Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    koliko otvoreno? pa ne moraš stalno "braniti" HS našom zatucanošću, zatvorenošću, konzumerizmom...brani ga argumentima, pozitivnim elementima
    Koja korist, kad sve argumente, moje il bilo čije druge, vi odbacujete i konstantno tupite po svom. Moji su fanatični, nečiji drugi nisu dovoljno dorečeni i tako se vrtimo u krug.
    Da ne spominjem to da kad se ja dotaknem omraženog mi konzumerizma, ti bi me maltene skinula u bizonovu kožu i stavila da živim u pećini, jer sve ostalo je čista licemjernost s moje strane...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne spominjem to da kad se ja dotaknem omraženog mi konzumerizma, ti bi me maltene skinula u bizonovu kožu i stavila da živim u pećini, jer sve ostalo je čista licemjernost s moje strane...

smeta mi da mi dijete kupi loše navike drugih (ne mislim da drugi imaju samo loše navike al ima i tih) smeta me da ga ubacujem u neprirodan okoliš u kojem boravi 8 sati dnevno sa ljudima svoje uzrasti od kojih realno nema previše toga za naučiti, smeta mi da mi dijete odgaja država a ne mama i tata, smeta mi da mu usađuju vrijednosti u koje ja ne vjerujem, smeta mi da je pod konstantnim pritiskom zbog testova ispitivanja, smeta mi da se mora prilagođavat masi i zbog toga možda zanemarivat neke svoje ne popularne osobine samo da bi se uklopio...
    eto, a meni smeta što ti ne vidiš da kad ovako nešto napišeš, s jedne, pozitivne strane stoji sve ono što je pozitivno, odnosno tvoja obitelj, a na onoj negativnoj, drugoj strani, smo svi mi ostali, naša djeca i naše obitelji. kuiš?

ali, u neku ruku imaš i pravo, bar što se mene tiče, mislim da je fakat teško dati argument koji bi mene uvjerio da će vaša djeca ekstra profitirati na način da žive život kao djeca u linku od sramežljive. da to počnem gledati umjesto kao sebičnost, na način da je to nesebično. umjesto kao ograničavajuće, na način da je takav život oslobađajući.
    i znam da ne znači odsustvo djece u teoriji. u praksi, kad imaš cijelu farmu za održavanje, životinje, nasade itd, imaš gradivo koje moraš proći s djecom, sa ili bez kurikuluma, svejedno, imaš kuću za održavanje, jelo za kuhanje (ako se radi na farmi, a ustajanje je u pet ujutro, onda bar dva put na dan moraš imati skuhano), di ćeš još utrpati druženje, to valjda samo ti znaš.
    biti će bojim se skajp, ekran i slušalice na ušima, pa ti miško uči kemiju i fiziku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •