-
Osoblje foruma
Baš mi je žao vaše situacije. Pogledaj malo teme o hiperaktivnosti i darovitoj djeci, mnogo nas se susreće sa nerazumjevanjem sistema iako mislim da je vaša učiteljica (po opisu) jedan od najgorih primjera. Ne stignem sad detaljno, ali prvo polugogište prvog razreda se ne bi trebalo računati u smislu adaptacije tj. i dijete bez nekakvih posebnih potreba i problema ima pravo nemir i nesnalaženje. Jednostavno to je nova sredina i nova situacija , oni se moraju snaći i znati izaći na kraj sa masom novih osjećaja i situacija.
Mi smo imali sličnu situaciju (uz ne tako ekstremnu učiteljicu), i mogu reći da nam se tek sad krajem prvog polugodišta drugog razreda kockice slažu i sve nekako sjeda na mjesto (iako nije idealno), kod nas je u igri darovitost i ADHD. U svakom slučaju , testirajte dijete da vidite točno čemu je problem i kakve su njegove potrebe, a tada nađite odgovarajuću okolinu za njega. Iako bojim se da ova učiteljica neće imati razumjevanjaniti sa pismenim uputama. :/ Mislim da preskakanje razreda nije dobro riješenje jednostavno zato što se puno stavri treba usvojiti osim gradiva, a visoki IQ nije garancija da će se to moći svladati optimalno. Zapravo darovitoj dijeci treba drugačiji pristup, a ne više školskog gradiva na isti način.
U svakom slučaju škola ne može napraviti ništa bez vašeg pristanka, ne može vas izbaciti iz škole ili prisliliti na preskakanje razreda. Osobno mislim da ne bi trebali odlučiti ništa prije nego dobijete rezultate testiranja, ali na sastanku možete vidjeti kako dišu i dali imate u toj školi nekoga tko razumije situaciju.
Posljednje uređivanje od sirius : 06.12.2010. at 07:45
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma