Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Trebaju svakako, ali da se "njih" pita ti zakoni i pravila bi masovno kršili ljudska prava, gle samo zakon o potpomognutoj, natežu se žene već godinama pa ništa, daju na kapaljku, a da se ne bore ne bi dali ništa. Ja se želim boriti protiv zakona za koji smatram da je loš. A jedan katolik sigurno misli da je zakon o potpomognutoj loš i da ga treba ukinuti - ja povlačim paralelu između njih i protivnika HS-a. Država ne postoji radi države, nego radi ljudi.
bas fino, a zasto bi totalitaristicki sustav placao tih par postupaka potpomognute? zasto bi placao neciju obiteljsku stvar? sta drzavu ima biti briga jel neki par plodan ili ne? sta se to nju tice? da se razumijemo, ja mislim da treba i slazem se s rodama skroz, ali ti si tu u teskoj kontradikciji.

a paralela ne da ti ne stoji, nego nema veze s vezom. prvo sto ovdje nema niti jedne osobe koja se apsolutno protivi HS-u (barem ne dok rode ne objave clanak o tome ). cak niti ja nego cijela rasprava ide u smjeru kako to regulirati da ne bude zlouporabe. zbog ljudi, zbog djece, ne zbog drzave. nemoj mi reci da su svi ljudi divni, svi roditelji savrseni i nitko ziv ne bi tako nesto zloupotrijebio. i ono sto je takoder vazno je da postoje i ljudska prava djece. definirana su vrlo precizno un-ovom konvencijom o pravima djece. i tamo jako lijepo kaze da djeca imaju pravo na obrazovanje i da se drzave imaju obavezu da sva djeca dobiju obvezno osnovno obrazovanje. i o tome dio nas isto tako govori, a ti nas saljes u njemacku 40-e jer se zalazemo za ljudska prava djece i razgovaramo oko toga kako ih zastititi. al dobro, internet svasta trpi....