Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Problem je u tome što se mene kao nazovi alternativu tjera da prihvatim mainstream iako je to potpuno protiv mojih načela, a ja niti želim niti bi ikada provala mainstream tjerati da prihvati moj "alternativan" svjetonazor jer poštujem pravo da svaki čovjek odlučuje za sebe i iskreno, cause I couldn't care less što tko radi od svog života sve dok se to ne upliće u moj život i život moje obitelji. Ja tu pišem o društvu i konzumerizmu itd ali činjenica je da ja protiv društva, kad se ono ne mješa u moj život, nemam apsolutno ništa.
I kako si rekla, ni jedno ni drugi nije bez grešaka, mi sami donosimo odluke i snosimo posljedice kojih uvijek ima, kako god da ga okreneš.
draga roza, žao mi je što se ljutiš na svaku, ali homebox nije alternativni izolirani sustav-to je sustav spojen na mrežu
izvor vode možeš imati
a izolirani energetski sustav za pogoniti farmu i kuću sa fotonaponskim ćelijama nebi isplatila za 2 života.

to su činjenice.

Ovdje ima dosta nas ekološki osvještenih, i mi nismo TOLIKO drugačijeg razmišljanja po pitanju konzumerizma, samo u svemu postoje nijanse.
Ne pričamo o dva kraja jednog konopa, pričamo o hrpama nijansi u razmišljanjima
svak je od nas dao sustavu i od sustava uzeo ono što smatra adekvatnim, idealnim, po ničemu tvoje razmišljanje nije posebno.
Od društva imaš dovoljno, samo uzimaš samo ono što ti odgovara. sigurno se nećeš samooperirati, sigurno će ti lječnik djetetu pripisati pokoji antibiotik, sigurno ćeš ponešto morat kupiti, sigurno ćeš surfati po netu, gledati TV, čitati novine, sigurno ćeš trebati putovnicu ako se želiš maknuti iz države, prodati mlijeko (karikiram) ako imaš viška kravica...

To o čemu ti pričaš nije topla voda. Ja to mogu poštovati, nemam s time problema.
Samo ajmo stvari nazvati pravim imenom i ne reći: meni ne treba sustav, nego reći: meni treba sustav u mjeri koja MENI odgovara.