Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čini mi se da zagovornici hs-a stalno uzimaju primjere obrazovanja iz matematike i ostalih predmeta prvih razreda osnovne škole, a
    da se ovi drugi referiraju na nešto zahtjevnija znanja i područja. Da, elementarnu aritmetiku djeca mogu naučiti dijeljenjem bombona ili
    sokratovkskom metodom u autobusu. Ali neka zahtjevnija znanja se ne mogu prenijeti samo kroz igru, aktivnosti, posjete muzejima, praksu.
    Za neke stvari jednostavno treba sjesti i dobro zagrijati stolac. I onda to na ovakvom topicu zvuči nazadno.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se da zagovornici hs-a stalno uzimaju primjere obrazovanja iz matematike i ostalih predmeta prvih razreda osnovne škole, a
    da se ovi drugi referiraju na nešto zahtjevnija znanja i područja. Da, elementarnu aritmetiku djeca mogu naučiti dijeljenjem bombona ili
    sokratovkskom metodom u autobusu. Ali neka zahtjevnija znanja se ne mogu prenijeti samo kroz igru, aktivnosti, posjete muzejima, praksu.
    Za neke stvari jednostavno treba sjesti i dobro zagrijati stolac. I onda to na ovakvom topicu zvuči nazadno.
    Slažem se.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Primjer je bio samo ilustracija za motivaciju, ne i za to kako se na nju treba odgovoriti.

Svako znanje moze biti vrlo zahtjevno za usvojiti, ako ne postoji interes za njega, samopouzdanje, ako postoji otpor ili osjecaj neadekvatnosti ili izoliranost iz konteksta onoga sto se vec zna.
    Tada ni grijanje stolice puno ne pomaze.

Velika predrasuda o obrazovanju bez skole, koja je prepreka u razumijevanju o tome kako se ucenje dogadja bez skole, je pretpostavka da netko, u ulozi ucitelja, treba nesto (propisano gradivo) pouciti kroz direktnu poduku.

I da je dijete u tom slucaju samo sa tom drugom osobom koja preuzima ulogu ucitelja, a izolirano od druge djece svoje dobi.

Cini mi se da se oko ovoga vrti vecina argumenata protiv OKK

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •