Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: premali prirast težine :(

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mia, prirast je super, zaista nemaš razloga za brigu. Ne vjeruj slijepo onome što vaga pokaže, gledaj i prati bebu (opće stanje, pelene, učinkoviti podoji), to ti je najbolji pokazatelj.

Što se tiče povraćanja, ako beba inače izgleda zadovoljno, ne pokazuje znakove da bi je nešto boljelo, dobiva na težini, ne trebaš brinuti. Eksplozivne stolice ukazuju da bi se moglo raditi o prejakom refleksu otpuštanja mlijeka.
    Jesi li to uočila? Dolazi li ti mlijeko u jakom mlazu, pa se beba naguta zraka i previše prvog vodenastijeg mlijeka?

U svakom slučaju, dobro je da je podižeš u okomit položaj nakon podoja da izbaci višak zraka (ili mlijeka).
    Podoji neka budu što češći.
    Za sad toliko, čekam tvoj odgovor vezano za refleks otpuštanja mlijeka, pa ćemo onda na savjete ako se radi o tome.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče povraćanja, ako beba inače izgleda zadovoljno, ne pokazuje znakove da bi je nešto boljelo, dobiva na težini, ne trebaš brinuti. Eksplozivne stolice ukazuju da bi se moglo raditi o prejakom refleksu otpuštanja mlijeka.
    Jesi li to uočila? Dolazi li ti mlijeko u jakom mlazu, pa se beba naguta zraka i previše prvog vodenastijeg mlijeka?

U svakom slučaju, dobro je da je podižeš u okomit položaj nakon podoja da izbaci višak zraka (ili mlijeka).
    Podoji neka budu što češći.
    Za sad toliko, čekam tvoj odgovor vezano za refleks otpuštanja mlijeka, pa ćemo onda na savjete ako se radi o tome.
    Koliko sam primijetila mlijeko zna doci u jacem mlazu (ne uvijek), beba se zna zagrcnuti i zakasljati. Onda ju dizem, a ona je prava hrabrica i cim se malo iskaslje, odmah se spusta da nastavi sa cicanjem.
    I nakon svakog podoja ju drzim da se podrigne, a ponekad izbaci i visak mlijeka. Ponekad se dogodi da visak mlijeka izbaci i nakon sat vremena od podoja.
    U zadnje vrijeme prakticiram da joj dajem istu dojku 2x zato sto su joj podoji vrlo kratki i obicno traju 5 min, maksimalno 10.
    Primijetila sam da zna povracati kada cica i pocne spavati. Cini mi se kao da se tada "previse nacica" i onda sirota jos vuce mlijeko, a povracanje je vec krenulo. Nikako da skuzim u kojem trenutku bi trebala prekinuti takvo cicanje kako bi sprijecila povracanje...

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da dodam da ju dojim svaka 2 do 3 sata po danu. Po noci nakon sto zaspe probudi se u roku od 4-6 sati prvi puta, a drugi puta nakon 3 sata.Sve na njezin zahtjev, cim jezik pocne raditi dam joj da cica. Po noci uvijek dobije istu dojku (to sam uvela zato da dodje do masnijeg mlijeka). Po danu ovisno o duzini podoja dajem joj ili opet istu dojku ili krecemo s drugom.
    Zna dojiti vrlo kratko - po otprilke 5 minuta do maksimalno 10.
    Inace za vrijeme dojenja zna biti vrlo nemirna, mase rucicama i nogicama, izbacuje i ponovno uvlaci bradavicu...primjetila sam kada joj prodje taj prvi val mlijeka koji lako ide, da se zna plakati ako mora cicati da bi dosla do masnijeg dijela. Tada zna biti stvarno vrlo nezadovoljna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •