Misljenja sam da ce nam HS svakako doci, prolaskom kroz tranziciju ka "pravom" kapitalizmu. Opet, verovatno pre u Hrvatsku, nego u Srbiju, kao sto je vec stigao u Sloveniju.

Trenutno, kad razmisljam o skoli, blizi nam se, Novaku je 6, ove godine je "predskolac", svasta mi prolazi kroz glavu. Kad realno pogledate, i na nasim pristorima se vec desilo dosta promena, i promene ce se desavati i dalje. Npr. niko ne ocekuje da ce jezike bas nauciti u skoli (osnovnoj i srednjoj), obicno deca od malih nogu uce jos negde. Ako nesto ne ide, uce ih roditelji ili se uzimaju casovi instrukcija. Nije tako bilo pre 15 godina. Bice jos promena.

Ko zeli znanje, doci ce do njega. Na moju srecu i zalost, ono sto sam naucila iz svoje struke, uglavnom sam naucila sama, a ipak sam studirala. Nije me zadovoljavao sistem, ni profesori, ali nisam samu materiju vezivala s tim, srecom. Volela bih da je sve to nekako lepse bilo, ali nije. Ipak, nisam na gubitku, sto se toga tice.
Pri tom, stvarni osecaj o moci i lepoti znanja u mom slucaju potice od oca, koji je profesor hemije, ali pre svega stvarno uspesan pedagog.

Ali, da ne duzim dalje jer pisem sve isto sto i vi svi mislite, kako zelim da mi dete ima dobro obrazovanje, nego mi sve vreme zuji u glavi ova scena iz Desperate Housewives:
http://www.youtube.com/watch?v=fQ8ftVSuAtY