Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pisem ono sto citam

ti takoder pises krivo o mojim stavovima obrazovanja moje djece, pa smo tu negdje

ne mislim ja odredivati sto ce oni uciti, ja mislim ponuditi obrazovanje iz svih oblasti a oni nek biraju sto im je zanimljivo a sto zanimljivije

nisam kompetentna da odredujem zelje svoje djece, jedini su oni kompetentni za to

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    pisem ono sto citam

ti takoder pises krivo o mojim stavovima obrazovanja moje djece, pa smo tu negdje

ne mislim ja odredivati sto ce oni uciti, ja mislim ponuditi obrazovanje iz svih oblasti a oni nek biraju sto im je zanimljivo a sto zanimljivije

nisam kompetentna da odredujem zelje svoje djece, jedini su oni kompetentni za to
    eto sad imaš na 30. strani boldano i crveno moje mišljenje pa ga uvijek možeš točno citirati.

a to da djeca određuju što će učiti je sto puta katastrofalnije od toga da majka odredi. a i to je katastrofa.
    dijete od 7. godina je jako kompetentno odrediti što mu treba u životu lol
    Posljednje uređivanje od Pinky : 22.05.2011. at 14:27

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    a to da djeca određuju što će učiti je sto puta katastrofalnije od toga da majka odredi. a i to je katastrofa.
    Ovo i je temeljni problem - katastrofa je ako majka odredi što i kako će njeno dijete učiti. Ako same o sebi tako razmišljamo, zašto da onda očekujemo od svoje djece da misle da smo sposobne i pametne i mudre i hrabre - ili je u današnje doba i to prestalo bit važno pa je OK da klinci misle da su im starci totalni nesposobni idioti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo i je temeljni problem - katastrofa je ako majka odredi što i kako će njeno dijete učiti. Ako same o sebi tako razmišljamo, zašto da onda očekujemo od svoje djece da misle da smo sposobne i pametne i mudre i hrabre - ili je u današnje doba i to prestalo bit važno pa je OK da klinci misle da su im starci totalni nesposobni idioti.
    o krasno, ajmo ovako, koliko na ovom forumu ima ljudi koji imaju neusporedivo drugačija razmišljanja, stavove, obrazovanje, puteve, životne stilove,...od svojih roditelja (makar jedni druge vole do svemira?)?
    Neka se jave pa da vidimo.
    Koliko ljudi ima određenu razinu obrazovanja potpuno drugačiju od roditelja? Il ne razinu nego tip? Ima li djece štojaznam jezičara čiji roditelji znaju savršeno fiziku, a ne znaju beknit?
    Moji starci nisu "nesposobni idioti" nego najbolji roditelji na svijetu, koji o onome što sam ja studirala ne znaju puno. Ali neke druge stvari znaju savršeno-a vidiš, te stvari mene nisu zanimale.
    I da, ništa vrijedniji tata nije ako vodi dijete pjevati na Trgu s krišnama, od onoga koji vodi dijete na Hajduk-Cibalia-razmišljanje suprotno tome je čisti elitizam (alternativistički), koji bome ima maha zadnje vrijeme.
    A ja nebi ni jednog ni drugog odabrala za životnog partnera niti suodgajatelja djece, jer mi nebi legao. Nisam ja mjerilo funkcioniranja svemira (niti itko drugi, jel)

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    o krasno, ajmo ovako, koliko na ovom forumu ima ljudi koji imaju neusporedivo drugačija razmišljanja, stavove, obrazovanje, puteve, životne stilove,...od svojih roditelja (makar jedni druge vole do svemira?)?
    Neka se jave pa da vidimo.
    Koliko ljudi ima određenu razinu obrazovanja potpuno drugačiju od roditelja? Il ne razinu nego tip? Ima li djece štojaznam jezičara čiji roditelji znaju savršeno fiziku, a ne znaju beknit?
    Moji starci nisu "nesposobni idioti" nego najbolji roditelji na svijetu, koji o onome što sam ja studirala ne znaju puno. Ali neke druge stvari znaju savršeno-a vidiš, te stvari mene nisu zanimale.
    I da, ništa vrijedniji tata nije ako vodi dijete pjevati na Trgu s krišnama, od onoga koji vodi dijete na Hajduk-Cibalia-razmišljanje suprotno tome je čisti elitizam (alternativistički), koji bome ima maha zadnje vrijeme.
    A ja nebi ni jednog ni drugog odabrala za životnog partnera niti suodgajatelja djece, jer mi nebi legao. Nisam ja mjerilo funkcioniranja svemira (niti itko drugi, jel)
    krumpirić, ovako je i kod mene i MM-a, odabrali smo potpuno suprotna zanimanja od naših roditelja. I da su njega HS-ali, sasvim sigurno ne bi završio tu gdje je, budući da su njegovi roditelji o tom zvanju imali - nedobro mišljenje.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Da, zato što je osnovno obrazovanje temelj za daljnje obrazovanje i vrlo je kako sama riječ kaže- osnovno. Nije nuklearna fizika.

A to da klinci misle da su im starci nesposobni idioti jer ne uzimaju školovanje u svoje ruke, jel mi svi smatramo svoje starce idiotima?

Meni su moji još prije škole usadili želju za znanjem i nitko to nije mogao ugasiti do dana današnjeg, a bilo je svakakvih profesora, od osnovne do faksa. A imam i toliko školskih kolega koje ni najbolji profesori nisu uspijevali motivirati i kojima je sve bilo "boring". Od doma sve ide, roditelji su alfa i omega, najlakše je školu za sve okriviti. (što ne znači da nema i škola svoj dio odgovornosti za tu djecu, itekako).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •