Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

PM ja se grozim sistema u kojem živimo. Sigurna sam da bi se iznjedrilo užasno puno nevjerovatnih ljudi kad bi taj sistem više poštovao ljudska prava i slobodu izbora - ljudi bi počeli disati punijim plučima.
    A to što ja vjerujem da nam je društvo u banani i da smo izgubili temeljne moralne vrijednosti ne znači da osporavam činjenicu da u tom društvu ima još uvijek velik dio ljudi koji ne bi bili loš utjecaj, ali meni je dovoljno da mi dijete jednom neka budala u školi udari nogom u glavu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    PM ja se grozim sistema u kojem živimo. Sigurna sam da bi se iznjedrilo užasno puno nevjerovatnih ljudi kad bi taj sistem više poštovao ljudska prava i slobodu izbora - ljudi bi počeli disati punijim plučima.
    A to što ja vjerujem da nam je društvo u banani i da smo izgubili temeljne moralne vrijednosti ne znači da osporavam činjenicu da u tom društvu ima još uvijek velik dio ljudi koji ne bi bili loš utjecaj, ali meni je dovoljno da mi dijete jednom neka budala u školi udari nogom u glavu.
    Po mome mišljenju sve ovo stoji. Ali, mi nažalost teško možemo spriječiti da nam dijete netko ne udari ili povrijedi na drugi način. Ni naši roditelji nisu mogli spriječiti sve ( ili većinu) lošeg što nam se dogodilo u životu.
    Zato to nije dobro polazište za HS. Važnije je znanje, a ne čuvanje od "svijeta". To ti hoću reći, Roza. Život je takav, i ružan i lijep i jednostavno moramo živjeti najbolje što znamo i naučiti dijete da se samo nosi sa takvim životom. Samopouzdanje, znanje i vjeru u sebe i obitelj, to su stvari koje im treba "ugraditi".

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    ja pak stvarno ne razumijem zašto ti sve moraš shvaćati osobno. Čim se s nečim ne slažeš ponašaš se kao da si napadnuta.
    A ja i dalje ne razumijem zašto ti imaš potrebu određivati kako bi se ja trebala osjećati i što trebam shvaćati osobno, a što ne?

I ne, ne slažem se s izjavama koje omalovažavaju sve ljude koji pokušavaju živjeti u uređenom društvu najbolje što znaju, uz korištenje izraza poput "isprani mozgovi" ili "prilegnute mase" preko usporedbe s nacistima do malih kvasova. OK?

Sorry na off-topicu

pedagoški standard po udžbenicima pedagogije kao znanosti - jaslice nužno zlo inače 1 na 1, vrtić 1 na 4, predškola i škola 1-4 rz 1 na 10-12, viši rz i gimnazija oko 20-tak
    Pa meni ovo i zvuči sasvim logično. U ovakvom omjeru bi zasigurno svima bilo puno ugodnije i djeci i tetama/nastavnicima.
    A ustvari mi uopće nije jasno zašto je to teško ostvarivo u praksi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    I ne, ne slažem se s izjavama koje omalovažavaju sve ljude koji pokušavaju živjeti u uređenom društvu najbolje što znaju, uz korištenje izraza poput "isprani mozgovi" ili "prilegnute mase" preko usporedbe s nacistima do malih kvasova. OK?
    Ne omalovažavam nikog tko mi ne bi uskratio moja osnovna ljudska prava.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne omalovažavam nikog tko mi ne bi uskratio moja osnovna ljudska prava.
    Ja prva ne mislim da svaki roditelj zna sto je najbolje za njegovo dijete.
    I to je jedan od razloga zasto postoji uredjeno drustvo, odredjena pravila i obveze.

Osnovni problem koji se tu zahuktao oko HSa, nije sam HS vec nacin provedbe koji pojedini ovdje zagovaraju, a to je filtriranje kurikuluma i potpuni strah od ikakve kontrole.
    Veliki broj ljudi na ovoj temi je protiv toga, ne protiv HSa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I to je jedan od razloga zasto postoji uredjeno drustvo, odredjena pravila i obveze.

Osnovni problem koji se tu zahuktao oko HSa, nije sam HS vec nacin provedbe koji pojedini ovdje zagovaraju, a to je filtriranje kurikuluma i potpuni strah od ikakve kontrole.
    Veliki broj ljudi na ovoj temi je protiv toga, ne protiv HSa
    .
    X

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

.

A ja prva u ovo ne vjerujem, jer je RG ovdje jedina od zagovornika OKK koja traži ovakvo rješenje, (marta bi prihvatila slovenski model, pa mislim čak i RG, jer bolje išta nego ništa) pa sad da ovoliko ljudi troši ovoliko energije da preobrati tog JEDNOG, ne zvuči uopće uvjerljivo. Ja sam mišljenja da postoji otpor
    prema OKK uopće.
    Naravno da i vas može boliti briga u što ja vjerujem.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zašto svi ponavljate "strah od sistema" - nemam nikakav strah imam gnušanje. A sistema me nikad nije bilo strah, bez problema sam ga do sada zaobilazila i nastavit ću. A ukoliko mi se to onemogući tj. ne omogući u lijepoj našoj gdje sam rođena i odrasla i u kojoj imam prijatelje i obitelj, gibam preko grane sa putovnicom države koja dopušta HS po uvjetima koji meni pašu.
    I ja smatram da roditelj (ako je normalan i suvisao) zna sigurno bolje od države, što njegovom/njenom djetetu treba i paše.

Ova ideja da sistem zna najbolje za moje dijete je čisto i istinsko ispiranje mozga.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zato su se nakon što su to ponovili jedno 10ak puta, ko što se i vidi, povukli iz rasprave još prije 10 stranica

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    zato su se nakon što su to ponovili jedno 10ak puta, ko što se i vidi, povukli iz rasprave još prije 10 stranica
    Ja sam za HS i za kontrolu. Je li to oksimoron?
    nigdje nisam niti napisala da je HS bez kontrole dobar i poželjan.
    Ako sam uspjela dobro pohvatati, ovdje se samo Roza izjasnila
    za HS potpuno slobodan od ikakvog uplitanja sustava.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo sto Cubana spominje sam napisala prije preko nekoliko stranica. Vecina roditelja stvarno ZELI sve najbolje za svoju djecu, ali NE ZNAJU sto to tocno jest ili bi trebalo biti. A kamoli onda provesti to u djelo.

Sto se uredjenja modernih drustava tice, naravno da ima zakona i propisa koje treba mijenjati i uskladjivati, ne samo u Hrvatskoj, vec bilo gdje u svijetu. Ali ipak sva ta sila spisa postoji bas da bi stitila slobodu pojedinca. I u vecini slucajeva stvarno to radi.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E vidiš kako smo svi različiti...

Osobno sam stvarno sretna da živim u društvu kakvom živim i da moja djeca imaju slobodu i prilike kakve njihove prabake i pradjedovi nisu mogli ni sanjati. A nije to tako davno bilo...

Recimo, moj sin nije prisiljen služiti vojni rok, dok je još njegov otac morao izgubiti godinu dana za nešto što u životu nije ni želio.

Da ne govorim o činjenici da moja kći može biti sretna da je rođena u vrijeme kad joj je školovanje dostupno kao i njezinom bratu jer eto njezine prabake nisu bile te sreće.

Nije samo školstvo u pitanju. Moj otac je dan danas živ i vitalan čovjek od punih 80 godina, dok je njegova sestra umrla s 4 jer se za žensku djecu nije imalo novaca za odlazak liječniku u grad s udaljenog otoka.
    Bolovali su od iste bolesti, ali nažalost samo on je dobio priliku da se liječi. Okrutno, ali istinito.

Mogla bih još navesti bezbroj primjera zbog čega smatram da danas imamo više prava i sloboda nego ikada, ali tebi to vjerovatno neće mnogo značiti. Moja baka je imala eto slobodu izbora da odluči koje dijete će živjeti, a koje ne. Strašno!

I da, grozim se pojedinaca, ali generalno mogu reći da dišem punim plućima i ne treba mi umjetno disanje.

Protiv tebe stvarno nemam ništa, dapače- želim ti da ostvariš ono što si naumila, i da tvoj sin postane jedan od tih nevjerovatnih ljudi koje će iznjedriti tvoj stil i način života, ali dopusti da vjerujem da i moja djeca neće biti ništa lošija jer smo im mi roditelji predodredili nešto drugačiji put.

P.S. Htjela sam još nadodati da smatram da pad moralnih vrijednosti nije samo tekovina našeg društva i trend današnjice. Nemorala je bilo oduvijek i nažalost bit će ga i ubuduće. Danas smo samo u tolikoj mjeri njime okruženi- zbog svih tih medija koji se od tog istog nemorala hrane, ali to je već neka druga tema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •