Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

iako se s nekim dijelovima ne mogu složiti, a naročito ne s crnim prikazom situacije, koja po meni nije tako crna, čak naprotiv, u školstvu ima puno puno više prekrasnih primjera od ovih loših, ima puno istine u juulovim riječima.
    i smatram da, a to sam ponovila više puta na raznim topicima, je vrijeme da svako preuzme dio odgovornosti. čak to smatram velikim problemom.
    evo ovaj dijanin primjer.
    vrlo pogrešnim smatram odgovor, moglo se desiti na ulici.
    zato što se nije desilo na ulici, nego u školi.
    škola mora preuzeti odgovornost.
    učitelji moraju preuzeti odgovornost.
    ako su škole preuzele dio odgojne funkcije, onda taj dio moraju provoditi. npr. produženi boravak. zašto bi čuvanje djece bilo u nadležnosti škola? ali - je.
    iskreno, meni je muka od tih prebacivanja odgovornosti.
    očigledno se roditelji ne znaju nositi s problemom tog dečka koji lupa nogom curice u glavu. ne znaju. jer da znaju, to se ne bi dešavalo. jer da znaju ne bi bezobrazno odhebali mamu od curice. i, šta sad?
    i nemojte misliti da je taj dečko nekakav monstrum koji je izoliran slučaj. mislim, možda i je, ali takvi su rijetki.
    ne, to je dijete s kakvima se stotine učitelja svakodnevno susreće u svom radu. i stotine roditelja. neki - uspješno. a neki - ne. kad je odgovor - ne, onda imamo ovakav naslov u novinama. kad je odgovor - da, onda nemamo pojma ni da postoje, ni djeca, ni učitelji, ni roditelji.

ono što mi se najviše sviđa je dio o strukturi. to sam i sama prije napisala. badava programi ovi oni, badava struktura ovakva, onakva - sve je na čovjeku. na učitelju.
    ja bih to vrlo lako riješila, da me se pita
    napravila bih učiteljski posao vrlo atraktivnim, pa bi selekcija bila takva da prolaze samo najbolji. sad sam se sjetila još jednog primjera iz švicarske - tamo učitelji, osim što imaju vrlo visoke plaće, svakih osam godina imaju 6 mjeseci plaćenog dopusta za prevenciju stresa
    svu lovu koja ide u vojsku i nekakve krntije od migova koji se raspadaju, i još bi se našlo tu love koju bi preraspodjelila, dala bih u javno školstvo.
    i to u ljude, ne u zgrade.
    ovo pazos je za šukera

a kad je riječ o metodici, i pmf-a mislim da mi, uvjetno rečeno protivnici HS-a, moramo imati na umu da ipak nije isto poučavati jedno dijete i 30 djece tablici množenja. usaditi u 30 malih razigranih glavica tablicu množenja, ipak je puno puno složeniji zadatak, čak i nemoguć s moje strane gledanja, od usaditi tablicu množenja u jednu, našu, najpametniju of course glavicu
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 15.12.2010. at 12:49

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ono što mi se najviše sviđa je dio o strukturi. to sam i sama prije napisala. badava programi ovi oni, badava struktura ovakva, onakva - sve je na čovjeku. na učitelju.
    ja bih to vrlo lako riješila, da me se pita
    napravila bih učiteljski posao vrlo atraktivnim, pa bi selekcija bila takva da prolaze samo najbolji. sad sam se sjetila još jednog primjera iz švicarske - tamo učitelji, osim što imaju vrlo visoke plaće, svakih osam godina imaju 6 mjeseci plaćenog dopusta za prevenciju stresa
    svu lovu koja ide u vojsku i nekakve krntije od migova koji se raspadaju, i još bi se našlo tu love koju bi preraspodjelila, dala bih u javno školstvo.
    i to u ljude, ne u zgrade.
    ovo pazos je za šukera
    xx
    u finskoj, kako ovdasnje novine pisu, posao ucitelja i profesora je i cijenjen i dobro placen. za razliku od mnogih zemalja ukljucujuci i nasu i austriju, gdej postoji negativna selekcija, tamo se od 10 osoba koje zele predavati, izabire jedna koja zadovoljava stroge kriterije. to je sigurno jedaan pod razloga zasto finska vec godinama ima najbolje ili medu najboljim rezultatima na pisa testiranju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •