Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sladjo, ovo cijelo vrijeme tražim kompletni citat, rekao je ovo
    Predložio sam im da barem dva puta godišnje, za Božić i pred ljetne praznike, okupe svu djecu u školi, da ravnatelj lijepo ustane i kaže: ‘Ovog semestra 95 posto vas je redovito dolazilo u školu, puno vam hvala, to nas jako raduje. S vas 5 posto koji iz raznih razloga ne volite doći u školu, voljeli bismo razgovarati jer od vas možemo naučiti kako da popravimo našu školu.’ To uzme samo minutu vremena, a pošalje dobru poruku. Trebali bismo u svim državama imati jedan nacionalni praznik više i taj dan slaviti što toliko puno učenika ide u školu svaki dan. To ne radimo, samo vidimo probleme. To bi bio način da promijenimo školsku kulturu.
    Ovo boldano me je zasmetalo tada, smeta me i sada. Jer nije rečeno u pozitivnom kontekstu.
    Enivej, ako ćeš mi unaprijed stavljati u usta argumente i to na ovakav posprdni način, bit će bolje da ne nastavljamo raspravu (ti i ja).
    A i dijete mi još ne ide u školu, što me a priori čini nekompetentnom za raspravu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo boldano me je zasmetalo tada, smeta me i sada. Jer nije rečeno u pozitivnom kontekstu.
    Mislim da je baš rečeno u pozitivnom smislu.
    Predložio je da se gleda na problem konstruktivno i pozitivno: umjesto da se redovit dolazak u školu smatra nečim što se podrazumijeva i ne zaslužuje pohvalu, a kažnjava se bez rasprave one koji markiraju, on zagovara obrat: pohvaliti one koji su redoviti, i a onima koji markiraju ponuditi razgovor, mogućnost da ih netko sasluša. Na taj način izražava se poštovanje i jednima i drugima, i želja za konstruktivnim rješavanjem problema.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Sladjo, ovo cijelo vrijeme tražim kompletni citat, rekao je ovo

Enivej, ako ćeš mi unaprijed stavljati u usta argumente i to na ovakav posprdni način, bit će bolje da ne nastavljamo raspravu (ti i ja).
    A i dijete mi još ne ide u školu, što me a priori čini nekompetentnom za raspravu
    meni tu nema apsolutno ništa negativno
    s druge strane, ako ćemo o posprdnim komentarima, ni onaj o "dizanju spomenika" nije bio daleko od toga
    ali u pravu si, bolje da ti i ja ne raspravljamo više

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •