Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa po afinitetima, po čemu drugom? Vazno je da ti tu kao roditelj mozes temu proširiti na razna podrucja. Vec sam pisala o tome kako i glupa primjedba moze proizvesti veoma siroku raspravu. Ne trebaš nužno ti imati sve moguće znanje koje bi za to bilo potrebno.
    pa u tome je stvar, što sam sigurna da neke afinitete ne mogu ni prepoznati i što se afiniteti mijenjaju na određenoj vremenskoj bazi u određenoj (tako maloj) dobi.
    I onda neka određena školska širina dozvoljava "šetanje" po afinitetima.

Da se razumijemo, u jednom se slažemo-mislim da mi se ne može dogoditi da suptilno ili izravno sugeriram djetetu da nije kompetentno samo odabrati svoj životni put. Čisto zbog vlastita iskustva.
    ali je pitanje koje su granice onog što smatram(o) prihvatljivim.
    Ja nepismenost, neznanje bazne matematike, povijesti, ljudske anatomije...ne smatram prihvatljivim-pa makar mi dijete htjelo biti npr.konobar-i makar mu od svih znanja trebali najviše strani jezici i dobra motorika.

mene ne mučiš ti, marta, i tvoje argumetirano odlučivanje o HS, mene muči činjenica što niste spremni prihvatiti da nit je dobrobit djece svakom prioritet, nit je realna doborbit djeteta istovjetna onoj subjektivno određenoj od strane roditelja.
    Možda sustavom određeno obavezno Oš nije idealna opcija za SVAKO dijete, al je za izniman broj djece neusporedivo bolja opcija od alternativne (tko kome brani smatrati da je edukacija educirati kćerku da dobro kuha i dobro se uda).
    Pa dolazimo na ono-da, postoje roditelji i djeca koji jesu sposobni za HS, ali ako ne postoji sistem kontrole, edukacije i informacije-gdje su granice i tko će ih odrediti? Sam roditelj za svoje dijete?
    Za mene apsolutno neprihvatljiva opcija.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    nit je dobrobit djece svakom prioritet, nit je realna doborbit djeteta istovjetna onoj subjektivno određenoj od strane roditelja.
    o, to je itekako jasno.
    pa što poduzima taj sustav (čak i prije dobi prikladne za polazak u školu) kako bi zaštitio djecu koju majke navlače po zakrčenim raskršćima kako bi "užicale" koju kunu.
    ili što radi kada se pouzdano zna da netko zlostavlja svoje dijete.

nekako mi se čini važnijim da se upetlja kako malo dijete ne bi bilo izloženo ispušnim plinovima, kiši i vjetru... ili batinama, nego da prati je li naučilo tablicu množenja.

ne možemo tako selektivno očekivati od Sistema da nam uredi/kontrolira život.
    jer dijete u početku ne zna je li mu važnija sigurnost/udobnost ili činjenica da ključna kost nije na ruci ili nozi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

mene ne mučiš ti, marta, i tvoje argumetirano odlučivanje o HS, mene muči činjenica što niste spremni prihvatiti da nit je dobrobit djece svakom prioritet, nit je realna doborbit djeteta istovjetna onoj subjektivno određenoj od strane roditelja.
    pa to totalno opcenito vrijedi za sve roditelje, svu djecu i sve situacije. naravno da nije svima dobrobit djeteta na prvom mjestu. tako je svugdje, u svakom drustvu i u svakom vremenu, ali svejedno ljudi i dalje radjaju djecu bez dozvole (ok, osim u Kini).

otkud ti znas da su odluke koje ti donosis, a na koje te nikakav zakon ne prisiljava, realno doprinose dobitku i dobrobiti tvog djeteta. i tko to uopce moze procijeniti?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

otkud ti znas da su odluke koje ti donosis, a na koje te nikakav zakon ne prisiljava, realno doprinose dobitku i dobrobiti tvog djeteta. i tko to uopce moze procijeniti?
    naravno da ne znam
    ali znam da mi je cilj da dijete što lakše funkcionira u istom tom društvu, bilo u središtu, bilo na margini(margina NEMA negativne konotacije, samo je različita od prosjeka), a za to treba adekvatnu pripremu.
    i smatram da nisam dovoljan izvor informacija i dovoljna za tu pripremu.

roza, mjera po kojoj društvo funkcionira nije "odozgora" ni sa strane, ona je medijan svakojakih mjera, daleko od toga da je ispravno biti BAŠ medijan, ali isto tako-nemoguće je da u nekoj skupini SVE bude po našoj mjeri.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

roza, mjera po kojoj društvo funkcionira nije "odozgora" ni sa strane, ona je medijan svakojakih mjera, daleko od toga da je ispravno biti BAŠ medijan, ali isto tako-nemoguće je da u nekoj skupini SVE bude po našoj mjeri.
    A jel možeš onda zamisliti kao se ja osjećam u ovom sistemu u kojem 90% stvari nisu po mojoj mjeri? I nisam paranoična, jednostavno imam drugačije viđenje svijeta i smatram da je za mene i moju obitelj ispravnije nekako durgačije provesti život.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •