Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku

I na kraju krajeva, netko je napisao "Što tebe briga kako ja obrazujem svoje dijete" - možda sam to bila i ja ne sječam se - koji je faktor društvu način obrazovanja mog djeteta? I ovako i onako će dosta onih koji izađu iz škole bit tudumi, to dal će moje bit jedno od njih il će možda bit bolji od večine školovanih nije nikakav faktor za život i društvo za Todorića...samo za sistem...sistemu se to baš i ne sviđa. Sloboda individualca je sistemu najgora nočna mora. Zato se zakoni i donose puževim korakom, pogotovo u banana državama poput naše gdje su ljudska prava neki ukras na papiru kojih se zapravo i ne treba pridržavati.
ovo meni cilo vrime nije jasno. to što ti smatraš da društvo ne bi trebala biti briga za pojedinca i kako se on obrazuje.
od čega se sastoji društvo? od cigli ili od pojedinaca?
možda sam naivni utopista, ali sve dok ljudi budu odmahivali rukom ko ti i pljuvali po sistemu i todorić kinda društvu, kako očekivati da se to promijeni?
nije rješenje da svak zgrabi svoje dijete i ode na svoju farmu.
i da te zaboli za ostatak svijeta.
jer na kraju krajeva, tvoja djeca će trebati funkcionirati u tom društvu i svijetu. kada tebe i tvog muža više ne bude.