Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Kalcifikacija posteljice

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Kalcifikacija posteljice

Dakle, danas na UZV (33+5) je doktor vidio da imam kalcifikate u posteljici (bijele točke koje ukazuju na 'starenje' posteljice) koji se obično stvaraju pred porod. Nije me ništa htio plašit i rekao mi je da dođem u četvrtak na bris (kojeg moram nositi na mikrobiološki, kako bi imali s čime usporediti nakon prvog brisa poslije poroda), što sam inače trebala napraviti krajem sljedećeg tjedna. Budući da mi je na pregledu prošli tjedan napomenuo da je taj bris bitno uzeti prije poroda, kad me ovako požurio pomislila sam da ipak i on misli da je moguć raniji porod.

Također mi je rekao da će mi dati uputnicu za ctg u bolnici da provjere stanje s tim kalcifikatima. Inače, mali je 2300g, pa mi se čini (usporedivši s prijašnjim mjerenjima) da je narastao manje nego što sam očekivala.

Jel zna tko što više o toj kalcifikaciji (krenula sam čitat na netu, ali ima svakakvih podataka pa se ne želim živcirat bespotrebno) i jel postoji nešto što ja mogu učiniti da beba ostane što dulje u buši (nije mi dr preporučio mirovanje, a prije 4 dana na pregledu nisam bila otvorena i beba je visoko još)?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je jedan dr. u drugoj trudnoci, negdje 32. tjedan, dijagnosticirao starenje posteljice (i to cak 2. ili 3. stupanj). kad sam rodila babica je rekla da je posteljica super, nije bilo ni traga starenju. rodla sam 4 dana nakon termina.

ja bi sve te dijagnoze uzimala s rezervom (pogotovo procjenu velicine bebe, tu najcesce grijese).

moja preporuka je takoder da se sad ne zamaras s tim, ionak nemres puno kaj napraviti.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U drugoj trudnoci mi je posteljica bila u 35 tj zrelosti III stupnja, rodila u 37, savrsenu malu bebicu, a posteljica je doista bila dobro procjenjena uzv.om.
    Mislim da ne mozes obzirom na zrelost posteljice nista napravit a da je beba duze unutra. A i sad zapravo slijedi brze dobivanje na tezini pa ce beba svakim danom puno napredovat.
    2300 je za 33 tj, je skroz oke tezina.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa Vidi poruku
    2300 je za 33 tj, je skroz oke tezina.
    Ma znam da je okey, ali je obično bio punašniji za svoju dob=tjedne, a sad je nekako normalne težine. Ništa, čekam četvrtak da vidim hoće li mi odmah tad uz uzimanje brisa dati i uputnicu za ctg, a dotad nastavljamo dalje uobičajenim tempom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •