Živim u stambenoj zgradi, fasada je u lošem stanju, na proljeće planiramo napraviti novu sa stiropor izolacijom. Već 2 godine se borimo s gljivicama, ali naravno samo s kratkotrajnim učinkom (do prvih jakih kiša). Svjesna sam da nema trajnog rješenja dok se ne riješi fasada. Međutim, danas popodne kad sam ušla u sobu ostala sam

. U jednom kutu je vidljiva fleka od vode gotovo cijelom visinom zida. Od ove silne kišurine fasada je valjda skroz "otkazala". Pukla sam skroz kad sam to vidjela. To je inače soba u kojoj spavamo muž, ja i kćer od 2 godine.
Pitanje glasi: obzirom da skupljamo lovu na računu zgrade za novu fasadu, što mislite da bi se moglo napraviti hitno, da se spriječi dalnji prodor vlage. Već se na jednom mjestu digla žbuka. Da li se može šteta sanirati i naplatiti iz sredstava osiguranja koje plaćamo iz pričuve? Inače ovlašteni predstavnik zgrade mi nije uopće susretljiv i nema pojma kad ga nešto pitam. Barem je obećao da će sutra zvati upravitelja zgrade kojem plaćamo pričuvu. Ako netko ima iskustva, savjete molim hitno. Unaprijed zahvalna