ja sam mislila da je ovo tema o hs i krenula čitati kad ono
roza, kužim
ali mislim da izolirati dijete od svojih vršnjaka, i birati mu društvo nije rješenje za te probleme, nećeš ih izbjeći, možeš samo privremeno odgoditi. jer, kad tak će to dijete doći u doticaj s društvom koje je ovakvo i onakvo. a ako na vrijeme ne nauči kako se s kim mora ponašati, neće biti dobro
ok, u školi ima svega (to je naše društvo u malom), i djeca prolaze nepotrebne stresove i svašta. ali mislim da ipak, kad malo bolje sagledaš situaciju, veliki dio tih 'nepotrebnih' stresova su zapravo itekako potrebni (ne mislim sad o ekstremnim slučajevima nasilja, bulinga itd) jer kroz to dijete uči kako društvo funkcionira. i to je živa istina.
mi kao roditelji možemo svoju djecu maziti i paziti i dati im sve ono što smatramo najboljim za njih ali jednom će ta djeca izaći iz kuće, i otići u svijet. i onda će najvažnija stvar biti koliko smo ih pripremili za taj svijet, i koliko će se moći nositi s njim.
zato mislim da ću svoje dijete prije svega pokušati naučiti da misli svojom glavom i da ne bude povodljiva i da se ne mora svakome svidjeti, kao što se i njoj ne mora svatko svidjeti. nek ima svoje mišljenje, i nek stoji iza njega. i nek snosi posljedice. i sretno joj bilo
(sad, kako će mi to uspjeti, pojma nemam, ali to mi je namjera, zasad)
a na temu hs: u principu,nemam niš protiv
malo se bojim motivacije pojedinih roditelja i mogućih loših posljedica za djecu (ne mislim sad na nikog s ovog topika, nego općeniti)
i nemam pojma ko bi si mogao priuštiti kad homeskula svoje dijete? bar jedan roditelj ne bi trebao raditi...ne kužim koliko uopće ima takvih obitelji koje i žele hs i mogu si to priuštiti???