Da, to sve štima... Mi kupili prije par godina vikendicu/kuću puno bliže Zagrebu, a budi bez brige da se nisu našle forumašice koje su me pitale odakle mi lova... Ovaj kvart s linka isto poznam jer mi nije daleko od rodnog grada, ALI opet smo na početku - cijena kvadrata ne znači ništa kad uračunaš trošak odlaska na posao ako ne radiš kod kuće, ako uzmeš u obzir sve ove nedostatke hs-a o kojima ekipa priča, ako uračnaš prijevoz (svejedno je li u pitanju prijevozno sredstvo ili putna karta) do najbližeg dućana/liječnika/štovećtreba pa ti dugoročno život na takvom mjestu baš i ne ispadne puno jeftiniji. Čak i da radiš na zemlji (eko ili bilo kakva poljoprivreda) to je često cjelodnevni angažman bez vikenda, pa tko voli nek izvoli. Mi često vidimo samo dobre i romantične strane ovakvog načina života.
Kad budem u mirovini, namjeravam i ja tako dići rep i otići u zelenilo (koje sam si osigurala već sada, zapravo odavno) ALI tamo ne živim jer mi je sva logistika u gradu, a još više mojoj djeci. Ne kažem da je loše živjeti tamo negdje, ali treba sa svim tim računati. Za nekoga to možda je, ali za većinu ipak nije. Kao ni hs.

Odgovori s citatom