Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    i nemam osjecaj da u HS idu needucirani roditelji. bas imam osjecaj da samo educirana ekipa ima samouvjerenosti da krene u avanturu
    apsolutno netočno, pogotovo boldano

odluka o hs nema veze s educiranom ili ne educiranom ekipom, a ako i ima, onda se najvjerojatnije oni najeduciraniji ne bi osjećali dovoljno kompetentni da sami školuju svoje dijete jer bi mislili da nemaju dovoljno znanja/iskustva za to. Oni manje školovani bi se puno manje bojali (kako je ono ina33 napisala o znanju jezika i samoprocjeni- živa istina, znam da ništa ne znam )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno netočno, pogotovo boldano

odluka o hs nema veze s educiranom ili ne educiranom ekipom, a ako i ima, onda se najvjerojatnije oni najeduciraniji ne bi osjećali dovoljno kompetentni da sami školuju svoje dijete jer bi mislili da nemaju dovoljno znanja/iskustva za to. Oni manje školovani bi se puno manje bojali (kako je ono ina33 napisala o znanju jezika i samoprocjeni- živa istina, znam da ništa ne znam )
    a gle to mozes preokrenuti u apsurd u svakoj situaciji

da li si u prvi porod usla educirana i skolovana? pa si to odradila uz pomoc ili maltretiranje formalno obrazovane ekipe

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    a gle to mozes preokrenuti u apsurd u svakoj situaciji

da li si u prvi porod usla educirana i skolovana? pa si to odradila uz pomoc ili maltretiranje formalno obrazovane ekipe

uopće ne kužim kakve veze ima jedno s drugim

ti tvrdiš da samo educirana ekipa ima samouvjerenosti da krene u avanturu hs.
    ja kažem da nije tako. ima i educirane ekipe (kako ti kažeš) koja će se na to odlučiti, ali po principu koji sam prije navela, dakle znam da ništa ne znam, takva ekipa se uglavnom neće upuštati u samoškolovanje svoga djeteta nego će se udružiti s drugom ekipom i podijeliti se. pa će jedna mama cijelo hs susjedstvo učiti matematiku, druga povijest, treća lončarstvo, svatko će odraditi dio koji mu najbolje leži. i djeca će od toga imati najviše koristi. puno više nego da im 1 osoba objašnjava sve i svašta.
    i to je nešto vrlo tipično za neka društva gdje je hs legalna opcija, i gdje su roditelji svjesni (baš zato što su 'educirana ekipa') da će njihovo dijete određena znanja bolje usvojiti ako im ih objasni susjed (koji je recimo zaljubljenik u povijest pa će ih voditi u muzej i objasniti im sve i svašta i zainteresirati ih za neke stvari) nego da im sami o tome objašnjavaju a nit ih zanima niti o tome išta znaju.

znam nekoliko osoba koje su mi rekle da bi se rado odlučile za hs da mogu, i skoro sve su mi rekle da bi to odradile na način koji sam gore opisala, dakle, ne samostalno nego čoporativno.
    dvije, koje ne spadaju u 'educiranu ekipu' rekle su da nema potebe da njihovoj djeci itko išta objašnjava jer one znaju apsolutno sve, i ako ne znaju, naučit će. i da nitko njihovoj djeci neće bolje objasnit od njih samih, da im nitko drugi ne treba
    imaju pravo na svoje mišljenje, naravno, ali ja se nikako ne mogu složiti s njima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •