Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, prije nego što je škola postala dostupna svima, bila je dostupna samo privilegiranima, tj. muškima i bogatima. Ostala djeca su sa oko sedam godina ulazila u svijet rada. O programu i njegovim funkcijama mogla bih se djelomično složiti s tobom, o tome se ima puno za reći. U okviru diskusije, pitanje programa je važno utoliko ukoliko ga djeca obrazovana kod kuće moraju ili ne moraju slijediti.
    .
    Ja bih zato rekla da je decentraliziranost znanja i informacija civilizacijsko postignuce, ne skola.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih zato rekla da je decentraliziranost znanja i informacija civilizacijsko postignuce, ne skola.

obavezno skolovanje je dovelo do decentraliziranosti znanja i informacija.
    marija terezija je uvela obavezno skolovanje u habsburskoj monarhiji prije industrijske revolucije. naravno da je uloga in.rev. bila vazna.
    ali zasto bi to bilo lose? to su takozvane win-win situacije koje dugorocno donose dobrobit svima.

ako je svaki sustav tako stetan, zasto se onda u doba bez obaveznog skolovanja desavalo tako rijeto ,da se netko iz neprivilegirane klase vine do visina visokoobrazovane jedinke. ako je unutarnja motivacija i znatizelja sve, a sustav sluzi samo tome da je ubije?

da li bi gauss postao "the gauss" da ga njegov ucoitelj matematike nije poslao na daljnje strukturirano skolovanje u sustav?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    obavezno skolovanje je dovelo do decentraliziranosti znanja i informacija.
    marija terezija je uvela obavezno skolovanje u habsburskoj monarhiji prije industrijske revolucije. naravno da je uloga in.rev. bila vazna.
    ali zasto bi to bilo lose? to su takozvane win-win situacije koje dugorocno donose dobrobit svima.

ako je svaki sustav tako stetan, zasto se onda u doba bez obaveznog skolovanja desavalo tako rijeto ,da se netko iz neprivilegirane klase vine do visina visokoobrazovane jedinke. ako je unutarnja motivacija i znatizelja sve, a sustav sluzi samo tome da je ubije?

da li bi gauss postao "the gauss" da ga njegov ucoitelj matematike nije poslao na daljnje strukturirano skolovanje u sustav?
    ovo je funkcionalni link iz prijasnjeg posta cokolini.
    seni, pogledaj, kratak je, desetak minuta. Mislim da ce ti se barem svidjeti, ako se neces i sloziti s njim .

http://www.youtube.com/watch?v=zDZFc...eature=related

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se
    Po meni škola nikako nije nužno zlo. Naprotiv. Zahvaljujući obvznoj školi puno je djece svoj rođenjem u lošim uvjetima popravilo svoj život. Ne moraju to biti poznati znanstvenici, već obični fiškali, učitelji, činovnici. Po meni to nije zanemarivo...

Temu žene i školovanje neću ni dotaći. Sjetite me neke žene znanstvenice iz 16.stoljeća....Još i danas bi puno curica u školskoj svjedodžbi imalo samo predmet domaćinstvo da je po volji njihovih roditelja.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih nikada umanjivala tako značaj škole. Zamislimo svijet bez školskih knjižnica, školskih kabineta... Imamo li svi doma kemijske laboratorije, dvorane, biblioteke svih školskih lektira...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •