Iščitavajući prijašnje Glendine poruke, nigdje do ove teme nije navela nekorektno ponašanje učiteljice prema J., već samo prezahtjevnost programa i problem s disciplinom (ne navodeći pri tom neprimjerene učiteljičine metode). Pitam se onda zar je u nekoliko zadnjih mjeseci učiteljica pukla i počela dijete fizički i psihički kažnjavati, ili bolje rečeno (bar se tako iz Glendine poruke da iščitati) iživljavati nad njim. Nekako mi ovo više zvuči kao pomalo prenapuhana priča (ZNAM da ćete sada vi mame na mene graknuti). Inače vrlo je lako po nečijem radu bacati drvlje i kamenje na osnovi priče samo jedne strane,.a optužena osoba i ne zna da je predmet poruge i teških kritika pa se i ne može braniti i dati svoju inačicu priče.
Ako jest sve istina što je Glenda napisala (da se učiteljica uistinu tako ponaša prema njezinu sinu), onda postoje nadležni u školi (ravnatelj) koji bi taj problem morao riješiti.
Pomalo me ljuti što se svatko voli miješati u posao učitelja i misli da bi ga bolje odradio, komentira prezahtjevnost programa i neprimjerenost metoda rada, a očekuju da učitelji nekim čudom uliju znanje njihovoj djeci u glave i po mogućnosti ih sve ocijene izvrsnom ocjenom. Ja zasigurno mesaru ne govorim kojim će nošžem i kojom vrstom reza lakše odstraniti meso s kosti (banalan primjer).
I još bih nešto dodala, i ostali učenici imaju pravo na mirno praćenje nastave koje im neće biti konstantno ometano od nekih drugih učenika (i učitelji bi trebali uz roditeljsku suradnju svakodnevno na tome raditi).