Stranica 51 od 63 PrviPrvi ... 41495051525361 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,501 do 2,550 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ma kakve karijeristice i kakve nekarijeristice. Nemaju obrazovani danas postotno manje djece. NIti više rade.
    Ne rade oni što ne moraju, ova na farmi se bome naradi više od mene.
    dajte razmislite što bi se dogodilo u nekoj budućnosti da samo neobrazovani djeluju na natalitet.
    Vrijednost obrazovanja je neupitna. Ali je isto obrazovanje danas tako širok pojma, toliko je toga da je nemoguće da svi budemo sve. Danas keramičar može ić na tečajeve, stalno je nova moda, novo ljepilo, novi stil, nove instalacije... i obrazovat se, bit divan čovjek, otac, poslovni čovjek, ali mu ne trebaju sva znanja koja trebaju nekom drugom. I ako ga čača doma može naučit da bude dobar čovjek, da čita i ode na izložbu, da posluje pošteno i isplativo, meni je to super.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dakle, vi još i znate di je čija sreća....ajme joj i jao po drugi put.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dakle, vi još i znate di je čija sreća....ajme joj i jao po drugi put.
    ispravak krivog navoda: MOJA sreća je negdje između.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Curke, idem ja radit.
    Nastavite bez mene.
    I mislim da ću odsad posjećivat neke druge teme. Ovdje se iznerviram

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li sam ja dobro shvatila, neobrazovani su svi koji nisu visokoobrazovani, tj. nisu završili fakultete?
    U teoriji takvi neobrazovani su sa 20 godina već konkurentni na tržištu rada i mogu zasnovati obitelj?
    Ako je tako, stvarno zanimljivo da su neobrazovani oni bez fakultetskog obrazovanja...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da li sam ja dobro shvatila, neobrazovani su svi koji nisu visokoobrazovani, tj. nisu završili fakultete?
    U teoriji takvi neobrazovani su sa 20 godina već konkurentni na tržištu rada i mogu zasnovati obitelj?
    Ako je tako, stvarno zanimljivo da su neobrazovani oni bez fakultetskog obrazovanja...
    sirius, ifigenija tvrdi da su obrazovani tu da uče, a neobrazovani iliti farmeri i ini tu da povećaju natalitet
    sad se pitam kojoj od te dvije skupine je to veća uvreda.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sirius, ifigenija tvrdi da su obrazovani tu da uče, a neobrazovani iliti farmeri i ini tu da povećaju natalitet
    sad se pitam kojoj od te dvije skupine je to veća uvreda.
    Moram priznat da nisam čitala sve postove, ali eto nije mi sjelo to da sam ja neko tko bi trebao povečavat natalitet i apriori imat neobrazvanu djecu farmere - nemam pojma tko je to napisao al ono. Može netko bit farmer a bit obrazovaniji od visoko školski obrazovanih pojedinaca. Osobno se nadam da će moja djeca biti takvi. Živjet u skladu sa prirodom, od prirode, sa strašću za znanjem i učenjem.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni se plače na ovu diskusiju, stvarno!
    Kao da moram guliti klupe od dosade na nekom faksu (jel se sjećate tih uradaka?) da bih imala strast za čitanjem i obrazovanjem? Slažem se, Rosa.
    I na koncu, koliko ljudi znate koji briju na SVE elemente ljudskog iskustva?
    Imao tri faksa ili deset ili pola ili nijedan čovjek obično odabere nekoliko tema koje prati i koje ga zanimaju, i tu raste i razvija se.
    Čemu svima treba sve, i na fakultetskoj razini?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E odoste brate mili....predaleko i preširoko.

Neko je pito što če im ritmika, što će im likovni odgoj, što će im tjelesni...pa meni da sam HSana ritmika sigurno ne bi trebala al likovni odgoj bi bio vjerovatno jedna od stvari na koje bi mi se roditelji fokusirali zbog mojih afiniteta. Neću sigurno dijete davat na balet ako ima dvije lijeve noge, nit ću ga forsirat da crta ako ne ferma crtanje 5%. A apropo ovog koliko ljudi svojih godina il starijih poznajemo da imaju hobi tipa slikarstvo, kiparstvo itd. ja mogu reći jako puno. Pored svakodnevnih poslova koji im plačaju račune, strastveno se bave ili slikanjem, ili fotografijom, ili pisanjem itd

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Neko je pito što če im ritmika, što će im likovni odgoj, što će im tjelesni...pa meni da sam HSana ritmika sigurno ne bi trebala al likovni odgoj bi bio vjerovatno jedna od stvari na koje bi mi se roditelji fokusirali zbog mojih afiniteta. Neću sigurno dijete davat na balet ako ima dvije lijeve noge, nit ću ga forsirat da crta ako ne ferma crtanje 5%. A apropo ovog koliko ljudi svojih godina il starijih poznajemo da imaju hobi tipa slikarstvo, kiparstvo itd. ja mogu reći jako puno. Pored svakodnevnih poslova koji im plačaju račune, strastveno se bave ili slikanjem, ili fotografijom, ili pisanjem itd
    roza mislim da si pobrkala smisao mog posta o baletu, crtanju i glazbi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    roza mislim da si pobrkala smisao mog posta o baletu, crtanju i glazbi.
    Moguće, moram se malo vratiti, sve sam zbrda zdola pročitala, raspisale ste se.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

roza, ti stvarno poznaješ šarenu, nesvakidašnju skupinu ljudi

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Krumpirić, ja se moram javiti. Jesi li i ti homeschoolana, pa ti matematika nije jača strana ili se samo hoćeš zabaviti bez obzira na logiku?
    Znači, onaj koji ne ide na faks je što kaže Sirius spreman i u mogućnosti imati obitelj u ranim dvadesetim.
    Ima skoro 10 fertilnih godina prednosti nad visokoobraozovanima, i onima koji imaju za cilj uspeti se na korporativnim i inim ljestvicama. Jel stigne roditi više djece?
    Ajmo, upotrijebi prirodne znanosti u svrhu odgovora. I uzmi sociogijski faktor vjerskih uvjerenja u obzir.
    Nekima je to vrednota - rane godine u privredi i zarađivanju i rađanju. Fine with me. Jel im dosta HS? MOže biti taman, i još korak bolji od srednje škole.
    Eto.
    I dodatak - ti ljudi su stupovi društva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Krumpirić, ja se moram javiti. Jesi li i ti homeschoolana, pa ti matematika nije jača strana ili se samo hoćeš zabaviti bez obzira na logiku?
    Znači, onaj koji ne ide na faks je što kaže Sirius spreman i u mogućnosti imati obitelj u ranim dvadesetim.
    Ima skoro 10 fertilnih godina prednosti nad visokoobraozovanima, i onima koji imaju za cilj uspeti se na korporativnim i inim ljestvicama. Jel stigne roditi više djece?
    Ajmo, upotrijebi prirodne znanosti u svrhu odgovora. I uzmi sociogijski faktor vjerskih uvjerenja u obzir.
    Nekima je to vrednota - rane godine u privredi i zarađivanju i rađanju. Fine with me. Jel im dosta HS? MOže biti taman, i još korak bolji od srednje škole.
    Eto.
    Nemam ništa protiv, ali sumnjam da bi takve obitelji provodile HE do kraja srednje škole. I ono sa čime se uopće ne slažem je da ne treba imati nikakv papir o obrazovanju, ja bih svakako preporučila nekakav papir o završenom obrazovanju ili zanatu, društvo tako funkcionira i tako imaš više izbora.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eto.
    A kako vidiš budućnost svoje djece, jesu li predodređeni da budu stupovi društva koji će provesti rane godine (odnosno, čitav život) u privredi i rađanju ili ti se prije čini da će biti visokoobrazovani penjači po ljestvicama?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    A kako vidiš budućnost svoje djece, jesu li predodređeni da budu stupovi društva koji će provesti rane godine (odnosno, čitav život) u privredi i rađanju ili ti se prije čini da će biti visokoobrazovani penjači po ljestvicama?
    Nek završe škole koje misle završiti i zasnuju obitelj bez odlaganja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nek završe škole koje misle završiti i zasnuju obitelj bez odlaganja.
    Znači, ti bi radije da ne idu na faks? Ili kad govoriš o 10 fertilnih godina, možda ni u srednju?
    Ili po tebi, koje škole oni misle završiti?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Recimo, just for the argument sake, da ja rodim 6 djece koja će sva bit HSana i odgojena po Krščanskim načelima, živjet na farmi i imat žene/muževe i puno djece - iskreno mislim da nema šanse da oni kao takvi budu stupovi društva jer društvo danas se odmiče od tih načela u stilu "kidam na lijevo" brže bolje. Zašto tj. kako bi netko tko je smatran "freakom" bio stup društva, a uz to još i ne-školski obrazovan? Gle Amiše, sve su samo ne stup društva u Americi, više su objekt ismijavanja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, ifigenija, matematika mi nije jača strana.
    seni ti je rekla sve o ljudima.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

da, ifigenija, matematika mi nije jača strana.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ifigenija, ako ti to išta znači ja mislim da si u pravu. A ove koje te napadaju misle preusko. Lijepo nam je rekla saradad.. da mislimo divergentno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, ako ti to išta znači ja mislim da si u pravu. A ove koje te napadaju misle preusko. Lijepo nam je rekla saradad.. da mislimo divergentno.
    Hvala ti! Znači mi! ČIni mi se da govorim nešto očito, i čisto objektivno, da feedback je kao da govorim da imam rogove, da imam zmaja za kućnog ljubimca ili nešto.
    Još jednom - hvala ti!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ajme u kojem je ovo smjeru otišlo. ne znam zašto se toliko živcirate oko toga - ja mislim da je u hrvatskoj natalitet mal uglavnom zbog ekonomskih problema, pa bile žene obrazovane ili ne. ali isto mislim da u svijetu globalno ima previše ljudi, ali ta se brojka možda drastično smanji dogodine, kad nam dođe ona 2012 i istrijebi nas. Ali činjenica je da se smatra da preživljavanje, zdravlje i napredak djece u siromašnim zemljama/zemljama u razvoju dosta veže za obrazovanje majki - što majka obrazovanija to se bolje brine za dijete (kod nas bi to bilo da ipak završe srednju (a ne samo da su psimene), jer nam je i tehnologija naprednija i život kompliciraniji). Mislim da se to može primijeniti na sve majke - obrazovanije majke se više informiraju i sudjeluju na ovakim forumima, a to obrazovanje mislim ne mora značiti i fakultet. Mislim da je danas srednja škola solidna vrsta obrazovanja (recimo nedostatak srednje bi mi već bilo dosta slabo) ali je valjda nakon toga bitno nekakvo cjeloživotno učenje, da se žene imaju motivaciju nadograđivati, čitati itd.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pomikakki, školu vidim u službi njihovih potreba - po Maslowu - od hrane i vode, preko skloništa i hrane, pa sve do samoostvarenja, i nemam unaprijed koncipiranih ideja o tome koje škole i kako da završe.

Već prema svojim afinitetima i potrebama. Ako mi mali pokaže interes za stolariju, i kaže da bi s 18 godina otvorio stolariju - a odlično radi, ima mušterije, širokih je vidika, normalan je čovjek, ja bih rekla - ajde. Da mi kaže da bi bio diplomirani stojarski inžinjer, isto bih rekla ajde, ali bih očekivala da se to završi sa smislom i redom unutar predviđenih godina. Za malu ne bih da bude stolarica, ali može imati štogod želi, dokle god je normalna, široka, pametna, svjesna faktora potrebnih za uspjeh. I isto ću ih podržati da budu glazbenici, znanstvenici, štogod - dokle god su im kockice u glavi na mjestu, i dok su im jasne koordinate vremena, prostora, novca, i vrednota.

How about you?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja i dalje ne kužim vezu između neobrazovanosti ili slabijeg obrazovanja i plodnosti, al ja sam uska i nedivergentna.
    I ne vidim zašto obrazovani ne mogu rađati i biti doktori(ce) znanosti i imati normalne obitelji, nego je to rezervirano za one koji "ranije stupe na tržište rada"
    ok, kužim da se provlači teza da oni imaju manje vremena za narađati djecu, jer prvo rješavaju karijeru - a mene te teze sve više i više iritiraju.
    Da postoje obiteljski ljudi i karijeristi.
    Mda. Osobno ne poznajem te karijeriste-poznajem samo one koji jednostavno-ne žele djecu-i poštujem ih. LJudi koji #ranije izađu na tržište rada# možda za svoje poslove troše više vremena nego dr.znanosti i manje vremena provode s obitelji. To su toliko individualne priče da ovakvo poopćavanje nema nikakvog smisla. Naprotiv-takve teorije meni priča baka-draga moja, kad si učila, sad još puno uči i napreduj, nije rađanje za tebe nego za one što ne uče.
    ne vidim kako takve teze mogu ikome biti prihvatljive-koliko ih se god moglo objasniti-osim mojoj baki od skoro 90...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U danasnje vrijeme, niskoobrazovani cesto zaradjuju jako malo. Cisto stjecajem okolnosti. I da, naravno, nije pravilo. Iznimke uvijek postoje.

Tko ce hraniti njihovu silnu djecu, ako im je cilj samo razmnozavati se?

(Pitanje moze biti matemacki, ekonomski, a i logicki gledano. Kako god.)

Poznajem puno ljudi s diplomom fakulteta i velikim obiteljima. I one s jedva srednjom skolom (i bez nje, takodjer), bez djece. I obratno. I sve obitelji su jednako manje ili vise (ne)funkcionalne.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja i dalje pitam : vi mislite da su ljudi sa završenom (samo) srednjom školom ili zanatom , neobrazovani ?!
    Stvarno zanimljivo, ako je tako. Obzirom da je postotak visokoobrazovanih u svim zemljama (pa i onim puno demokaratičnijim i bogatijim od nas ) vrlo mali. Osim toga čini mi se krajnje nerealno očekivati da će skoro sva djeca od nas na forumu završiti fakultete, osobno ja u tome ne vidim nikakav problem , osim ako roditelj ne bude silno razočaran u tom slučaju obzirom da njegova očekivanja nisu ostvarena.
    Druga stvar je cijeloživotno učenje sa papirom ili bez, nekako u zadnje vrijeme ovo bez papira počinje funkcionirati i kod nas i to je odlično.Neki ljudi se počinju obrazovati isključivo zbog sebe i boljih znanja , bez obzira na napredovanje u karijeri ili na poslu.
    Što se tiče onog djela sa papirom , on daleko više šteka, visoka učilišta nisu još dovoljno (ili nikako) otvorena prema ljudima koji žele studirati kakon određenog životnog iskustava , nakon odrađenih godina staža i kad su već podigli djecu...nekako se nadam da će to u budućnosti biti bolje omogućeno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja i dalje pitam : vi mislite da su ljudi sa završenom (samo) srednjom školom ili zanatom , neobrazovani ?!
    Stvarno zanimljivo, ako je tako.
    Pa naravno da je ovo smiješno...zapravo "smiješno" nije prava riječ. Ovo je besmisleno.

Većina radnih mjesta je primjerena srednjoj stručnoj spremi ili čak i za manje od toga. Bojim se da je riječ o tome da se unatrag 20 godina umjetno povećava kvota upisa na studije (da se fiktivno smanji nezaposlenost, možda, ali ta batina ima dva kraja). Nisam sociolog pa ne znam, a ne da mi se kopati po Državnom zavodu za statistiku koliko je radnih mjesta u Hrvatskoj za vss, všs, sss, nkv itd.

Radi se o tome što želimo svojoj djeci - većina nas želi da djeca nešto postignu (a vss je dio toga) barem dok nas ne uvjere da žele nešto drugo i da s tim mogu biti uspješni i sretni.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Većina radnih mjesta je primjerena srednjoj stručnoj spremi ili čak i za manje od toga. Bojim se da je riječ o tome da se unatrag 20 godina umjetno povećava kvota upisa na studije (da se fiktivno smanji nezaposlenost, možda, ali ta batina ima dva kraja). Nisam sociolog pa ne znam, a ne da mi se kopati po Državnom zavodu za statistiku koliko je radnih mjesta u Hrvatskoj za vss, všs, sss, nkv itd.

Radi se o tome što želimo svojoj djeci - većina nas želi da djeca nešto postignu (a vss je dio toga) barem dok nas ne uvjere da žele nešto drugo i da s tim mogu biti uspješni i sretni.
    Slažem se s tobom, pa čak i s Ifigenijom u neku ruku, da nema smisla da svi budemo fakultetski obrazovani, i da se održiva privreda mora bazirati na masi ljudi koji su jednostavno šljakeri koji se neće ubiti obrazujući se da bi zatim radili u polju ili u tvorničkim halama.

No problem je u tome da sustav u kojem živimo takvim ljudima ne nudi puno. Mislim da smo svi svjesni da ti ljudi rade za minimalac, i da im se život zaista svodi na golo krampanje. Bojim se da Ifigenija, koja kako vidim na drugoj temi smatra svoje dijete izuzetno nadarenim a u slučaju homskulanja stavila bi naglasak na govorništvo, protokole i bonton, za slučaj prijema kod britanske kraljice očekuje od Rozine mnogobrojne () djece da se ne obrazuju puno nego da obrađuju zemlju i razvijaju privredu, dok njena djeca putuju na taj prijem u GB. Ali mislim i da je jednostavno krivo shvatila, jer to bi radili ljudi koji završe redovnu osnovnu školu, kad bi im država omogućila da žive zaista dobro od tog rada.

Homskulana djeca biti će vjerojatno prilično daleko od toga da bi se uklopili u sustav na taj način da krampaju za golo preživljavanje. Mislim da je prema istraživanjima, za djecu koja završila škole tipa Waldorf ili Montesori, karakteristično da postanu slobodni umjetnici ili uzgajivači bio povrća. Pretpostavila bih da je slično i s homskulanom djecom. A bio proizvodnja nije ono što će nahraniti mase - to je proizvodnja zdrave hrane u manjim količinama, koju si, budimo realni, neće moći svatko priuštiti. Grickat će je Ifigenijin sin, a ne ovi jedva školovani koji rade za 2,5 tisuće kuna mjesečno.

Pa da odgovorim na Ifigenijino pitanje, ja ne bih baš da moja djeca bude u toj masi koja čini stup društva i po kojoj gaze oni koji se uspinju. Tako da ću ih svakako poticati da se obrazuju, neće mi biti krivo ni ako budu otpadnici od sustava kao Roza ni slobodni umjetnici , ali moram priznati da ne bih bila najsretnija da vidim da nemaju drugog izbora nego da se zadovolje najnižim zanimanjima.

Tako da ja - već sam to vjerojatno i rekla - ne smatram da je homskulanje loše u smislu nepotpunog obrazovanja, premda bi u slučaju nekontroliranog hs-a bilo i takvih slučajeva.
    Ono što je me brine najviše je pitanje socijalizacije - jer djeca zaista pate ako nemaju društva vršnjaka i ako se u tim godinama osjećaju različiti i odbačeni. I da bi se pravilno razvili u neko doba trebali bi se moći odmaknuti od roditelja. O tom smo već govorili pa da ne idem sad u širinu... jedino, činjenica je i da naš obrazovni sustav ne nudi najbolje rješenje niti za to.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stvarno zanimljivo, ako je tako. Obzirom da je postotak visokoobrazovanih u svim zemljama (pa i onim puno demokaratičnijim i bogatijim od nas ) vrlo mali. Osim toga čini mi se krajnje nerealno očekivati da će skoro sva djeca od nas na forumu završiti fakultete, osobno ja u tome ne vidim nikakav problem , osim ako roditelj ne bude silno razočaran u tom slučaju obzirom da njegova očekivanja nisu ostvarena.
    Druga stvar je cijeloživotno učenje sa papirom ili bez, nekako u zadnje vrijeme ovo bez papira počinje funkcionirati i kod nas i to je odlično.Neki ljudi se počinju obrazovati isključivo zbog sebe i boljih znanja , bez obzira na napredovanje u karijeri ili na poslu.
    Što se tiče onog djela sa papirom , on daleko više šteka, visoka učilišta nisu još dovoljno (ili nikako) otvorena prema ljudima koji žele studirati kakon određenog životnog iskustava , nakon odrađenih godina staža i kad su već podigli djecu...nekako se nadam da će to u budućnosti biti bolje omogućeno.
    Ja sam isto stekla taj dojam, a pogotovo sam stekla dojam da iako se dosta njih slaže sa HSom, nitko zapravo ne vjeruje da bi HSana djeca mogla ikada biti veoma obrazovana i parirat akademskim građanima po općoj obrazovanosti i kulturi - to je ono kao svima teoretski moguće, ali u praksi svi briju da nema šanse.
    Već sam rekla da sam pročitala da kod nas samo 10% studenata završi fakultet u roku ostali se vucaraju godinama i često ga nikada niti ne završe.

Ovo cjeloživotno učenje je tako važno. Ne mogu opisati koliko sam uživala kad bih vidjela svoju nonu kako i od 85-6 godina strastveno kupuje knjige i čita, upija znanje, oduševljava se informacija koje saznaje - takva je bila cjeli život, podigla sama bez muža 5 djece, 3 sahranila, težak je život živila, ali je uvijek baš uvijek nalazila vremena za svoju najveću strast, ućenje. Po meni je bila obrazovanija od 90% školski visoko obrazovanih ljudi koje poznajem, a sve je samu sebe naučila jer je željela znati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo cjeloživotno učenje je tako važno. Ne mogu opisati koliko sam uživala kad bih vidjela svoju nonu kako i od 85-6 godina strastveno kupuje knjige i čita, upija znanje, oduševljava se informacija koje saznaje - takva je bila cjeli život, podigla sama bez muža 5 djece, 3 sahranila, težak je život živila, ali je uvijek baš uvijek nalazila vremena za svoju najveću strast, ućenje. Po meni je bila obrazovanija od 90% školski visoko obrazovanih ljudi koje poznajem, a sve je samu sebe naučila jer je željela znati.
    To je ono što bih najradije postigla kod svoje djece, želja za znanjem, interes za učenje. Jer bez toga nema ničeg od obrazovanja, ni kod redovno školovane ni kod homskulane djece. Možda bi se trebali obrazovati samo oni koji tu želju zaista osjećaju? Ali tko će se usuditi takvu odluku u potpunosti prepustiti svojoj djeci?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    To je ono što bih najradije postigla kod svoje djece, želja za znanjem, interes za učenje. Jer bez toga nema ničeg od obrazovanja, ni kod redovno školovane ni kod homskulane djece. Možda bi se trebali obrazovati samo oni koji tu želju zaista osjećaju? Ali tko će se usuditi takvu odluku u potpunosti prepustiti svojoj djeci?
    hoće li biti previše nabrijano ako kažem da je ogroman postotak te želje urođen?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hoće li biti previše nabrijano ako kažem da je ogroman postotak te želje urođen?
    Pa kako to da je tako rijetko srećemo? Kako to da većina populacije (svake dobi) radije sjedi pred tv-om?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I efekat loseg ucitelja angazovan roditelj moze da neutralise.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne-ja ne mislim.
    10god ranije znači neobrazovani.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne-ja ne mislim.
    10god ranije znači neobrazovani.

10 godina od čega?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

10 godina od čega?
    hm, ako visokoobrazovani mogu početi rađati tek 10 godina kasnije, onda moja logika govori ....ovo gore.
    ili visokoobrazovani počinju rađati poslije 30.? Ne znam baš, rađati mogu kad god hoće, a situirani mogu biti čim odrade godinu na poslu -to bi bilo 5g poslije (mada meni i dalje nema rađanje veze s obrazovanjem i ne znam zašto uopće ulazim u takve priče)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da dodam, nije uopće važno koliko je tko obrazovan ili ne za njegovu osobnu sreću i zadovoljštinu, svi imamo različite metre za sreću
    stvar je u tome da obrazovanje i broj djece nemaju nikakve veze
    čak i da početak rađanja ima veze sa obrazovanjem, broj djece nema
    a početak rađanja nema veze s obrazovanjem-i zbog ovog što kaže kaae.
    čak i da broj djece ima veze s obrazovanjem (a nema), njihov uspjeh i plaća aka naša penzija-nema.
    i meni je reći da su jedni tu da rađaju (kao stup društva), a drugi da se obrazuju (i imaju manje djece) -velika uvreda (osim dodatnih osobnih uvreda).
    Ne vidim zašto farmeri nebi vječno i sretno živjeli bez djece i zašto doktori znanosti nebi imali petero, čak i da ih počnu dobivati s 35.-ovo je 21. stoljeće.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da dodam, nije uopće važno koliko je tko obrazovan ili ne za njegovu osobnu sreću i zadovoljštinu, svi imamo različite metre za sreću
    stvar je u tome da obrazovanje i broj djece nemaju nikakve veze
    čak i da početak rađanja ima veze sa obrazovanjem, broj djece nema
    a početak rađanja nema veze s obrazovanjem-i zbog ovog što kaže kaae.
    čak i da broj djece ima veze s obrazovanjem (a nema), njihov uspjeh i plaća aka naša penzija-nema.
    i meni je reći da su jedni tu da rađaju (kao stup društva), a drugi da se obrazuju (i imaju manje djece) -velika uvreda (osim dodatnih osobnih uvreda).
    Ne vidim zašto farmeri nebi vječno i sretno živjeli bez djece i zašto doktori znanosti nebi imali petero, čak i da ih počnu dobivati s 35.-ovo je 21. stoljeće.
    meni ima itekakve (između ostalog) ali ne stignem sad, budem kasnije (moram E. odvesti na vađenje krvi).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja vjerujem da će djeca od angie i brada dobit više obrazovanja od moje :D
    sad ozbiljno, sigurno dio HS djece može završiti s većim znanjem nego klasično viskoobrazovana, visokosve, biti šire obrazovana, imati šire vidike, zavoljeti učenje.
    samo da to mogu reći za nekog konkretno, trebala bi im upoznat roditelje

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bas brijem da skolski sistem ubije tu urodenu zelju (osim kod nekih sretnika/sretnica)

ali to ste vjerojatno vec skuzile

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja bas brijem da skolski sistem ubije tu urodenu zelju (osim kod nekih sretnika/sretnica)

ali to ste vjerojatno vec skuzile
    skužile smo :eheheheh
    ja mislim da to jedno s drugim veze nema
    može doduše imat s jako lošim učiteljem. Al može imat i s lošim HS "učiteljem"

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja nekako ne verujem bas da je urodjen, ali mislim da moze da se potakne i usput, kroz obicne zivotne situacije. Vrednost sirokog obrazovanja deca vide kod roditelja koji lako prepoznaju i lako se nose i sa sitnim i svakodnevnim i sa onim krupnijim problemima, osete to i u samom odnosu, utice i na poverenje i sl.
    Osim toga, deca vide i kako roditelji zive, da li i njihov nacin zivota ukljucuje stalno ucenje, kako reaguju na novo... sve to (imho) utice na zelju za ucenjem i znanjem kod deteta...

I to je svojevrstan HE.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nikad niste upoznali ljude koji su uspjeli UNATOČ roditeljima, a ne zbog njih?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nikad niste upoznali ljude koji su uspjeli UNATOČ roditeljima, a ne zbog njih?
    X

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam jučer <hs-ala svog jedinca, prvo me je davio da nauči sve kontinente i osnovna obilježja, a onda se sjetio nekog zadatka iz matematike pa smo smišljali metodu kako da to riješimo...

žene moje taj HS je naporan u 3pm...... mali skače s teme na temu kao poludjela vjeverica ..............

hvala nebesima što ide u školu pa nek tamo davi malo učiteljicu XD

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam jučer <hs-ala svog jedinca, prvo me je davio da nauči sve kontinente i osnovna obilježja, a onda se sjetio nekog zadatka iz matematike pa smo smišljali metodu kako da to riješimo...

žene moje taj HS je naporan u 3pm...... mali skače s teme na temu kao poludjela vjeverica ..............

hvala nebesima što ide u školu pa nek tamo davi malo učiteljicu XD

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    pisofkejk

daj ti petogodisnjaku objasi zasto ne cujemo kad spavamo, a nemamo zatvorene usi

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    pisofkejk

daj ti petogodisnjaku objasi zasto ne cujemo kad spavamo, a nemamo zatvorene usi
    Wow, meda. Obožavam ovakva pitanja od djece, oduševljavaju me. Najbolji znak da je glavica jako pametna. Mora da si ponosna na svog sina. Ja bi bila jako.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    pisofkejk

kako ne čujemo?
    pa čujemo.
    zato nas buka i probudi.
    samo što je noću općenito manje zvukova.

ali, dijete je stvarno genijalno...
    mojima ovakva pitanja nikada na pamet ne bi pala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •