Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeska, bojim se da si me krivo shvatila

ma ti si mi samo prelila čašu s primjerom aerodroma...

u biti sam tužna koliko je sav trud općenito omalovažavan, i što je svatko uvjeren da može bolje i da drugi rade samo loše (bila je ona reklama za neko pivo gdje su milijuni Hrvata nogometni treneri i sl. )

Godine su pokazale da je školovanje u škole u mnogim detaljima bolje, nego lošije... Saradedivi je iznijela pozitivan primjer, ali uz napomenu da se uopće ne zna koliko djece je HS i kakvi su im rezultati (a sudeći po nekim napisima u britanskim novinama, ne bih rekla da je društvo nešto pozitivno profitiralo od HS - dapače, sve im je lošija situacija među mladima i po pitanju obrazovanja i općenito društvenog ponašanja, ovdje mislim na delinkvenciju i sl.)

Uvjerena sam da naše društvo (mislim na RH) nije doraslo takvim promjenama jer bi mnoga djeca ni kriva ni dužna ostala zakinuta za obrazovanje i školovanje. Kod nas je i ovako razina obrazovanosti vrlo niska, dapače, mislim da je većina našega naroda vrlo neuka, da ne upotrijebim drugu riječ ... Mnogi i ovako nisu uopće nikakav poticaj svojoj djeci, HS bi im bio izlika za njihovu vlastitu roditeljsku lijenost i neznanje.
    Pa i ona sva djeca čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja i jedva plaćaju djeci prijevoz do škole. Vjerujem da bi većina odmah odustala od slanja u školu. A ti isti roditelji nemaju niti znanja niti volje da nauče svoje dijete osnovnim znanjima za koje mi većina smatramo da je opća kultura... I dalje je u našim krajevima vlada razmišljanje "neka se Anica dobro uda, što će joj škola..." A možda bi baš ta Anica uz malo truda i podrške sastrane, mogla biti jednoga dana na Jadrankinom mjestu ...

MamaJu, Roza i slične su drugi par rukava. No, to je manjina u RH. Ma na prste bi se takvih roditelja moglo izbrojati ... Čak bih im i svoju djecu dovela na dodatne satove nečega o čemu ja nemam pojma ...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ma ti si mi samo prelila čašu s primjerom aerodroma...
    Eto vidiš da si me krivo shvatila.
    Primjer aerodroma je bio nešto pozitivno, ni slučajno nisam željela omalovažavati nečiji trud.

Uz to, čini mi se da i nije baš uobičajeno da se vrtićku djecu puno vodi okolo, ne mislim pri tom na šetnje, nego na organizirane izlete autobusom (barem ja nemam taj dojam, niti iskustvo, a išla sam godinu dana u vrtić). Samo zato sam navela taj primjer.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

MamaJu, Roza i slične su drugi par rukava. No, to je manjina u RH. Ma na prste bi se takvih roditelja moglo izbrojati ... Čak bih im i svoju djecu dovela na dodatne satove nečega o čemu ja nemam pojma ...
    Upravo to.Na prste jedne ruke.

Roditelja koji žele HS (bilo kojeg oblika)
    koji imaju energije
    koji imaju vremena
    koji imaju podršku okoline
    koji znaju kako
    i na kraju koji imaju dijete koje bi od toga profitiralo.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim, kuzim na koju se foru snimaju dok filmovi, ekipa iz danske koja ima para snima o rudnicima u boliviji. di je tu osobni motiv? prica koju zelis ispricati? kao eno, red patetike, red djece, teskog zivota, psi koji laju i to je to. super. to moze bilo tko, pa i ne mora dobiti nagradu

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roza razumijem strah od kataklizme, ali zar nismo već preživjeli (i nekoliko puta) prazne police? Mene je strah od nuklearne katastrofe ili podizanja razine mora, ali ne znam kako bi mi tu pomogao bijeg iz sustava.
    Vrijeska, slažem se da hrvatsko društvo nije doraslo HS-u, ali zar svako društvo nema svoje rubne dijelove?

O terenskoj nastavi od vrtića i nižih razreda OŠ...od dočeka i mahanja zastavicama drugu Titu, Indiri Gandhi, Elizabeti II. pa do...zračne luke, mljekare, vinarije, seoskog gospodarstva, promatranja gredica u vrtovima, promatranja ptica, domaćih životinja, prikupljanja bilja za herbar, sadnje 88 stabala u parku (naravno za druga Tita), posjete hidrometeorološkoj stanici, testiranju plivanja na bazenu... Ne sjećam se muzeja i koncerata osim s roditeljima i kad smo putovali s plivačkim klubom na natjecanja.
    u višim razredima smo išli na malo dalje izlete...Sutjeska, Neretva, Luka Ploče(+željeznica), a o ekskurziji u 8-om razredu da i ne govorimo (Plitvice, Zagreb, Donja Stubica, Kumrovec, Petrova gora, Postojnska Jama, Pula, Brijuni, Venecija...). Najmanje se sjećam nastave van školske zgrade u Srednjoj školi - iako je toga bilo). Studirala sam na fakultetu koji je nudio gotovo jednako praktične i teoretske nastave, bio je izvrsno organiziran, a i nahodali smo se bliže i dalje...

Eto, naviru mi sjećanja, sad bih mogla drvit po tome, ali nije tema...samo sam htjela napomenut da baš nismo svi prošli kroz potpuno dosadan sustav...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •