-
mama Juanita, nevjerojatno mi je kako te može mučiti da ja nešto isključivo tvrdim vezano za genijalce (možda 1% populacije, ma puno sam rekla), a ne muči te što bi netko htio HS za svoju djecu bez ikakve kontrole i svaki okvir za taj HS doživljava kao nasilje društva nad svojom roditeljskom slobodom.
Genijalci su toliko rijetki i toliko izvanserijski da teško mogu proći nezapaženo i ne mogu uvenuti samo zato što moraju mirno sjediti pod satom. Iako su nama svima naša djeca genijalna i svi imaju neki potencijal koji treba njegovati i poticati, ne znači da su svi oni genijalci u objektivnom smislu riječi (pitanje je li itko od njih). Niti da je razlog tome ako budu radili s.anja u školi to da su genijalni, a sustav je bad guy. Nažalost, debelu većinu problematične djece u školi uzrokuju neki drugi problemi, većinom vezani uz roditelje djeteta i njihov (ne)odgoj, a ne neprepoznata genijalnost.
Podržavam HS kao opciju. Kontrolirani, naravno. Takav koji omogućuje svakom djetetu da bez previše nadoknade u bilo kojem trenu nastavi školovanje u institucijama i postane ako želi kirurg, arhitekt ili odvjetnik ili se bavi bilo kojim zanimanjem za koje mora proći visoko obrazovanje, stručne ispite, licence itd. Svaki drugi oblik HS-a je dozvola roditelju da dijete zakine za obrazovanje i suzi mu mogućnost izbora.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma