stray - radiš li po nekakvom programu ili sebastiana učiš ono što ti misliš da bi on trebao znati?
malo mi je čudno zašto je sa kozicama išao u školu?
stray - radiš li po nekakvom programu ili sebastiana učiš ono što ti misliš da bi on trebao znati?
malo mi je čudno zašto je sa kozicama išao u školu?
taj utorak su mu se pojavile kozice, nije bilo nikakvih simptoma
imas kod nas na netu tocan program i materijale na sve strane jer se na kraju svake skolske godine radi jedinstveni test koj funkcionira za cijelu nl i na sto strana imas sto i kako
on je uostalom 7 godina i vec su u skoli sto puta napominjali da je cudo koliko toga zna za svoju dob. e sad nije on toliko nafutran informacijama koliko ovdje staci zanemaruju djecu sa posebnim potrebama pa vecina klinaca iz razreda intelektualno vegetira
ovo me je zanimalo. o tome pričam cijelo vrijeme - dakle mama ima lijepo točan program, svu silu materijala, pa ako ima vremena i volje može hs-ati. pa na kraju godine ima dijete fino test na kojem se utvrdi jei li mama dobro radila svoj posao ili ne.
i zbog takve vrste vrednovanja može se vratiti "u sistem" ako se mami nešto dogodi, ako ne može više hs, ili može nakon maminog hs-nja ići dalje u obrazovnom sustavu (faks...)
Posljednje uređivanje od Pinky : 21.05.2011. at 14:35
mama koja zeli sa djetetom prakticirati HS je vjerovatno visoko motivirana i vjerovatno ce se nafutrati materijalom. sto se tice edukacijskog dijela to stvarno nije problem
sebastian je u 1 i 2 razredu imao fantasticnu uciteljicu, skola mu je funkcionirala sasvim drugacije. sad kad je doslo do promjena u skoli mislim da mu je odlazak tamo gdje ga zlostavljaju cisti gubitak. cak i da akademski izgubi godinu dana profitirat ce od zabavljanja na plazi ili obilazaka razlicitih muzeja ili akvarija koje kad su slobodni dani ne bi obilazili zbog guzve a ovako smo dobili prostora i za takve zanimacije
u trenu kad nadjemo odgovarajucu skolu on krece u skolu
u hr je dovoljno da djetetu kupis skolske knjige, da ih sama prelistas i uz radne listice mozes stvarno odraditi sve, osim ako nisi bas zadnja tuka. 1 na 1 ti takodjer skracuje vrijeme koje je djetetu potrebno da upije gradivo. kad sam vjezba ako si prisutna odradit ce sve skupa uz manje gubitaka koncentracije, odnosno ako vidis da gubi koncentraciju taj tren mozes prebaciti aktivnost i vratiti dijete u trazenu aktivnost nakon odmora. nemas ih 30 pa da nemres poloviti tko broji zvijezde a tko radi i tko radi netocno a tko tocno
Posljednje uređivanje od stray_cat : 21.05.2011. at 14:52