Rosa, da me pitaš zašto si hoću kupiti komad zemlje i živjet ko divljak par mjeseci godišnje, a hoću, rekla bih ti - jer je gušt. to je nešto neponovljivo. Sjedit samo uz svjetlo svijeće, imat jedno skrhano ogledalo i ne zurit u svoj odraz, hodat u krpama, cijeli dan bit na zraku... ma to treba probat. Ja to volim.
S druge strane sam antikonzumeristički nastrojena, kritična sam prema mnogim čudima našeg društva, i važem što je čega vrijedno. Da me pitaš zašto - da sačuvam jednostavnost života, da što više vremena budemo, a što manje - imamo, da me ne uhvati ludilo u kojem bih izgubila previše duše, tako nešto. Pečem pekmez zato da imam izliku voditi djecu u berbu, da se zamažu, da vide kako raste voće, da nauče što je što, da se zezamo, da vježbamo, da uživaju u plodu svojih ruku. Ali istodobno volim i naš svijet, ima on puno prednosti; pa i takav kapital znanja i reduntantnosti svega da ako hoćeš - možeš biti samoodrživ. Između ostalog i tako da nazoveš ljude koji će ti složiti i grijanje i bunar i peć za samoodrživost. Nije sve tako crno.
A sad ja tebe pitam - koji su tvoji razlozi?

Odgovori s citatom