Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čuj, moja baba je usvojila sve molitve ovoga svita usmenom predajom. vrtlarstvo i stočarstvo je morala usvojiti ili bi bila kruva gladna.
    a umrla je u 87. ne znajući pročitati rečenicu.
    misliš da joj je drago bilo nosit okolo po selu svako pismo koje bi dobila da joj ga netko pročita?

tako da su mi vaše priče o vjekovnom hs jako smiješne. da, bilo ga je u jako bogatim krugovima. a ako si bio dite sa sela ko moji, mogao si pjevati borbene.
    dida je sam naučio pisati, čitati i osnove matematike, baba nije imala niti za to vrimena.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    čuj, moja baba je usvojila sve molitve ovoga svita usmenom predajom. vrtlarstvo i stočarstvo je morala usvojiti ili bi bila kruva gladna.
    misliš da joj je drago bilo nosit okolo po selu svako pismo koje bi dobila da joj ga netko pročita?

tako da su mi vaše priče o vjekovnom hs jako smiješne. da, bilo ga je u jako bogatim krugovima. a ako si bio dite sa sela ko moji, mogao si pjevati borbene.
    dida je sam naučio pisati, čitati i osnove matematike, baba nije imala niti za to vrimena.
    moja baka je bila učiteljica.
    Posljednje uređivanje od sirius : 31.05.2011. at 14:03

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    moja baka je bila učiteljica.
    ja sam učiteljica, a kći nepismene bake je prof. matematike/fizike.
    stvarno nas je sustav dokrajčio, bolje bi bilo da smo se hs-ali ko baka

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku

Pinki nadovezat ću se na to. Moji baba i dida s jedne strane su bili isto takvi. Na drugoj strani moja druga baba je bila jako obrazovana jer su prije drugog svjetskog rata bili bogati a poslije su pali na prosjački štap i nova generacija se više nije mogla obrazovati (čitaj, morali su početi raditi čim prije su mogli). Moja mama koja je tako morala brzo početi raditi i završila valjda samo osnovnu školu danas ne čita neke znanstvene knjige ali jako puno gleda dokumentarce. Mislim da moja mama zna ispričati znanstvene činjenice bolje nego pola znanstvenika (iako se možeš dobro nasmijati kad počme krivo izgovarati znanstvene nazive). Uzevši to i zdrav razum nikad me nije bilo sram što mi mama nema nekakvu školu, ali sigurna sam da bi njoj puno značilo da je dobila priliku s obzirom na tu pamet i uređen interes za znanjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •