Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    ma žene, ta djeca najčešće stvarno nisu sama.
    vrlo često baš uče u grupi, ali ne na tipično klasični školski način.
    Shvatila sam ja tebe
    I sve ovo što ti pišeš mi je itekako prihvatljivo, dapače zvuči jako dobro (i poprilično skupo, tako da opet nije dostupno svima i radile bi se nove razlike među djecom).

Ali, ideja o samostalnom školovanju, bez ikakvog nadzora, kurikuluma, a usudila bi se reći i s upitnim znanjem predavača, mi je skroz neprihvatljiva.
    Stvarno ne bi voljela živjeti u društvu koje takvo nešto dozvoljava.

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ima još nešto što nitko ne spominje. Obrazovanje djeteta, a pogotovo više djece kod kuće, zahtijeva rekla bih potpuni angažman roditelja. To znači odustajanje od svoje profesije, bila ona znanost ili obrađivanje zemlje. Ja vidim koliko vremena i snage od mene traži samo ovo dodatno angažiranje oko obrazovanja moje djece, a potpuno preuzimanje tog obrazovanja na sebe bilo da ih ja sve poučavam bilo da angažiram druge, je za mene potpuno nemoguće. To bi značilo da za moj posao ne ostaje vremena, a niti za redovite kućne obaveze.

Također, iskustvo mi pokazuje da roditelj nije ista vrsta autoriteta kao učitelj - roditelj teže može motivirati djecu na učenje. Mojoj kćeri smo našli učiteljicu, upravo zato da bismo mogli ostati roditelji, a ne pretvoriti se u učitelje.
    Nemam osobno iskustvo, ali ovako nekako i ja razmišljam.

I slažem se za mlade nadobudne prosvjetare.
    Moja M. je nedavno s vrtićem išla na aerodrom, obišli su čak i avion i kontrolu leta, vidjela je neka mjesta koja ja nisam nikad vidjela (npr. pilotsku kabinu ).
    Nadam se da stvari idu pomalo naprijed, nabolje.
    Opet, nemam školarce i ne mogu procjenjivati školski sustav, ali s vrtićem sam zasad jako zadovoljna (iako sam prije upisa bila vrlo skeptična, ja osobno nisam voljela vrtić, onu jednu godinu koliko sam išla).
    Stvarno vidim veliki pomak u učenju, novim vještinama, novim prijateljicama i prijateljima... a nije da mi s njome doma nismo ništa učili i radili. Jednostavno je to sve drugačije u društvu, tete su (za razliku od mene) školovane za posao koji obavljaju, za rad s djecom, kreativne su i pune odličnih ideja za izradu svega i svačega, očito su joj i druga djeca poticaj itd.itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    I slažem se za mlade nadobudne prosvjetare.
    Moja M. je nedavno s vrtićem išla na aerodrom, obišli su čak i avion i kontrolu leta, vidjela je neka mjesta koja ja nisam nikad vidjela (npr. pilotsku kabinu ).
    Nadam se da stvari idu pomalo naprijed, nabolje.
    Ja ne shvaćam koliko gorčine vi imate naspram školskog sistema. Nije savršen. Uvijek može bolje, ali iznositi činjenicu da eto stvari idu nabolje jer su bili na aerodromu...
    Pa ja sam prije točno 31 godinu bila na aerodromu i u avionu sa svojim razredom!!

Neki u Zag idu na aerodrom, neki odu u Grad mladih, neki do obližnjeg potoka ili tvornice, ovi koji žive u drugim gradovima i selima odu negdje drugdje...
    Ima svakakvih učitelja - motiviranih i nemotiviranih; ima škola razne razine opremljenosti, ali iz nekih postova bi se moglo iščitati da ta jadna djeca imaju samo učitelja ispred sebe, ploču i kredu, bilježnicu i knjigu, i da samo sjede mirno u klupi i bubaju činjenice napamet!

Često djeca ne znaju prenijeti roditeljima sve detalje rada, ali ja sam uvjerena da većina učitelja i profesora ulaže mnoge napore, i koristi razne ideje da bi nastavu učinili što zanimljivijom. (Niti moje dijete meni ne zna prenijeti, ali ja iz iskustva i iz nekih detalja mogu znati što je sve učiteljica učinila da bi im približila tematiku; 2. razred: dužina se objašnjavala sa špagama u športskoj dvorani; na početku svakog godišnjeg doab su vani okolo škole i proučavaju prirodu; javne ustanove su obišli, zdravstvene - ambulantu; prijevozna sredstva - aerodrom, željeznički kolodvor, vožnja vlakom; pravilna prehrana, veliko i malo slovo, množenje - ma koje god lekcije da se sjetim sve je bilo obrađeno dodatnim sadržajima...a dijete mi ide u jednu običnu zagrebačku školu u Dubravi...)

Ujedno, iz nekih postova bih mogla zaključiti da onima kojima je bilo dosadno baš uvijek u školi da bi im bilo dosadno i da su bili HS....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •