Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije realno ni da mogu osnovnoškolsko.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Nije realno ni da mogu osnovnoškolsko.
    A kako onda objašnjavaš to da obični ljudi sa običnim obrazovanjem i ništa preposebnim pedagoškim sposobnostima, uz malo pripreme, odškoluju svoju dijecu koja kasnije nastave na fakultete i postanu respected members of the society?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A kako onda objašnjavaš to da obični ljudi sa običnim obrazovanjem i ništa preposebnim pedagoškim sposobnostima, uz malo pripreme, odškoluju svoju dijecu koja kasnije nastave na fakultete i postanu respected members of the society?
    U Americi, na primjer, jednostavnije nego kod nas jer ovdje do fakulteta, u principu, ne moras znati gotovo nista (u usporedbi s Hrvatskim skolama). Uzasno je niska razina znanja koja se trazi, a tek na fakultetu se upisuju tzv. GenEd predmeti (general education) koji studenta uce onome sto je, u velikom broju slucajeva, u hrvatskoj skoli pokriveno vec unutar petog do osmog razreda, najkasnije u ranoj srednjoj skoli.

Drugi je par kobasica je li to potrebno (kod nas) bas tako ili nije. S obzirom da sam skroz pro-edukativno nastrojena, mene u principu uopce ne smeta sirina hrvatskog obrazovnog sustava. Objasnila sam na vlastitom primjeru zasto (i bojim se i pomisliti gdje bih bila da me netko pokusao skolovati unutar svicarskog modela, na primjer).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Magriz - baš zato što su danas extra popularni šoping centri, cajke, agresivne kompjuterske igrice, debilni holivudski filmovi, glupe serije poput desperate housewifes itd. svijet ide tamo gdje ide. Moja izjava o popularnosti prirodnog načina lječenja je imala više veze s tim da izgleda da se stvara nekakva kritična masa ljudi koji su odlučili ipak koristiti prirodne resurse koji su nam bogom dani a na koje smo zaboravili - a ne sljepo prihvaćati ono što im "sveta struka", u ovom slučaju doktori, serviraju - kao savršen primjer dajem obavezno cjepljenje - totalni nonsens - al ajde, neću vas previše bockat.

A ovo drugo, ja nisam nikad rekla da dijeca školovana u školama ne postanu cjenjeni u društvu, pa zato i postoji škola da ih modelira da bi funkcionirali u ovom društvu, samo sam rekla da se i oni koji nisu školovani u školi već kod kuće, sasvim dobro mogu i znaju uklopiti u društvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •