Mi smo u sličnoj situaciji s premalim prirastom. Lucija je moja treća curica rođena prije točno mjesec dana. Danas smo bili na prvom pregledu i pedijatrica, nezadovoljna prirastom naredila mi je pokusno dojenje. Pitam ja nju kaj je to - svaki put nakon podoja nek dajem maloj čaj i mjerim kolko ga je popila pa sutra javim, veli ona. Porođajna težina 3760g, pri otpustu 3380g, a danas 3830g. Inače ima žuticu, ali nije jako uspavana, ko starija joj sestra koja je bila prava trnoružica. Moje iskustvo mi govori da je sve ok (dvije starije cure sam normalno dojila malo duže od godinu dana). Lucija normalno cica, prlja pelene i zadovoljna je, ali zbog tog malog prirasta stalno mi postavljaju pitanja dal imam dosta mlijeka, kolko mi mlijeka ostaje nakon podoja i sl. Ljuti me to i ne znam kaj nek izmislim sad s tim čajem. Nisam se snašla danas kod pedijatrice nego sam samo poslušno kimnula. Inače sam zadovoljna s njom i ona je uvije podržavala dojenje, čak mi je kad smo sa srednjom bili u sličnoj situaciji rekla da kad je na prsima nek se ne zabrinjavam s malim prirastom pa me ovo sad malo hitilo. Iskreno, da mi ovo nije treća beba, da nemam iskustva s dojenjem i da nisam tolko tvrdoglava s dojenjem već bi me odavno nagovorili na dohranu. Zakaj okolina nemre normalno podržati dojenje - pa patronaža, i pedijatri su tu da nas podrže u naporima da dojimo, a ne da u nama bude sumnju da nemamo dosta mlijeka i sl.
Ah, malo sam ljuta pa si dajem oduška, ali nadam se da razumijete!