ranga prvotno napisa
Molim vas za savjet. Naime, 02.12. imala sam svoj 1. embriotransfer nakon punkcije koja je bila 29.11., ICSI postupak u KBC Rijeka. Nakon transfera dobila sam papir na kojem piše da betu vadim 23.12. , dakle tri tjedna nakon transfera (zašto toliko kasno kad bi prema redovnom ciklusu trebala dobiti menzis između 13.-15.12?). Ja sam još na dan punkcije otvorila bolovanje i drugi tjedan bolovanja mi ističe krajem ovog tjedna, a do vađenja bete mi ostaje još desetak dana. Ja se osjećam dobro, ponekad me malo zaboli u jajnicima. Uzimam utrogestan 3x2 na dan.
Sad, moje pitanje je da li da se vratim na posao od početka drugog tjedna budući da se osjećam dobro ili da produžim bolovanje do bete, ako se to uopće može? Koliko se bolovanja uopće smije uzeti nakon transfera?
A najviše me to muči obzirom da radim u dječjem vrtiću s 25-ero djece i moj posao uz ostalo uključuje svakodevno postavljanje i spremanje drvenih kreveta za djecu, dakle dizanje određene nemale kilaže. Osim toga, stalno je prisutno i izlaganje raznim bolestima ( i na transferu sam bila lagano prehlađena) Može li to imati po vašem mišljenju i iskustvu utjecaja na uspjeh postupka?