Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ali roza, mi ne smijemo komentirati niti jedan tvoj primjer.
    A nikakav konkretni argument nam ne daješ, osim te fobije od društva, zgražanja nad sustavom i sl.

Uz to, imam osjećaj da sasvim površno čitaš postove pa ne uhvatiš bit.
    Ili namjerno ne želiš shvatiti što ti pišemo?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Ali roza, mi ne smijemo komentirati niti jedan tvoj primjer.
    A nikakav konkretni argument nam ne daješ, osim te fobije od društva, zgražanja nad sustavom i sl.

Uz to, imam osjećaj da sasvim površno čitaš postove pa ne uhvatiš bit.
    Ili namjerno ne želiš shvatiti što ti pišemo?
    Pa Mare ne zezaj me, ja sam fakat navela milijarde razloga zašto sam za OKK, moj skepticizam prema sistemu je samo jedan od razloga. Prolistaj ako te zanima.
    A površno ih čitam u zadnju jer stvarno više ne mogu podnjet čitabe koje bi me trebale uvjeriti da sam u krivu i da ću uništiti život svog djeteta zbog svoje sebičnosti - ovo ovako sažeto.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pa Mare ne zezaj me, ja sam fakat navela milijarde razloga zašto sam za OKK, moj skepticizam prema sistemu je samo jedan od razloga. Prolistaj ako te zanima.
    A površno ih čitam u zadnju jer stvarno više ne mogu podnjet čitabe koje bi me trebale uvjeriti da sam u krivu i da ću uništiti život svog djeteta zbog svoje sebičnosti - ovo ovako sažeto.
    Ali svi ti tvoji razlozi proizlaze iz ogorčenosti društvom.
    A to strašno društvo smo i mi koje se ovdje s tobom dopisujemo, razumiješ.
    I ne mislim ja nipošto da nam je društvo savršeno uređeno i da ništa ne treba mijenjati, ali mislim da ti malo pretjeruješ.

Uostalom, kako ti možeš znati da baš tvoje dijete neće željeti živjeti u nekoj metropoli i raditi u velikoj međunarodnoj korporaciji.
    Iako su djeca tvoja nemaš im pravo nametati svoje stavove niti ih ograničavati na način da im u startu oneomogućiš snalaženje u tom društvu koje se tebi nimalo ne sviđa, ako oni to jednog dana požele.
    Jednako kao što ni ja ne mogu zabraniti svojoj djeci da odu živjeti na Bobaru ako im tako nešto padne na pamet.

Razumiješ?

Ne zezam te, niti te želim uzrujavati :ječmenac:

Sanja, potpisujem i ja tebe.
    I također molim da me se izuzme iz ovih stereotipizacija nacionalnog identieteta, ali i iz zlobnih komentara na račun moje djece.
    Valjda nam to enchantress osobnim primjerom želi pokazati taj "hrvatski mood"
    Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 27.06.2011. at 15:02

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I također molim da me se izuzme iz ovih stereotipizacija nacionalnog identieteta, ali i iz zlobnih komentara na račun moje djece.
    Ovaj tvoj post govori sve o navedenom.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj tvoj post govori sve o navedenom.
    Ne razumijem.
    Što govori?
    Da mi smeta tvoje nepotrebno i zlobno komentiranje primjera s mojom curicom?
    Da, smeta mi.
    I da, to govori nešto o meni.
    A i o tebi.

Roza, sve 5

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne razumijem.
    Što govori?
    Da mi smeta tvoje nepotrebno i zlobno komentiranje primjera s mojom curicom?
    Da, smeta mi.
    I da, to govori nešto o meni.
    A i o tebi.

Roza, sve 5

Ja ti se duboko ispričavam. Nisam shvatila ovo sa curicom, tek nakon dužeg vremena iščitavanja postova. Moj komentar o marmeladi nije bio zloban, niti najmanje niti bi ikada zlobno komentirala nekome nečije dijete, a kamoli javno na forumu. Ja sam ga pisala kao znak pomirenja, no gledajući kroz tvoje oči jasno mi je da se može neprimjereno shvatiti.

Hrvatski mood postao je novi jogurt ili sarma, pa se povlačim iz daljnjih rasprava na ovu temu i temu OKKa jer sam onim podužim postom sve rekla.
    Kao i đem i jogurt bio je upućen osobi koja dolazi iz druge države, smatram da sam jasno navela ime forumaša kojem se obraćam. Imam puno prijatelja Bosanaca, Srba i Makedonaca i često se šalimo i pretumbavamo te različitosti u životnom pristupu pa sam mislila da samo iznosim nešto opće poznato. Sada mi je jasno da vi uopće niste upoznati s time. Još se jednom ispričavam jer vidim da sam mnoge pogodila na osobnoj razini što mi nije bila namjera.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ali svi ti tvoji razlozi proizlaze iz ogorčenosti društvom. Krivo - metodika rada i kurikulum za koje oboje mislim da ubijaju kreativnost i želju za učenjem, nemaju veze sa mojim nezdovoljstvom sistemom.
    A to strašno društvo smo i mi koje se ovdje s tobom dopisujemo, razumiješ. Ja uvijek govorim o sistemu ne o društvu, Mare to sam napisala bar 100 puta. Jel treba i definicije jednog i drugog?
    I ne mislim ja nipošto da nam je društvo savršeno uređeno i da ništa ne treba mijenjati, ali mislim da ti malo pretjeruješ. Ne pretjerujem, moralne vrijednosti koje se promoviraju današnjim načinima, nisu nešto ćemu ja želim prepustiti svoje dijete. Koliko god se moji stavovi tebi ili bilo kome ćinili krutima i ekstremnima, moje je ljudsko pravo odgajati i obrazovati svoje dijete onako kako ja smatram da je ispravno.

Uostalom, kako ti možeš znati da baš tvoje dijete neće željeti živjeti u nekoj metropoli i raditi u velikoj međunarodnoj korporaciji. Ne mogu ništa znati 100% ali ću odgojem provati usaditi u njega one vrijednosti za koje ja smatram da su ispravne i koje će ga voditi dalje u životu. Ako i poželi živjeti u metropoli svejedno može živjeti po načelima koja smo ga naučili.
    Iako su djeca tvoja nemaš im pravo nametati svoje stavove niti ih ograničavati na način da im u startu oneomogućiš snalaženje u tom društvu koje se tebi nimalo ne sviđa, ako oni to jednog dana požele. Ja imam apsolutno pravo svoju djecu učiti vrijednostima za koje smatram da su ispravne i za njih najbolje. Kao što to ima svaki drugi odgovoran roditelj. Puno toga se može definirati namećanjem, kao i škola i sve ostale regularne stvari koje klinci danas rade - al su one mainstream pa su stoga smatrane ispravnima, dok je ovo "moje" automatski nazivano nametanjem, uskračivanjem, ekstremizmom itd. Odkle ikome pravo i ko je mjerna jedinica u ovom slučaju?
    Jednako kao što ni ja ne mogu zabraniti svojoj djeci da odu živjeti na Bobaru ako im tako nešto padne na pamet.

Razumiješ?

Ne zezam te, niti te želim uzrujavati :ječmenac:

Sanja, potpisujem i ja tebe.
    Eto...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •