Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: bolovanje nakon transfera

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno bolovanje nakon transfera

Molim vas za savjet. Naime, 02.12. imala sam svoj 1. embriotransfer nakon punkcije koja je bila 29.11., ICSI postupak u KBC Rijeka. Nakon transfera dobila sam papir na kojem piše da betu vadim 23.12. , dakle tri tjedna nakon transfera (zašto toliko kasno kad bi prema redovnom ciklusu trebala dobiti menzis između 13.-15.12?). Ja sam još na dan punkcije otvorila bolovanje i drugi tjedan bolovanja mi ističe krajem ovog tjedna, a do vađenja bete mi ostaje još desetak dana. Ja se osjećam dobro, ponekad me malo zaboli u jajnicima. Uzimam utrogestan 3x2 na dan.
    Sad, moje pitanje je da li da se vratim na posao od početka drugog tjedna budući da se osjećam dobro ili da produžim bolovanje do bete, ako se to uopće može? Koliko se bolovanja uopće smije uzeti nakon transfera?
    A najviše me to muči obzirom da radim u dječjem vrtiću s 25-ero djece i moj posao uz ostalo uključuje svakodevno postavljanje i spremanje drvenih kreveta za djecu, dakle dizanje određene nemale kilaže. Osim toga, stalno je prisutno i izlaganje raznim bolestima ( i na transferu sam bila lagano prehlađena) Može li to imati po vašem mišljenju i iskustvu utjecaja na uspjeh postupka?

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ranga imaš pravo na 2 tjedna bolovanja. Možda ako zamoliš kolegice da te oslobode rasklapanja krevetića i dizanja težih stvari i nije neki bed vratit se na posao. Ja također radim s djecom i uvijek se par dana nakon transfera vratim na posao.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja sam otvorila bolovanje od dana punkcije, i zatvaram ga sutra, od četvrtka radim. Moja opća doktorica mi je rekla da ako treba će mi napisati bolovanje na neku drugu dijagnozu, pa probaj tako, ako misliš da je tako bolje.
    Ja radim u školi, putujem tramvajem - aaa u tramvaju šal prek nosa, rukavice, razrede uvijek dobro prozračiti, ne dozvoliti da mi se netko unaša u lice a kamoli da me nervira, iako je kraj polugodišta. Uglavnom, raditi ću ali probati se što manje naprezati kako tjelesno tako i psihički. Jedino me frka petka jer imam 5 sati od čega 2×blok sat, pa ću se nastajati uz ploču

Ali ako objasniš doktorici valjda će ti produžiti bolovanje ~~~~~

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postoji i bolovanje od 21 dan. trebalo bi malo pročačkati po pretražniku, znam da se pisalo o tome (možda da vidiš na topicu naša prava), na žalost nemam sad vremena da ti detaljnije pomognem

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam jednom dobila 15 radnih dana (3 tjedna) na sifru "planiranje obitelji". Doduse, isla sam tada (i nikad vise) na bolovanje zato jer sam mogla, ne jer sam se lose osjecala.
    Inace, odmirujem 2, 3 dana (imam obicno viska dana koje zaradim kroz dezurstvo) i to je to. Do bete laganini, ne dizem tesko, pokusavam se ne zivcirati...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam mogla ostat doma do bete jer radim u privatnoj firmi i mogu radit od kuće (kompovi su savršeni izum) međutim jučer sam definitivno odustala od toga. Teško je ostat kod kuće i dani nevjerojatno sporo prolaze. Što se tiče tvog posla, mene bi brinula opasnost zaraze nekom prehladom, virozom i sličnim dječjim bolestima. Na tvom mjestu bih pitala doktoricu da mi otvori bolovanje na neku drugu šifru, pa bila sigurna od zaraza...
    Držim ti fige ranga!

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

postoji mogućnost bolovanja do 21 dan a vodi se kao komplikacije kod ivf-a, to pouzdano znam jer mi je dr. čitala kada sam otvarala svoje bolovanje tako da probaš ići na to....iako nisam za neko striktno mirovanje ja bih ipak izbjegla na tvojem mjestu fizičke poslove, a drugo, nitko ti ne brani da izvadiš betu nakon dva tjedna i znaš na čemu si, meni se osobno čini da je bezveze tri tjedna čekati...ja sam svoju radila već 10dnt3d i već se vidjelo.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dakle pod šifrom N 97 bolovanje do 14 dana
    N 98 bolovanje do 21 dan
    Z 31 bolovanje do 7 dana
    bolovanje možeš i kombinirati,znači za folikulom.Z31,a iza punkcije N97 ili odmah uzeti N98

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala vam svima na komentarima Otići ću sutra, prekosutra do ginekologice jer ionako trebam uputnicu za još utrogestana, pa i nju pitat za savjet. Posebno hvala pinky za ove šifre, nisam za to znala prije, da jesam mislim da bih nešto iskombinirala.

Nije da se meni ne ide na posao, zapravo već mi fale ta moja dječica, jedino me muči što je to tako naporan posao i ne mogu izbjeći da nekoga ne dignem (imam djecu od 2,5 do 6,5 god), da izbjegnem te fizikalije oko krevetića (jer sam kod privatnika) budući da sam većinu vremena sama s djecom u grupi.

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky ovo su super informacije! Hvala! Kod nas u firmi se tolerira bolovanje od 2 ili 3 tjedna tj. ne smanjuje se placa, pa me zanima dali sa bilo kojom od gore navedenih sifri te odmah prebacuju na HZZO kao sto se to dogada sa komplikacijama u trudnoci ili ne?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ranga ja na tvom mjestu ne bih definitivno išla raditi... Mogućnosti zaraze su ti ogromne, a naročito ti je opasna tzv. peta dječja bolest- klincima to nije ništa..malo se zacrvene policu i vratu,lagana temp. a u trudnoći je jako opasna ta bolest i može napraviti puno štete plodu, a dok se skuži da je dijete ima najčešće već bude prekasno tj. ti si već zaražena. A i ovo dizanje kreveta.. nikako! Kako i ja radim u vrtiću znam kako je lako pokupiti sve moguće boleštine (ne možeš da ne zagrliš dijete koje plače ili ne primiti nekog u zagrljaj ili odbiti pusu ), a kad si već došla do ovog stadija i namučila se za sve, bespotrebno je da riskiraš. Meni je moja soc.ginekologica odmah rekla da ne pomišljam ići raditi..pogotovo u vrtić i za svih 7 ivf-ova sam dobila bolov. na ove šifre što ti je pinky napisala..ona je to kombinirala i čak bi mi ostalo i par dana poslije neg.bete da dođem sebi i odbolujem prve dane menstr. Čak me i za prvi aih poslala na bolov.baš zbog tih zaraza, a to mi je uostalom i preporučio i napisao i mpo-dr. Tak da bolje budi doma, ne moraš strogo mirovati,ali teži fizički poslovi ne dolaze u obzir. I naravno sretno!!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Marina 27 ove šifre su drugačije od komplikacija u trudnoći kad te odmah prebace na hzzo, ove su kao i one za gripu ili sl. na hzzo te prebace nakon 45 dana bolov. u komadu. Ali i to se da iskombinirat..ja sam jednom nakon stimuliranog ivf-a išla odmah u prirodni pa nisam ni išla raditi tih tjedan dana između baš zbog sezone gripe (a već sam bila lagano prehlađena), pa sam isto zbog financijske konstrukcije prekinula bolov. na jedan dan-taj dan uzela godišnji i onda opet otvorila novo bolov.na te šifre,ali opet se računa ispočetka.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Marina27 prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky ovo su super informacije! Hvala! Kod nas u firmi se tolerira bolovanje od 2 ili 3 tjedna tj. ne smanjuje se placa, pa me zanima dali sa bilo kojom od gore navedenih sifri te odmah prebacuju na HZZO kao sto se to dogada sa komplikacijama u trudnoci ili ne?
    mislim da ne prebacuju, stvarno ne znam

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni su u firmi rekli da ako mi dr na doznake za bolovanje stavi ispred šifre npr. N97 ili N98 oznaku A0 - da to onda znači da bolovanje ide na teret poslodavca. A ako je ispred te šifre oznaka G0, da to onda automatski ide na teret HZZO-a.

Nadam se da sam bar malo pomogla

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala angel1, baš mi je trebao savjet nekoga kao što si ti tko razumije moje nedoumice jer iz svog neposrednog iskustva zna o čemu pričam. Vidim da je tebi naposljetku 7. postupak bio ujedno i uspješan te ti želim svu sreću do kraja trudnoće!

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ranga prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas za savjet. Naime, 02.12. imala sam svoj 1. embriotransfer nakon punkcije koja je bila 29.11., ICSI postupak u KBC Rijeka. Nakon transfera dobila sam papir na kojem piše da betu vadim 23.12. , dakle tri tjedna nakon transfera (zašto toliko kasno kad bi prema redovnom ciklusu trebala dobiti menzis između 13.-15.12?). Ja sam još na dan punkcije otvorila bolovanje i drugi tjedan bolovanja mi ističe krajem ovog tjedna, a do vađenja bete mi ostaje još desetak dana. Ja se osjećam dobro, ponekad me malo zaboli u jajnicima. Uzimam utrogestan 3x2 na dan.
    Sad, moje pitanje je da li da se vratim na posao od početka drugog tjedna budući da se osjećam dobro ili da produžim bolovanje do bete, ako se to uopće može? Koliko se bolovanja uopće smije uzeti nakon transfera?
    A najviše me to muči obzirom da radim u dječjem vrtiću s 25-ero djece i moj posao uz ostalo uključuje svakodevno postavljanje i spremanje drvenih kreveta za djecu, dakle dizanje određene nemale kilaže. Osim toga, stalno je prisutno i izlaganje raznim bolestima ( i na transferu sam bila lagano prehlađena) Može li to imati po vašem mišljenju i iskustvu utjecaja na uspjeh postupka?
    gle ja sam na bolovanju od prvog dana pikanja gonalima, (jos malo ce biti 1 mj) dobila sam 3 tj. i onda je moja dr, opce prakse rekla da mi vise nemoze dati na tu dijagnozu bolovanje, nego da otidjem na komisiju i da ce mi sigurno dati jos 10 dana, i tak je bilo...
    sutra vadim betu i onda cu znati vise.......
    mislim da bi bez problema dobila bolovanje 3 tj.
    pozzz

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jedan link o trajanju bolovanja i šiframa:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/304639.html

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ninochka28 prvotno napisa Vidi poruku
    postoji mogućnost bolovanja do 21 dan a vodi se kao komplikacije kod ivf-a, to pouzdano znam jer mi je dr. čitala kada sam otvarala svoje bolovanje tako da probaš ići na to....iako nisam za neko striktno mirovanje ja bih ipak izbjegla na tvojem mjestu fizičke poslove, a drugo, nitko ti ne brani da izvadiš betu nakon dva tjedna i znaš na čemu si, meni se osobno čini da je bezveze tri tjedna čekati...ja sam svoju radila već 10dnt3d i već se vidjelo.
    Potpisujem sve, osim dijela za betu...(da bar) KBC Rijeka je poznata po tome da se beta vadi kasno, ali to ne znači da ti moraš tada. Izvadi privatno, a na uputnicu ćeš kad ti je rekao dr.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam bolovanje otvorila tjedan dana prije terapije menopurima i od tada sam na bolovanju već punih mjesec i pol dana. Komisija mi bez problema produžuje, a moj doktor opće prakse je rekao da se ne brinem za ništa ni za bolovanje ni komisiju i da mislim na sebe..... da mogu biti doma koliko god mi treba....samo što sam mu donjela svježe nalaze i otpusno pismo nakon transfera. Kada sam pitala svoju ginekologicu ona je već imala drugu priću i čitala mi šifre iz knjige... kako nemam pravo nego nekih 21 dan i što ja hoću da je ona trudna radila i slično....

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ranga i ja radim u vrtiću odgajatelj sam i iz istih razloga uzela sam ranije bolovanje jer od djece uvjek nešto pokupimo...ja sam u 10 mj. bila dva puta pod virozom...
    mislim da ti niti jedan doktor niti komisija ne žele preuzeti toliki rizik na sebe da te ranije vrate na posao a pogotovo u vrijeme kada čekaš betu. Uvijek oni nađu šifru na koju ti mogu otvoriti bolovanje i produžti ga samo ako žele, to je sve do tvog doktora opće prakse i njegove dobre volje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hakya, istina - ja sam i u postupak ( dobivanje injekcija tri tjedna) ušla bolesna, s napadajima kašlja, grloboljom, prehladom, nadam se da to nije negativno utjecalo na sam postupak. Kad radiš u vrtiću nikako se ne možeš izliječiti jer mi dva dana vikenda jednostavno nikad nisu bila dovoljna. Tako da mislim da sam zaslužila to bolovanje da se nakon svega odmorim i fizički i psihički i naravno, dočekam pozitivnu betu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem sve, osim dijela za betu...(da bar) KBC Rijeka je poznata po tome da se beta vadi kasno, ali to ne znači da ti moraš tada. Izvadi privatno, a na uputnicu ćeš kad ti je rekao dr.
    tigrical - zašto se kod nas beta vadi tako kasno? Prije sam na forumima čitala kako žene idu vadit betu nakon dva tjedan i nakon transfera sam se baš iznenadila kad mi je doc. rekla da ju idem vaditi tek za tri tjedna?! Nego, znaš li gdje se to može napraviti privatno i koliko cca košta?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedan link o trajanju bolovanja i šiframa:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/304639.html
    hvala, sildad. stvarno korisna info.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

tigrical - zašto se kod nas beta vadi tako kasno? Prije sam na forumima čitala kako žene idu vadit betu nakon dva tjedan i nakon transfera sam se baš iznenadila kad mi je doc. rekla da ju idem vaditi tek za tri tjedna?! Nego, znaš li gdje se to može napraviti privatno i koliko cca košta?
    Možeš ić u privatni laboratorij Bulatović ili u polikliniku Sunce, a košta ti cca 170 kn.
    Sretno

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Rijeka obična ima najdulji rok za vađenje bete (21 dan) dok se na Sv.Duhu vadi po preporuci doktora već 12 dnt neovisno da li su embriji vraćeni 3, 4 ili 5 dan. Na dan kad se u Rijeci vadi prva beta na Sv.duhu si već naručen na prvi uzv na kojem provjeravaju da li je GV u maternici (i najčešće se vidi samo GV pa ne preporučam)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja sam u Rijeci sa uputnicom izvadila ranije jer mi na uputnici nije pisao datum, bila je negativna svaki put pa nisam ponavljala, a da je bila pozitivna vadila bi opet

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ranga ako ti ginekologica i neće kombinirati te šifre slobodno ideš na komisiju sa svim nalazima i otpusnim pismom (na kojem ti uostalom i sigurno piše mirovanje) i produžit će ti 100 %. Ja sam isto bila par puta tj.mm je nosio maje nalaze i uvijek su mi produživali čak i tjedan dana više od datuma bete jer su te doktorice na komisiji same komentirale : ma sigurno se to odmah neće znati,moguće da će ponavljati i sl. Tako da imaju sluha za ovakve dijagnoze i pogotovo zbog radnog mjesta. I tebi sretno !!!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cranky ti je napisala privatne lab., možeš te ili Medico.
    Nemam pojma zašto tako kasno. Na transferu mi dr. govori izvadit ćete betu 20.12., a ja ga pitam zašto Rijeka tako kasno vadi bete, a on meni da nije kasno, da je to o.k., ja sam zašutila jer ja i tako svaki put vadim kad ja hoću i samo mu javim da je negativna...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Cranky ti je napisala privatne lab., možeš te ili Medico.
    Nemam pojma zašto tako kasno. Na transferu mi dr. govori izvadit ćete betu 20.12., a ja ga pitam zašto Rijeka tako kasno vadi bete, a on meni da nije kasno, da je to o.k., ja sam zašutila jer ja i tako svaki put vadim kad ja hoću i samo mu javim da je negativna...
    E ovaj put ćeš mu javit da je pozitivna!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo, samo da javim da sam dobila bolovanje do bete! doktorica se isprva malo nećkala zbog te kontrole koja im dolazi, ali na kraju mi je ipak produžila. hvala svima koji ste mi dali korisne savjete tako da sam danas bila oboružana argumentima da su mi kojim slučajem trebali, ali, srećom nisu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja sam u Rijeci sa uputnicom izvadila ranije jer mi na uputnici nije pisao datum, bila je negativna svaki put pa nisam ponavljala, a da je bila pozitivna vadila bi opet
    Mala Mimi, da si vadila opet trebala bi ti nova uputnica? Ili se može više puta na istu?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Za svaku betu nova uputnica... bar je tako u Zg, sumnjam da je u Ri drugačije

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Za svaku betu nova uputnica... bar je tako u Zg, sumnjam da je u Ri drugačije
    U Ri isto.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dakle,čitajući sve moguče postove vezane za bolovanje,naprosto nisam ništa pametno skužila...
    Trebala bih hitnu informaciju za otvaranje bolovanja nakon pozitivne bete.
    E sad,shvatila sam da prvo moram kod svoje soc.ginek. da mi napiše preporuku za opću praksu koja otvara bolovanje..
    To je ok..ali nikako ne mogu shvatiti koliko će mi biti plaćeno,pod koju šifru i itd..
    Dakle,ne bih htjela "zakinut"poslodavca sa onim šiframa AO ili GO-jer imam dobrog poslodavca.
    Ali moja plaća je veća i zanima me koliko i kako će se sada to tretirati-70% plaće ili 100% od HZZO..
    Mislim,pitanje je šta je meni najisplativije-ne znam,koja šifra itd s obzirom da imam veću plaću??

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nakon pozitivne bete, otvara se GO bolovanje, jer je to trudnoća pa je i bolovanje ompl. u trudnoći...Tada HZZO plaća max. 4200 kn...i to je to..nema druge solucije ako je beta pozitivna...

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da..malo sam surfala i zaključila isto to...thanx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •