Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ina, i na to sam pomislila kad sam čitala opis toga što mame iz te hs grupe u engleskoj rade - čini mi se da je struktura ljudi (ideološki, vrsta posla itd) prilično slična, dakle djeca su u jednom uniformnom okruženju. mene isto zanima da dijete vidi i upozna društvo puno šire....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Čokolina prvotno napisa Vidi poruku
    ina, i na to sam pomislila kad sam čitala opis toga što mame iz te hs grupe u engleskoj rade - čini mi se da je struktura ljudi (ideološki, vrsta posla itd) prilično slična, dakle djeca su u jednom uniformnom okruženju. mene isto zanima da dijete vidi i upozna društvo puno šire....
    zanimljivo,meni se čini da je dijete u normalnim školama upućeno isključivo na sebi slične po dobi i kvartu (soc-ekonomskoj strani), posebno u OŠ. To je isto određena vrsta ograničenja?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljivo,meni se čini da je dijete u normalnim školama upućeno isključivo na sebi slične po dobi i kvartu (soc-ekonomskoj strani), posebno u OŠ. To je isto određena vrsta ograničenja?
    Mislim da se ipak nismo toliko stratificirali još uvijek, kao, recimo, engl. društvo, da bi te toliko formirao kvart ili škola u koju ideš, određeno ograničenje je, ali mi se čini da je ovo drugo neusporedivo veće tj. da je bitno manja niša s jačim granicama (za Hrvatsku govorimo).

A propos ovih pojmova produktivnost s 13 godina... ne kužim? Pa ovi u nerazvijenim zemljama se bore upravo suprotno, da ne budu produktivni prije 18.-te tj. da se mogu obrazovati do tad, baš sam gledala neki prilog o ljudskom roblju... (je da je bilo u emisiji "Provjereno" (šakrtoc/škarnicl na glavi)).

Jest da bi, s reproduktivnog aspekta, stvarno bilo najbolje odmah rađati, ali, unatoč svemu što sam prošla, ipak se ne bih vraćala u ta doba (sve Disneyjeve princeze s 15 ili 16 sazrijevaju - Mala sirena i Trnoružica).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.06.2011. at 13:10

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, taj primjer (Nijemci koji su tražili i dobili azil u SAD-u) je specifičan; oni su stroga katolička obitelj i nije im se sviđao kurikulum - gledala sam prije godinu dana na TV neki prilog o njima, ali se više ne sjećam detalja; sjećam se samo gorkog okusa u ustima koji je prilog ostavio.

http://www.usatoday.com/news/educati...hristian_N.htm

Romeike, like many conservative parents in the U.S., said he wanted to teach his own children because his children's German school textbooks contained language and ideas that conflicted with his family's values.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Čokolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mene jako cudi kako mozete to zakljuciti.
    Cak i o zanimanjima, iako sam ih navela, ali zar nisu ona, i za taj relativno malen uzorak, raznolika?!

A o ideoloskoj strukturi da ne pisem.... ona je jos raznolikija, od Katolkinja, Protestantica (dva razlicita smjera), preko Zidovkinja (Chamutal i Micky su iz Izraela), ateistica i panteistica.
    Ima i nesvrstanih, i pagana i svacega.

Ono sto nam je svima zajednicko je samo to sto nam djeca ne idu u skolu.
    To nam je svima vjerojatno jedini zajednicki nazivnik.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •