-
Kombinirane auosjedalice - stvarnost ili mit?
Ukratko: A. je stara 4.5 mj, teska 7,8 kg i visoka 69,5cm. Imamo Graco 0+ autosjedalicu, i ona joj je duzinom i sirinom na knap, pa sam pitala sto napraviti. Savjetovale ste mi kombiniranu autosjedalicu, s cim se apsolutno slazem. Odlucih otici u TL na Slavonskoj. Obzirom na moju bolesnu kraljesnicu, ovih sam dana koma, pa odlucih prije nazvati, da ne idemo uzalud. Ljubazna teta spoji me s odjelom autosjedalica, gdje objasnim sve gorenavedeno prodavacici, i pitam je imaju li sjedalice koje se mogu montirati tako da BEBA GLEDA OD SMJERA voznje, a kasnije, kada je veca, U SMJERU voznje, dakle, kombiniranu autosjedalicu. Na to mi ona odgovori da imaju, te mi krenusmo.
Dosli u TL, trazimo odjel autosjedalica, nasli. Izreferiram tel. razgovor prodavacici koja mi kaze slijedece: oni nemaju kombiniranih autosjedalica. Pao mi mrak na oci, pitam tko mi je onda rekao da ima, naravno, nisam trazila ime, bla-bla... NO, dotuklo me slijedece. Ona je cula za te kombinirane ali oni to nisu imali niti je ona to vidjela, u stilu "to ne postoji". Preporuka glasi:pricekajte jos mjesec dana, ako se beba udeblja jos kilogram, znaci, imat ce 9kg, i bit ce stara 5,5 mj, i kupite joj sjedalicu koja gleda U SMJERU VOZNJE!! :shock:
Rekoh, ma to nije moguce, pa nije 9 kg jedini kriterij, pa poanta je da dijete samostalno sjedi! Pa sjedit ce, rece prodavacica :lupa glavom od zid: Na moju izjavu da nisam bas uvjerena, i da ortopedi ne preporucuju forsiranje sjedenja, i da se, uostalom, NE USUDIM tako malu bebu metnut u vecu sjedalicu, gledala me u stilu "joj daj, sta dramatiziras".
Ko je tu lud? Mislim da bi Rode trebale automatski reagirati, jer ocito u TL nemaju pojma o autosjedalicama. Jedn je preporuciti ovakvu ili onakvu igracku, ili odjecu, ali dati TAKVE informacije znaci doslovce ugrozavati zdravlje i sigurnost necijeg djeteta!
I molim molim molim, ako je itko bilogdje u Zagrebu kupio kombiniranu AS, molim napisite ciju i gdje i koliko kuna. Hvala. :polulud isfrustriran smajli:
-
Kombinirane stolice nisu mit, stvarno postoje
.
Tražiš samo sjedalicu koja je od 0-18 kg samo.....
Kažeš da imaš stolicu grupe 0+ što znači da je do 13 kg. Kombinirana stolica je možda šira i veća ali se u suprotnom smjeru vožnje vozi samo do 9 kg. Nakon toga se po preporuci proizvođača mora okrenuti u smjer vožnje.
Ne znam dali je netko vidio Anitu u sjedalicu pa ti savjetovao kombiniranu ili je to savjet preko foruma.
U 1. mjesecu će biti pregled u Zagrebu. Bilo bi jako dobro kad bi mogla doći pa da to pogledamo.
Do tada će nadam se izdržati.
-
Storma, strašno mi je žao što ste imali neugodnu kupovinu koja nije urodila plodom te bili podvrgnuti savjetima prodavačice koja na žalost daje totalno krive upute.
Prvo moram samo ponoviti da smo u TL držali edukaciju trgovcima i nekoliko puta ih kontaktirali sa raznim molbama i zahtjevima koji su više ili manje bili usvojeni, ispravljeni. Mislim da je tamo veliki problem što se radnici često izmijenjuju a nitko ne brini o njihovoj edukaciji.
Ovo sam sad na brzinu našla na njihovim stranicama koje kombinirane imaju u ponudi:
REMI LEATHER ROYALBLUE
ISEOS S.SIDE CUIR
Zadnje dvije su kombinirane
Vjerujem da će se netko javiti tko je kupio nedavno kombiniranu sjedalicu a da nije u TL :/
-
I mi smo bili u TL-u i nas su gledali u čudu o kakvoj to kombiniranoj sjedalici pričamo. Uglavnom našli smo sjedalicu u Chiccu u Merkatoru.
-
moja bucka ima 11,5kg i visoka ja 74cm i bez problema se još vozi u maxi-cosi sjedalici 0-13kg okrenuta prema nazad.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma