Roza,iskreno mi je žao što si prolazila kroz odrastanje i školovanje to što si prošla,no s druge strane, zar ne misliš da ne bi trebala svoju djecu kontaminirati lošim stavovima o društvu koje ih okružuje?
Daj im šansu,oni su osobe za sebe,imaju pravo na šansu...tko kaže da se ne bi odlično snašli i obožavali školu,profesore i klince oko sebe?
Jesi ti uopće pročitala moj post??? Kako izvrčete izjave to je besramno, ne znam zašto se uopće pačam u rasprave sa nekim tko ima potrebu samo i jedino osuđivati i dokazati da je njihovo razmišljanje jedino ispravno.
A nisam možda napisala da sam svjesna da ono što mene zanima nije dovoljno za njega da stekne opću obrazovanost???
Ja Rosa draga nikog neću kontaminirat sa ničim, nit mrzim ljude nit ih se klonim nit mi se gade. Vi fakat tupite svoje a ne dajete ni šansu da se čovjek objasni. Ne pokušavate uopče shvatiti, a ja budala trošim vrijeme i živce na pravdanja nekome od koga ni kruh u usta ni kruh iz usta. I give up, as always, jer nema smisla. Shvatite da postoje ljudi koji su drugačiji i ne žele da im dijeca budu samo još jedna osoba na pokretnoj traci, ne želim da guta sve što mu sistem servira. Reagirate kao da se bojite ovog što ja govorim i bojite se priznati ili shvatiti da netko poput "mene" ima pravo raditi sa svojim životom ono što želi i živjeti potpuno drugačije nego vi a pritom može odgojiti normalno obrazovano dijete koje će kasnije imati jednake šanse kao i vaše. Nit će znat samo mutit sarme nit će znat samo kopat, i moguće je čak da bude pametnije i obrazovanije od večine školski obrazovanih klinaca.
Može se i drugačije funkcionirati nego što funkcioniraju mase i svejedno bit normalan i normalno živjeti. Moj autoritet u životu je obitelj i to je ono gdje želim ostvariti najveći uspijeh, i zbog toga izbjegavam sistem i njihove iskrivljenje vrijednosti jer po mom mišljenju sistem ne valja.
Jesam,pročitala i ja i deseci drugih na ovom forumu.I izgleda da je većina shvatila isto.
Po čemu su moje izjave besramne,molim te?
Ja nisam uvijedila ni tebe niti bilo kog drugog. I moram priznati da mi je ovo jedna od dražih tema na ovom forumu,čitam ju od samog starta i priznajem da sam puno stvari sagledala iz drugog kuta i da sam s vremenom, jer ova tema traje i traje,jelte,i sama podosta korigirala i izbrusila svoje stavove. Tako da,aposlutno ničim nisam došla iznositi niti braniti nikakvo ekstremno stajalište.
Ne znam samo tko ovdje osuđuje i cijelo vrijeme pokušava dokazati da je njegovo mišljenje jedino ispravno.
Ja sam postavila konkretno pitanje za one koji bi željeli provoditi HS,mikka mi je odgovorila i hvala joj, ti još nisi.
Ono što ja pokušavam cijelo vrijeme, a što je valjda u ovom našem društvu nerazvijenom još uvijek stran pojam, jest izborit se za svoja ljudska prava.
Nit omalovažavam "tebe" i "tvoj" način života nit omalovažavam moju sestru koja ne može zamisliti život bez hektike grada i pive svaku večer u bircu, nit omalovažavam ikoga tko želi živjeti kako god da žele živjeti. Samo se osjećam lagano sputanom i prozvanom kad vidim koliki bi "meni" osporili moje pravo da živim svoja ljudska prava.
To što ja mislim da je konzumerizam katastrofa i da je sistem koma je moje pravo, bez da se onaj tko ne misli isto osjeća uvrijeđenim, jer ja ne mislim da bi mi svi trebali poć zajahat konja kopat i orat niti HSat. Samo želim da ja mogu bez da me se vuće po sudovima, bez da me se proglašava sebičnom i ludom, bez da me se apriori osuđuje da furam svoje spike na jadno dijete kojem eto sistem izgleda želi bolji život nego njegova rođena majka.
"Ja" eto da bih živjela kako smatram da je ispravno i sukladno sa svojim uvjerenjima moram prolazit prepreka i prepreka, a nisam ništa lošiji roditelj od "vas" samo imam drugačije viđenje života. I to je ono što mene muči u cijeloj spiki. Ćim je netko toliko "skrenuo" sa ravnog puta koji nam je zapravo nametnut nastaje ogroman problem, ljudi osuđuju, država ganja, vrši se pritisak sa svih strana.
Nije tako Roza,sorry..ti pušeš sad na jogurt,kad se već referiraš na moje postove.
Ja i mnogi drugi poput mene žele mogućnost izbora,raznovrsnost,ne vidim apsolutno nišza loše u tome, dapače. No ključno pitanje je KAKO?
Nisi odgovorila: kako ćeš obrazovati klinca iz područja koja nisi svladala ti ni tvoji ukućani? Jel očekuješ pomoć zajednice u vidu besplatnih instrukcija koje bi trajale godinama ili kako? I s obzirom da ne želiš da te itko ograničava da sama odabreš što,kako i koliko je najbolje za tvoje dijete,kako ćeš postaviti gdje je granica,koliko je dovoljno?
Jel bi trebao sa sedam godina znati prezent pomoćnoh glagola iz stranog jezika ili sa deset,kojih jezika,kad bi trebao učiti pasiv,imperativ jel mu to uopće treba itd? Ili bi strani jezik poučavala isključivo komunikativno,bez da se dijete zamara s pojmovima pasiv i aktiv? (Ako da, onda si s time već trebala i početi)
I tako za svaki predmet...Jel se planiraš držati trenutno aktualnih udžbenika iz HR, ili nekih stranih ili uglavnom internet-znanjem,jel bi sama sastavljala vježbenice i radne listove..mislim...kužiš me?
Ja bih konkretne odgovore,kako si to zamislila?I nemoj sad opet o konzumerizmu,pokretnim trakama i ostalom...to znamo...