko sam cula strije se najcese pojavljuju (ako se misle pojaviti) u zadnja 3 - 4 tjedna.
Istina ili laz?
Vasa iskustva........
Evo me u 31. tt i zasada ni naznaka strijama.
Ali, ne zelim se prerano veseliti jer koliko sam cula strije se najcese pojavljuju (ako se misle pojaviti) u zadnja 3 - 4 tjedna.
Istina ili laz?
Vasa iskustva........
ja ih nisam dobila ni u prvoj trudnoći a ni u drugoj (skoro sam pri kraju)...ne mora biti da ih moraš dobiti, sve ovisi o elastičnosti kože
meni se nisu pojavile ni 3 tjedna prije, a poslije nisu ni mogle jer sam rodila
istina, sumanuto sam se mazala, najcesce bebi uljem
Meni su se pojavile tek u onih par dana provedenih u bolnici nakon poroda. Ovaj put više se ne mažem nego što se mažem - i tako su te stare tu, a nove ako su i došle, ne vidim ih jer sam ogromna![]()
meni je stomak krenio pucati cim je poceo rasti, prvo su se pojavile dolje, i onda kako je stomak rastao tako su se i one penjale....... a mazala sam se od kad sam saznala da sam trudna......![]()
kod mene istina, pojavile su se u zadnja 2 ili 3 tjedna, plus na cicama nakon poroda kad su još dodatno nabrekle.
ali sve u svemu ih imam jako malo, i uopće mi ne smetaju.
(inače, po bedrima imam strije još od 13. ili 14. godine kad sam naglo izrasla pa mi je koža popucala....tako da su meni strije normalne još od puberteta)
Ali, može i da se uopće ne pojave. Meni nisu.
ni u prvoj, ni u drugoj trudnoći ih nisam dobila. sad sam 37+1 i još i nemam, nadam se da ni neću...
poslije prvog poroda mi se po sisama pojavilo par malih, ljubičastih, ali te su nestale za par dana i nemam ih više...
Ja sam u pubertetu po bokovima dobila strije. Bojala sam se kako će to izgledati u trudnoći, ali eto moram reći da u svoje tri trudnoće ja nisam primjetila niti jednu novu striju. Jedino mi se nakon treće trbuh malo objesio, ali ništa strašno.
Hvala cure na odgovorima.
Ni ja u prvoj trudnoci nisam dobila ni jednu striju, nigdje, ali je L. rodjen u 37. tjednu.
Sada me zadnjih par dana bas zateze koza na trbuhu, ali onako nekako iznutra, tako da mi razne kreme i ulja bas ne pomazu da se rijesin tog osjecaja zatezanja. I bas me boli kada dotaknem trbuh na tom mjestu.
Pa sam pomislila da nije mozda pocetak nastanka strija?
Mozda glupo pitanje, ali kako strija izgleda kad se tek pojavi?
U prvoj t. nisam dobila ni jednu striju. U drugoj sam 10 dana prije poroda dobila 3 paralelne strije na unutarnjoj strani bedra.
strije su ljubičaste kad se pojav. poslije, nakon dosta vremena, postanu srebrne.
kod mene zatezanje i svrab nisu bili povezani s nastankom strija
Meni se nisu uopće pojavile. Srećom! Mislim da to ovisi o koži.
Prva T dobila 24 kile
Druga 21 kg....zatezalo i svrbilo često, mazala se
U prvoj T dobila jednu malu striju na desnom boku (ležala većinom na ljevom)...poslje poroda dobila na cicama jer se nisam mazala a prepunjenost i noć bez grudnjaka učinile svoje...
Poslje drugog poroda mazala i cice, nosila grudnjak i nisam dobila nijednu novu..
Ok,znaci zakljucak bi bio da one koje ih vec imaju bilo od naglih izrastanja ili velikih oscilacija u tezini da nemaju elasticnu kozu i da ce ih vjerojatno sad opet dobit....
One koje jos nemaju nigdje ni crtice mozda imaju sanse ostat netaknute.....
Ja imam par sitnih na struku,prvi put sam ih vidjela tek ljetos na kupanju kad sam jako pocrnila pa su one ostale bijele...tu je inace moja kriticna tocka debljanja....
Mene je strah strija po prsima,pogotovo da se ne pojave na dekolteu jer sam sad inace ravna ko daska,evo su pocele rast,kako li ce to izgledat kad bas ono ful nabujaju...avaj....
Poznam curu koja je naglo "propupala" u pubertetu i cijele su joj prsi bile iscrtane i to bas na vidljivom dijelu...to ju nije doduse sprecavalo da ih ponosno izbaci van!![]()
ja ni u 1., a niti sad u drugoj nisam dobila niti jednu striju
nisam se pretjerano mazala jer ne volim biti masna
nekoliko strija još od puberteta imam na bedrima
Ni u prvoj, ni u drugoj, a vidim da ih nema ni u trecoj trudnoci, za sada...koristila samo bademovo ulje iz ljekarni, nista drugo.
Meni se čini da tu nema pravila....
Ja sam strije (juvenilne) dobila daaavno prije trudnoće, negdje u 14. godini, uslijed naglog rasta. Popucale su mi butine iznutra i bokovi izvana, izgledalo je vrlo vrlo ružno nekoliko godina (ljubičasto) a vidi se i dan danas (bjeličasto, kao ožiljci).
S druge strane, u svojim kasnim trudnoćama (u 38. i 39. godini) nisam dobila ni jednu jedinu striju, iako sam ih očekivala i unaprijed se pomirila s tim da ću popucati i po trbuhu, a ono - ništa. Nisam se ni mazala, pogotovo u 2. trudnoći koju sam preležala, pa opet ništa. A u najranijoj mladosti noge su mi izgledale užasno i trebale su mi godine da se s tim pomirim.
peterlin,
ne kaže se bezveze da su 40. nove 20ete
čak i tijelo izgleda bolje![]()
I ja sam prve strije na unutrašnjoj strani bedara i bokovima dobila jako rano.
U trudnoći sam bila uvjernea kako nisam dobila ni jedno, no tek kada sam rodila sam skužila strije na stomaku. SAda se više ne vide tako jako, a i baš me briga.![]()
ja sam ih skužila u 35tom tjednu. Dolje nisko ispod pupka,,,,nisam sigurna kad su se pojavile jer si ne vidim taj dio trbuha. Inaće, i ja sam imala pubertetske, stvarno sam se mazala cijelu T....al očito nema pomoći. Za sada su još male i kratke, nadam se da će tak i ostat....
Znaci, ipak su se skoro svima strije pojavile (ako su se pojavile) od 35 tt pa na dalje?
Ja sad ulazim u 32. tjedan. Jos je prerano zajer nemam strija......
U prvoj trudnoci nisam dobila ni jednu striju, mazala sam se sa Chiccovom kremom i bademovim uljem i kremom iz DM-a. U drugoj trudnosci sam se mazala sa kremom i uljem iz DM-a, i oko 35tj sam osjetila jaku napetost koze i 2,3 strije na trbuhu, sa strane, pa sam nabavila ulje iz L Occitane-a, i Chiccovu kremu, pa se strije nisu dalje prosirile.
Deaedi, pa čestitam, nisam ni znala da si rodila drugi put.![]()
U prvoj trudnoći nisam, hvala Bogu dobila niti jednu, a dobila sam 25 kg, mazala sam se bademovim uljem protiv strija iz Dm-a, a sad se jako nadam da će tako biti i sa ovom trudnoćom, jedino ću ipak pripaziti na dobitak kilaže, nije lako hodati zadnji mjesec sa svim tim viškom i to po najvećoj vrućini
este li vi primjetile da mlađe rodilje češće dobivaju strije nego starije? Kakti nama starijima je koža elastičnija??? Ne znam jeli tako, samo sam komentirala neki dan sa prijateljicom.
iako nisam rodila kao mlađahni curetak, nisam dobila nijednu striju.
mazala se nisam ničime, mrzim kreme i trackanja.
ivarica je pričala da jetra proizvodi neki enzim koji je odgovoran za to, pa ga imaš ili nemaš.
a što se krema tiče, stvarno ne vjerujem da išta mogu pomoći.
jer koža kada puca, puca u najdubljem sloju.
i ja sam sigurna da kreme ništa ne znače, dobila sam strije u zadnjem tjednu,
i popucala baš gadno. a trackala sam se od prvog dana i potrošila silne novce!
Ok,onda barem necu bacit 300-400kn na neke fancy nego najobicnije bademovo ulje isl...
Ja imam jaaako suhu kozu koja se sad zimi peruta tako da mi je mazanje sastavni dio dnevne rutine,samo cu sad imat nova podrucja na koja se moram skoncentrirat...
Pored sto mi je jako suha,koza mi je jos i ultra tanka i maltene prozirna tako da sam pretpostavljam nafrkla.... ah...no dobro,svo zlo s tim....
Imam strije još od puberteta po bedrima, bokovima, grudima, čak malo i po listovima. U trudnoći se mažem od 3. mjeseca, svakodnevno, strije sam počela dobivati negdje oko 25.-og tjedna na postojećim kritičnim mjestima, i od tad se mažem više puta dnevno (koristim bademovo i maslinovo ulje). U 30.-om tjednu pojavila se jedna na trbuhu, i sad u 33.-em vidim još jednu. Nadam se da ih neće bit još puno...
ja sam trenutno u 32 tt i još nisam dobila ni jednu a nadam se da će tako i ostati jer mi dosta onih iz puberteta.
mimi 25 jesi li do kraja trudnoće dobila koju ili ne?
ja sam u prvoj trudnoći dobila puuuno kila i strije samo po
bedrima (s unutrašnje i vanjske strane) jer se tamo nisam mazala!
nije mi palo na pamet!
Trbuh i sve ostalo ništa jer sam se mazala uljem konstanto!
Sad još nema ni jedne nove!
e da za ove prvi put nemam pojma kad su nastale jer sam ih skužila
tek nakon poroda dok je trbuh splasnul pa sam konačno vidla dolje![]()
Nisam ni ja tako mlada rodila i na moju srecu nisam dobila niti jednu striju, za razliku od moje sestre koja ih je zbilja dosta dobila po stomaku (a kad je rodila imala je 10 god manje nego kad sam ja rodila... mozda to stvarno ima donekle veze... nisam o tome razmisljala, ali definitivno ima veze s genetikom jer nam mama u trudnocama nije dobila niti jednu striju a ja sam sto se tice kože na nju (ali naslijedila sam i kapilare
, no tako je uvijek, neko dobro za neko zlo...)
Mazala sam se povremeno s bademovim uljem nakom kupanja ali samo zato jer inace imam jako suhu kozu.
Posljednje uređivanje od Nivi : 04.02.2011. at 13:26
u prvoj trudnoći po trbuhu ih uopće nisam dobila, ali po cickama jesam i to nakon poroda kad je mlijeko navalilo.
Ja sam ih u pubertetu dobila na guzi, a u trudnoći (došla sam na +13kg) niti jednu tako da ne mora biti jedno pokazatelj drugoga. Mazala se jesam, ali mislim da je ipak važnija genetika + ne dobiti previše kg.
curke, od strija ni S, ali svrab je nepodnošljiv......mackam se kremicama stalno samo da ublaži taj svrab.... trudna sam 29 tjedana....
Evo da javim da sam rodila i nisam dobila ni jednu striju.
Ali, rodila sam u 37. tjednu (kao i prvi put), tako da ne znam sto bi bilo da sam docekala termin. Bi li moj "trbuscic" izdrzao jos malo sirenja?
Jos cemo vidjeti kakvo ce stanje biti s grudima kada se malo ustali proizvodnja mlijeka.
mimi 25 baš super za tebe, a da si dočekala termin možda nebi dobila kao ni do 37 tt.
Ja sam u 33 tt i nema jih još a nadam se najboljemu da se ni neće pojavit.
Suzach, i meni se događa da se javi takav svrab da je jednostavno nepodnošljiv a mažem se svakodnevno. a ponekad kad legnem il se malo nagnem prema naprijed ( valjda kad malo pritisnem trbuh) osjetim samo na pojedinim mjestima da me koža žari, kao neko peckanje al se to popravi i prođe.
Ja ih nisam dobila u prvoj T. nadam se da ne ni u ovoj. Mazala se Weledinim uljem.
meni su se strije pojavile u 26 TT. mazala sam maslinovim, bademovim i dječjim uljem ali i mustelinom kremom. sva sreća pa su nisko na trbuhu tik iznad ruba gačica.
eto meni u trećoj trudnoći u 31. tjednu ....
meni su se pojavile u 32. tjednu.. prvo 3-4 crtice iznad pupka...
onda do 34 tjedna ništa novo pa sam u 34tt popucala u roku 2 dana..
iznad i ispod pupka strašno ... ko zebra sam. a mazala sam se uljem i kremom iz dm-a i to više puta dnevno.
ko da su se preko noći pojavile i to u velikom broju..
bio jeujutro..
onda sam u 36t popucala po bedrima (a mazala ih).
imam ooogroman trbuh, pa se ne čudim više. još me uvijek jako svrbi, a to kad svrbi znači da puca.. evo za nekih desetak dana je termin (a i trenutno me nekaj šrajfi) pa će i to proć..
inače bi valjda do vrata popucala
a i puna sam vode ..
al svaka će se strija isplatiti kad zagrlim svoje zlato ...![]()
meni su dojke popucale užas.mažem se,ali užas.i ne prestaju rasti.85D mi je malo.u 30.tjednu trudnoce sam.a drob i bokovi su super. nema ništa.a dobila sam dosta kila.15 kg![]()
![]()