sto to znaci?
pisete da je oznaka standarda, odnosno norme, ali nije. norma se oznacava kao EN ili HRN.
:?
sto to znaci?
pisete da je oznaka standarda, odnosno norme, ali nije. norma se oznacava kao EN ili HRN.
:?
oznaka atesta sigurnosti Regulacije 44 Ekonomske komisije Ujedinjenih naroda za Europu
imam jednu stariju sjedalicu za bebu (0-10kg) Maxi Cosi, i sve sto na njoj pise, je E4 i ispod toga 03442631.
jel to upotrebljivo il da ju rashodujem?
standard odgovara jer ti ovaj broj počinje sa 03 što označava standard.
Prije nego što je ostaviš ili rashoduješ još moraš probnači vodeni žig s utisnutim mjesecom i godinom proizvodnje.
To može biti jedan kružić a nekad dva.
Rok trajanja sjedalice je 6-8 godina.
Vidi što ćeš naći pa javi da vidimo jel prestara ili ne.
Osim toga, mora imati sve originalne dijelove, ne smije nigdje biti oštečena i moraš biti sigurna da nije bila u sudaru.
ovako, na skoljci ne mogu nigdje naci datum proizvodnje. na remenima sam upravo sad skuzila da na plasticnim dijelovima pise da su iz 2. mjeseca 99.
naravno da ima sve originalne dijelove, i sigurna sam da nikad nije bila u sudaru, naime, moja je.
Ako su remeni iz tog doba onda je i skoljka barem od tada sto ti dode da je sjedalica sedam godina stara i zrela za rashodovanje. Maxi-Cosi sjedalice za novorodencad u principu imaju sestogodisnji rok trajanja.marta prvotno napisa
A ako ipak hoces pronaci datum, otvori onaj pretinac (ako ga ima) otraga, i pogledaj unutra, utisnuto na plastici ukljucujuci i najgore moguce mjesto, na dijelu gdje su vratasca spojena za skoljku. Moras okrenuti taj dio prema svjetlu i desifrirat sto je utisnuto.
nema nikakvog pretinca ostrag a niti vratasaca. bas sam se iznenadila kad nisam mogla naci datum proizvodnje. remeni su naravno od sjedalice, znaci da je cijela iz tog perioda.
dakla, za rashod.
Ma datum mora biti negdje. Samo pitaj boga gdje je utisnut.
Al je za rashod.
Molim malu pomoć oko utisnutih oznaka na autosjedalici koju smo dobili. Radi se o novoj chicco Key1. Utisnuta su 3 kruga.
Prvi sliči onom koji se lijepi kad registriramo auto (strelica je uperena u 7, a pored strelice su s jedne strane 0, a s druge)- pretpostavljam da se radi o datumu proizvodnje 07/05??
Drugi krug ima brojeve od 1-5 i strelica je na 2-što to znači?
Treći krug ima rimske brojeve od I-IV i strelica je na III- a to?
Teško ti je to ovako napamet.
Jedan ili dva kruga se definitivno odnose na datum proizvodnje. Treći krug bi mogao biti za svašta.
Npr. u Maxi cosi-ju sa nam rekla da je kod njih oznaka spremnika iz kojeg je uzeta smjesa.
a može značiti još puno toga.
Jel možeš to možda uslikati?
Ne znam kako je 07/05 kad nigdje ne spominješ 05?
obično je godina u sredini a mjeseci okolo (ako je jedan krug)
Sorry, u prvom krugu je s desne strane 5. Budući da krug ima 12 brojeva, strelica uperena u 7, a pokraj strelice su 0 i 5 vjerojatno je to vrijeme proizvodnje. U biti me zanima rok trajanja, valjda je nemoguće da je neki od 2 kruga za to, odnosno da traje 2 ili 3 godine?
Ne mogu uslikati jer ne stane fotić u rupu između postolja i dijela za sjedenje gdje se nalaze oznake.
I još me zanima ako netko zna da li je i za tu as potrebna H kopča jer nije došla s as?
Ivcek, u uputama za sjedalicu treba pisati rok trajanja odnosno period trajanja pa iz njega i datuma proizvodnje izvuces krajnji rok. Ja ga sad nemrem naci, dobro ih procitaj i vidi di pise, ako pise. Ako ne pise, pisi proizvodacu (sales@chicco.co.uk) i pitaj koji je period trajanja ove sjedalice.
Kaj se tice kopce, kad pogledam na upute (http://key1.chicco.com/download/istruzioniKey1.pdf), cini mi se da je kod ove sjedalice ugradena u kontrukciju, vidi slike 8-10.
Hvala puno Ančice, proučit ću sve još jednom.
Ivcek, kod ove kopce vazno je primjetiti da ne izgleda kao H-kopca (kao slovo H) al sluzi istoj svrsi. Samo velim zato da ne trazis tocno H-kopcu.
Skužila sam odmah taj dio koji služi umjesto H kopče, al prvo nisam bila sigurna jer smo as. dobili bez kutije pa sam se bojala da slučajno nešto ne fali.
ECE R44 i ECE R44.03- u cemu je razlika, tj. ima li je. Rekli su mi za 123 trianos autosjedalicu da ima ovu prvu oznaku. Jel to ok?
Krivo su ti rekli. Mora imati broj pored R44, ili 03 ili 04 (02 je prestara da bi bila u ducanu). 03 je trenutna verzija i OK je za sjedalice proizvedene do ovog ljeta. Sve sjedalice nakon ovog ljeta morati ce nositi na sebi 04 oznaku.
Ah, cek, mozda ne pise pored R44 ali pise u broju certifikata. Reci im da pogledaju ispod zaokruzenog E s nekim brojem prvog od dva broja koji izgledaju kao neki serijski brojevi (skoro uvijek, ako ne i uvijek, su jedan iznad drugoga). Ta prvi je broj certifikata i mora pocinjati sa 03 ili 04. Onaj drugi je serijski broj sjedalice.