Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ifigenija, meni je ovo na jako klimavim postavkama. Prvo, u HR ne djeluju vjerske zajednice toga tipa. Niti jedna nije "zatvorena" niti promovira toliku prokreaciju.
    Drugo, nema nikakve šanse da igdje u svijetu, a pogotovo u RH, di je školstvo još uvijek besplatno (aka financirano iz proračuna barem u dobrom dijelu) HS bude jeftiniji od ObičnogŠ iliti OŠ.
    Da bi provodila HS; jedna osoba (minimalno) u kućanstvu ne može biti zaposlena.
    Pa ako radiš i zarađuješ određenu svotu-ona je sigurno neusporedivo veća od godišnjeg školovanja jednog-dvoje-troje djece. A i dodatno (ako ćemo baš baš kalkulirati) djeca koja su u instituciji ne troše doma niti komunalije ))

MOgla bi se složiti da je temelj socijalizacije obitelj, samo socijalizacija ograničena na obitelj (i od strane obitelji odabrane) nije temelj za normalan život.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, meni je ovo na jako klimavim postavkama. Prvo, u HR ne djeluju vjerske zajednice toga tipa. Niti jedna nije "zatvorena" niti promovira toliku prokreaciju.
    Drugo, nema nikakve šanse da igdje u svijetu, a pogotovo u RH, di je školstvo još uvijek besplatno (aka financirano iz proračuna barem u dobrom dijelu) HS bude jeftiniji od ObičnogŠ iliti OŠ.
    Da bi provodila HS; jedna osoba (minimalno) u kućanstvu ne može biti zaposlena.
    Pa ako radiš i zarađuješ određenu svotu-ona je sigurno neusporedivo veća od godišnjeg školovanja jednog-dvoje-troje djece. A i dodatno (ako ćemo baš baš kalkulirati) djeca koja su u instituciji ne troše doma niti komunalije ))

MOgla bi se složiti da je temelj socijalizacije obitelj, samo socijalizacija ograničena na obitelj (i od strane obitelji odabrane) nije temelj za normalan život.
    Pa i rekla sam da situacija kod nas još nije takva da je HS hitno potreban. Mi se još možemo krpati i ovako ili onako. Ali u vanjskom i stranjskom kontekstu - to je super, i moram reći da su svi vjerski poglavari, uključujući Vatikan, pozdravili tu inicijativu i postoje dokumenti koji nabrajaju benefite i začkoljice na koje treba paziti.

Što se prokreacije tiče, nekako mi zvuči kao da je imati dvoje djece - imati dvoje djece, ostalo je uzgoj, prokreacija ili nešto tako drugo. Svaka vjerska zajednica pozdravlja velik broj djece u obitelji, kako vani, tako i ovdje.

Što se tiče cijene rada svih članova obitelji, o tome je bilo riječi. Kod nas se još uvijek valjda isplati, ili može biti isplativo. Vani - gdje su vrtići profilirani, škole skupe, dadilje profesionalne, a bolovanje nedostupno - pitanje je što se isplati, pa se HS uklapa u ideju da je ponekad nekome isplativije biti doma, nego da oboje rade. Ali to je računica svakog para ponaosob. Samo je važno da se zna da stvari nisu crno-bijele.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

Što se prokreacije tiče, nekako mi zvuči kao da je imati dvoje djece - imati dvoje djece, ostalo je uzgoj, prokreacija ili nešto tako drugo. Svaka vjerska zajednica pozdravlja velik broj djece u obitelji, kako vani, tako i ovdje.

.
    Prokreacija je produženje vrste, a vrsta se produžuje s 1, 5 ili 20 potomaka.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vladajuća vjerska zajednica promovira kontroliranu prokreaciju i ne promovira "velik broj djece u obitelji"
    iako svako rođeno dijete može smatrati darom (da ne ulazimo u paradoks odnosa prema MPO)

1. fizičko, psihološko, emocionalno stanje supružnika;
    2. čvrstoća obitelji; dijete ne bi trebalo biti „kit koji spašava“;
    3. životni uvjeti, ekonomska situacija, dob roditelja;
    4. dobro već rođene djece;
    5. dobro djeteta koje će se roditi;
    6. opće društveno stanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •