Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: moj porod- kratak i booooolan

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno moj porod- kratak i booooolan

evo odlučila sam i ja napisati priču s poroda i nadam se da će ju pročitati što više trudnice kako ne bi napravile moju grešku. Naime, 2007.g. nakon blizanačke trudnoće gdje mi je u 17 tt jdedna bebica umrla rodila sam carskim rezom svoju princezu sa 37+3 tt. to je bio dogovoreni carski rez jer je klinkica imala zastoj u rastu od 35 tt a sa 37 je dr. Podobnik otkrio i da su protoci kisika slabi. Hvala Bogu moja cura je sada prekrasna djevojčica od skoro 3,5 godine. prošle godine mm i ja odlučili smo imati još jednu bebicu ali nažalost dogodila se izvanmaternična, laparaskopija napravljena u sisku. nakon samo tri mjeseca ponovno dobiejmo + na testu i cijela trudnoća bude savršena. konačno sam našla doktora kojem potpuno vjerujem, smiren, uvijek raspoložen za hrpu pitanja.....zadnjih mjesec dana počela sam jako naotjecati i prala me žgaravica koma i zbilja sam jedva čekala da rodim, a i dodatne 22 kg činile su svoje. doktor je rekao da ću morat zadnjih par dana ležati u bolnici da im budem '' na oku '' jer je prvi porod bio carski... ali hvala Bogu tih dana u bolnici nije bilo mjesta, pa sam ja samo dolazila na ctg. došao je i moj termin, 09.11. ( znam da je termin točan jer znam kad je bio ciljani odnos, kad ovulacija )i ja sam došla na redovan ctg u bolnicu. moj doktor je bio dežuran.bilo je 16,30 sati. ctg je bio u redu, trudova nisam imala, napravio mi pregled, 3 prsta otvorena, plodna voda mliječna. i kaže on meni, vi ste spremni za porod, ja sam dežuran i do ponoći postat ćete opet mama, ako vi to želite......
    ja sam se rasplakala, nisam znala šta da radim, otišla sam razgovarat s mm, ali nismo ništa mogli odlučiti...cijelu trudnoću sam željela prirodni porod, toliko sam htjela da me trudovi uhvate doma, da odradimo doma što je više moguće, a sada....i odlučili smo, uz nagovor moje prijateljice, koja je med. sestra-instrumentarka pri operacijama na ginekologiji, idemo na porod...najviše iz razloga što je moj doktor dežuran. priprema i sve skupa bilo je brzo gotovo i počela sam dobivati drip u 17.45. babica je bila jedna prekrasna gospođa Mira, puno joj hvala što je bila tako strpljiva sa mnom. MM je otišao doma pa me prvih pola sata trudova babica masirala po leđima dok sam ja skakutala po pilates lopti, onda sam malo šetala. i nakon pola sata došao je mm a trudovi su bili sve jači i bolniji. najviše mi je odgovarao klečeći položaj i kad trud dolazi da me mm jako masira iznad trtice. tada je puno manje bolilo. nakon dva sata konstantnog dripa gdje su mi trudovi bili svake minute vikala sam da mi ga iskopčaju jer ja više nemam snage.Babica je rekla da sam 5 prstiju otvorena i da bi bilo najbolje da nastavimo s dripom ali ja nisam mogla. isključila mi je drip i ja sam se preporodila. dobivala sam svoje trudove svake 2-3 minute, bolilo je ali sam se mogla odmoriti između trudova što pod dripom nisam mogla. nakon pola sata rekla je babica ako želimo završiti porod u njenoj smjeni da nam treba još malo pomoći- opet drip. pristala sam i krenula je agonija ponovno. oko 21.15 počela sam vikati da više ne mogu, da imam pritisak kao da ću na wc i da mi pomognu da više bude gotovo. došao je doktor, svi su počeli vikati koncentriraj se, tiskaj kad dobiješ trud a ja sam vrištala iz petnih žila i tiskala stalno i konačno u 21.25 došla je na svijet moja mala čupava curica, moja ljepotica.
    taj drip je bio prva pogreška, a sve one injekcije protiv bolova koje su mi šibali a da nisam ni znala šta dobivam su moja druga velika greška jer sam zaspala još pri šivanju ( malo sam pukla- samo tri šava, bez epi ), i spavala sam ko zaklana 2 sata na hodniku, a i ostatak noći sam provela kao u nekom bunilu. curku sam dobila ujutro i otada je bila stalno sa mnom.
    da ne otvaram drugu temu ovdje ću odmah napisati i zamjerke na osoblje dječje sobe u sisačkom rodilištu jer pedijatrica uopće nije dolazila u sobu. kad sam pitala sestru kad će doći dr. i reći mi dal je sve ok sa mojom bebom rekla je da nešto ne valja već bi vam rekli. nakon toga je popodne ušetala pedijatrica do pola soba i rekla : '' Vaša beba je ok '' i izašla van. u knjižici sam poslije pročitala da ima nešto sa stopalima ali nisam shvatila što. s druge strane, sisačko rodilište je među prvima postalo prijatelj djece, svuda su plakati o koristima dojenja, a meni su dva dana za redom ( 2. i 3. dan kad smo išli doma ) odnijeli bebu za dječju vizitu i vratili je nahranjenu adaptiranim mlijekom, a meni mlijeko curi ko ludo!!!!!užas.
    poanta priče- NE NA DRIP!!!!!!!!!!!!!

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A, draga, ČESTITAM!

Vidiš, ti si htjela roditi prvo u smjeni tog dr-a, zatim u smjeni te babice i tako je išlo. Uredu, jedno iskustvo više.
    I ja se sjetim nekih priča, više njih, kad su trudnice išle rađati 's vezom', što god im to značilo, i bome je bilo stani-pani.
    Jedina prava veza je ona gore, i nabolja i najučinkovitija. Molimo se, šaljemo sms-ove svima poznatima da se mole i da vidiš čudesa!
    Ovo nipošto nije kritika na tvoj račun. Prije jedan podsjetnik da se uzdajemo u svoje tijelo i Onoga koji ga je stvorio, prije nego u ljude.
    Čestitam još jednom i želim vam svu sreću svijeta! Pusa!

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

....a ja u potrazi za pozitivnom pričom o prirodnom porodu nakon carskog - naletim baš na ovu ne baš utješnu priču.
    Meni je se na 1. porodu drip toliko duboko usjekao u pamćenje da me već sada (u 4 mj trudnoće) lovi panika. 1. porod je nakon višesatne agonije završio - carski. Drugi će biti priča za sebe to znam, ali me užasno strah. Tješila sam se da možda drip ne dolazi u obzir. Na više mjesta sam pročitala da se nakon carskog reza izbjegava korištenje dripa u slijedećim porodima (rizik od rupture maternice..). Ali - očito nije istina i umirem od straha!!!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Raspituj se o vabac-u, ali konačnu odluku treba donijeti pred kraj trudnoće jer se tad vidi u kakvom je stanju ožiljak.

Dripa se ne moraš bojati jer možeš na pregledu u bolnici naglasiti da ideš ili prirodno ili carski. Lakše je to riješiti unaprijed, nego se svađati u trudovima.

Mislim da je jako bitno pratiti trudnoću u bolnici u kojoj ćeš roditi tako da unaprijed budu upoznati sa situacijom.

Ja sam se smrznula od ove priče jer je mogla tragično završiti i apsolutno mi je nepojmljivo to ubrzavanje radi smjene pogotovo kod vabac-a.

Strah negativno utječe na vabac pa se probaj sabrati i informirati. Imaš dosta vremena Velika većina doktora i primalja vabac shvaća ozbiljno i "posao odrade" stručno!

Sisku veliki minus!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

chiarita2, žao mi je
    ako bude 3. bebica znaš što ne smiješ činiti, a ovo loše iskustvo zamijeni srećom što je ipak sve, hvala Bogu, prošlo u redu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bilo je bolno ali ti je stigla tvoja srecica.
    cestitam!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žao mi je što je tako prošlo
    čestitam na bebici

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala svima! i meni je žao što je tako prošlo ali sama sam si kriva, krive odluke sam donijela. zato sam ovu priču i napisala da druge žene ne ponove moje greške, uvijek je lakše i bezbolnije učiti na tuđim greškama....

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čestitke!
    dobro si prošla.
    VBAC pod dripom, vrlo riskantna odluka!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo da ja, mrziteljica dripa, napišem nešto pozitivno iz svog iskustva kako se buduće mame koje će ovdje svratiti ne bi baš previše uplašile . Drugi porod, pukao vodenjak, stigla u bolnicu dva prsta otvorena, hodala ko luda dva sata, završila u rađaoni skoro sasvim otvorena, dali mi malčice dripa (tako smo se dogovorili) i za nekih 30 - 45 min moje je zlato stiglo! Boljelo me koliko i na prvom porodu bez dripa, a i među trudovima je bilo nekog malog razmaka za odahnuti. Bit će da ovisi i o dozi

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da ja, mrziteljica dripa, napišem nešto pozitivno iz svog iskustva kako se buduće mame koje će ovdje svratiti ne bi baš previše uplašile. Drugi porod, pukao vodenjak, stigla u bolnicu dva prsta otvorena, hodala ko luda dva sata, završila u rađaoni skoro sasvim otvorena, dali mi malčice dripa (tako smo se dogovorili) i za nekih 30 - 45 min moje je zlato stiglo! Boljelo me koliko i na prvom porodu bez dripa, a i među trudovima je bilo nekog malog razmaka za odahnuti. Bit će da ovisi i o dozi
    je cvijetak, ali ti si bila na maloj dozi dripa, kad si već bila skroz otvorena, i sve skupa nekih pola sata. ona je bila 2 sata. vjeruj mi, nije ni priblžno isto.

meni je stvarno nejasno da im je uopće palo na pamet dati ti drip, toliko dugo, i to nakon što si u prvom porodu imala carski?! ufff ne kužim

i ne mislim da si ti kriva što si donijela krive odluke, nego su krivi oni koji su te nagovarali na takvo što. u trudovima ne možeš baš razmišljati hladne glave, zar ne? ali su oni mogli, ali im je valjda bilo lakše da te 'odrade' u jednoj smjeni nego da se 'provlačiš' kroz 2-3 smjene

sve u svemu, hvala ti što si svoju priču podijelila s nama

i čestitam na bebici

i promijeni potpis

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

chiarita, srećom pa nije dugo trajalo, i sve je prošlo dobro.
    nekad mi se čini da lječnici imaju jako oprečna stajališta kad je u pitanju vbac, drip i injekcije protiv bolova. moj drugi porod je bio pokušaj vbc-a (na kraju ipak carski), dobila sam drip i injekciju protiv bolova. istina, malu dozu dripa zbog prethodnog carskog, uz stalni monitoring ctg-a.
    treći porod, nakon dva carska, mrtva beba, bez prirodnih trudova, dripa kao u priči, punih 17 sati (nešto nezamislivo kako to boli), ali nitko nije htio niti čuti da mi da bilo što protiv bolova. navodno je opasnost od pucanja maternice isključivala bilo kakvu sredstvo protiv bolova. nakon toga drip mrzim iz dna duše.

sve u svemu, uživaj s bebom, i čestitam

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cestitam na bebici i hrabrosti

i ne uzrujavaj se previse sada kad moras biti fit zbog bebice. uzivajte, odmarajte, upoznajte se i volite se! postoji teorija po kojoj su prva dva poroda i tako vjezba, a tek s trecim porodo majke postaju Žene jer tada znaju sto i kako trebaju

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj chiarita2 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala svima! i meni je žao što je tako prošlo ali sama sam si kriva, krive odluke sam donijela. zato sam ovu priču i napisala da druge žene ne ponove moje greške, uvijek je lakše i bezbolnije učiti na tuđim greškama....
    O kakvoj grešci pričaš?! Pa doktori su tu da procjene što treba, a što ne! Kako ti možeš biti kriva za drip?! Meni su ga dali u infuziju bez najave! A rekli da ću dobiti glukozu jer su me dugo držali bez hrane.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se , driš treba izbjeći, ukoliko je to moguće. Dva puta rodila uz drip, treće prirodno. Ko što bi Đuro rekao:"Razlika je drastična"

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super da je sve dobro prošlo. 3,5 h dripa s najjačim trudovima na minutu da sam mislila samo kako između jednom dobro uloviti zraka. I to potpuno nepotrebno jer sam se do 6cm normalno otvarala, ali očito ne brzinom koja piše u knjigama. Ali pristali smo jer je beba bila velika, skoro kao i naš strah da nešto ne pođe krivo.
    Ukratko, najbolji i njjednostavniji savjet koji sam dobila- ne doći u bolnicu prerano (doduše probati niti prekasno).

mlada.majka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bravo...čestitam...bitno da ste preživjele,ovo drgo se sve nekak zaporavi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •