-
Osoblje foruma
joj svimbi svimbi, ne znam ni ja sta bi stavila. opca kultura, koja se uci u skoli. ajde da vidimo, da napravimo test bez upotreba udzbenika i googla, kolko bi nas proslo test opce kulture. a sve smo redom (visoko) skolovane. mislis da bi miniminia znala sve ono o tesli da joj nije google bookmark? jel bitnije znati napamet nesto o pk IV ili znati preci cestu? jel ti korisnije verglati o arpadovicima ili napraviti od granja stolicu na koju mozes sjesti dok cekas u redu za vizu?
ne znam sta vi sve tako uzvisujete taj pojam opce kulture, ko da je problem danas saznati nesto sto ne znas za 1 dan. dobro, ne c i c
, ali bilo koju povijesnu/zemljopisnu/kemijsku/inu cinjenicu. sad je opca kultura iz osnovne skole (da cujem ko je sve zapamtio) borg.
ja se ne bi sramila da znam iz dreka napraviti nesto, a da ne znam jel tesla iso u skolu ili ne. ne znaci da me ne zanima, daleko od toga, mene sve zanima, ali ne mogu sve popamtiti u toj mjeri u kojoj bi htjela. pricas s mehanicarom o autu, on te pita koje je godiste, a ti kazes znam samo da je crni. jel ti problem saznat sve sto se o tom autu da za pola sata?
sve mi je glupo pisati, vidim da me dio gleda s visoka, dio krivo shvaca. ja onako iz znatizelje raspravljam o mogucnostima obrazovanja djece danas kod nas. ne smatram da je neznanje sramota jer sve mozes nauciti. smatram da je obrazovanje vazno, i vjerujem da je svoj zdravoj djeci u cilju nauciti sto vise o sto vise stvari. smatram da ih se danas u skolama ne potice na to, nego suprotno, da ih se unazaduje. ono sto ja zelim za moju djecu je da budu obrazovanija i da vise znaju od mene i cace im, a mi smo visokoobrazovani i snalazimo se super. to sto ja mislim da bi im to omogucila home ili un-schoolanjem, jel mozes sa 100%-tnom sigurnoscu utvrditi da sam u krivu? ili bar sa 95%-tnom?
s. je na predavanju rekla da su vecina hs-era bivsi prosvjetni radnici
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma