Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ogromna fleka od vode na zidu-probilo od silne kiše - pomagajte savjetima

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Ogromna fleka od vode na zidu-probilo od silne kiše - pomagajte savjetima

Živim u stambenoj zgradi, fasada je u lošem stanju, na proljeće planiramo napraviti novu sa stiropor izolacijom. Već 2 godine se borimo s gljivicama, ali naravno samo s kratkotrajnim učinkom (do prvih jakih kiša). Svjesna sam da nema trajnog rješenja dok se ne riješi fasada. Međutim, danas popodne kad sam ušla u sobu ostala sam . U jednom kutu je vidljiva fleka od vode gotovo cijelom visinom zida. Od ove silne kišurine fasada je valjda skroz "otkazala". Pukla sam skroz kad sam to vidjela. To je inače soba u kojoj spavamo muž, ja i kćer od 2 godine.
    Pitanje glasi: obzirom da skupljamo lovu na računu zgrade za novu fasadu, što mislite da bi se moglo napraviti hitno, da se spriječi dalnji prodor vlage. Već se na jednom mjestu digla žbuka. Da li se može šteta sanirati i naplatiti iz sredstava osiguranja koje plaćamo iz pričuve? Inače ovlašteni predstavnik zgrade mi nije uopće susretljiv i nema pojma kad ga nešto pitam. Barem je obećao da će sutra zvati upravitelja zgrade kojem plaćamo pričuvu. Ako netko ima iskustva, savjete molim hitno. Unaprijed zahvalna

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zaboravih napomenuti da plaćamo policu osiguranja za stan koja je vinkulirana u korist banke ( stan pod kreditom). Osiguranje je od onih osnovnih rizika (požar-civil). Da li bi se ova šteta mogla pokriti iz te police i kakva je procedura u tom slučaju? kako bilo, sutra zovem osiguranje pa ću pitati.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam ti ovaj dio za osiguranje, ali imam iskustva za flekom na zidu od kiše. To se nama prošle godine dogodilo, isto je bila jaka južina kao i ovih dana i voda je našla put, kasnije smo skužili da prozor nije bio dobro silikoniran - između prozora i klupice. Kad se sve dobro osušilo iz pričuve smo zvali majstore da to ponovno poprave. Ovaj put nije probilo više.

Zid smo kad se dobro osušilo taj napuhani dio izgulili, muž je zagletovao i ponovno pokrečili. Jedino s.ranje je bilo što je taj zid bio tamnosmeđi, pa smo morali sve ponovno piturati.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih napomenuti da plaćamo policu osiguranja za stan koja je vinkulirana u korist banke ( stan pod kreditom). Osiguranje je od onih osnovnih rizika (požar-civil). Da li bi se ova šteta mogla pokriti iz te police i kakva je procedura u tom slučaju? kako bilo, sutra zovem osiguranje pa ću pitati.
    meni su u banci za to osiguranje rekli da ono nije za nas nego za njih i da od toga nemamo nikakve koristi
    e sad, ako su me lagali lažem i ja tebe

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo imali sličnu situaciju. poviše dijela našeg dnevnog boravka nije stan nego teraca s koje odvod nije dobro napravljen i nama je to stalno pomalo vlažilo do prošle godine kad s ekrenuo otapati napadali snijeg i onda se raširilo na skoro cijelu visinu zida u širini od cca 60 cm. naravno da to odmah pogoduje uzgoju gljivica i sličnog. Odavno se to gore pokušalo prekriti silikonom, ali posve bezuspješno.
    Ja sam konačno utjerala ove iz Gradskog stambenog da dođu napraviti očevid (bili su 3 puta), naprave procjenu i pošalju ponudu. U svakom slučaju taj popravak ide iz zajedničke pričuve. Obzirom da je nama iznos bio manji od stanja na računu nije bilo problema, ali su u gsk ponudili i varijantu "kreditiranja" kroz kratkotrajno povećanje pričuve.
    Kod nas je problem bio u tome što je odvodna cijev s terace bila samo "ubačena" u rupu u zidu bez ikakve izolacije i tu je voda našla sebi put do našeg i susjednog stana
    Vezano za osiguranje - mi smo osim ove police koja je vezana za kredit imali i neku dodatnu za osiguranje stana (dobili uz policu autoosiguranja), ali oni su nas odbili jer nije bilo baš naznačeno takav tip curenja. Ma svinjarija.
    Mislim da ti privremeno rješenje ne postoji. Nama su za silikon svi rekli da je besmisleno (a možda je stvar zagrebačke hladnoće, možda u Rijeci i pomogne)

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

točno ovakvu fleku sad mi imamo, kiša je negdje našla rupicu i probila. osušeno je, premazano nekom impregnacijom i pokrećeno dvije ruke, ali svaki put kad se boja dobro osuši taj krug ostane i izluđuje me. krečio nam je prijatelj, super radi i pedantan je, ali ipak nije maler pa si mislim postoji li nešto čime se ovo riješava, a on ne zna?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rayna, meni se fleka kroz par bojanja izgubila. Nisam sigurna, ali mislim da sam davala dva puta po dvije ruke.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Probaj malo ovo proučiti:
    http://www.dracomerx.com/kategorija/...idroizolacije/

Ili ih nazovi, imaju rješenje za sve probleme sa vodom i građevinom.
    Nas su spasili za male novce više nema gljivica NEMA već više od 2 mjeseca.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

trampolina, jesmo dva puta po dvije ruke, ali čim se osuši krug ostane, možda smo ipak trebali skinuti taj dio, ponovo pogletati i onda krečiti

beti, svakako ću ih nazvati, vidim da su stručnjaci za takve stvari

Arhon avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Posebne boje, posebna sredstva, fasdna boja, obična boja, ništa nije pomoglo.
    Na kraju sam poslušao savjet jednog građevinca, koji mi je rekao da premažem asfaltnom bojom i onda poslije preko toga bojom kojom hoću.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •