Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali nisu meni ti predmeti bili dosadni, nego škola. Ja sam obožavala povijest, čitanje, knjige, matematiku, biologiju.
    Što ja znam u čemu je bila stvar u školi, u dosadnim učiteljima, u pristupu, u tempu ..?
    Kako bi meni moglo biti zanimljivo na satu matematike ako se cijeli sat vježbaju zadaci koje ja riješim od prve i za minutu i nemam ih nikakve potrebe više vježbati, a cijeli sat se provodi tako da se ti zadaci rješavaju na ploči.
    (i na napredne matematičare sam išla, i tamo smo opet samo zbrajali i množili).
    Ja sam komotno mogla izaći sa sata i plesati na hodniku, to bi bilo korisnije.

Naravno da drugačiji pristup i metode prilagođene pojedinom djetetu, tempo prilagođen pojedinom djetetu ima itekakvog smisla.
    Individualni pristup u obrazovanju itekako ima smisla, pa to je ono čega su svima puna usta.
    Nije školovanje kod kuće niti slučajno jedini način da se ostvari takav pristup, ali kod školovanja kod kuće pristup definitivno jest maksimalno individualan.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bi meni moglo biti zanimljivo na satu matematike ako se cijeli sat vježbaju zadaci koje ja riješim od prve i za minutu i nemam ih nikakve potrebe više vježbati, a cijeli sat se provodi tako da se ti zadaci rješavaju na ploči.
    (i na napredne matematičare sam išla, i tamo smo opet samo zbrajali i množili).
    ja sam u takvim slučajevima izmišljala nove načine rješavanja zadataka. zanimalo me na koliko raznih načina mogu riješiti isti zadatak a da rezultat i dalje bude isti :frikuša:
    nekad sam vrlo jednostavne zadatke rješavala preko ful kompliciranih formula

tako i fiziku
    a npr. u slobodno vrijeme sam i onako rješavala zadatke iz fizike jer mi je to bilo jako zanimljivo. rješila sam cijlu onu žutu zbirku na početku prvog razreda (srednje) pa sam onda ponavljala zadatke do 4. naravno, isto po istom načinu...teoretizirala i izmišljala toplu vodu
    kud ćeš zanimljivije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •