Ali svi ti tvoji razlozi proizlaze iz ogorčenosti društvom.
Krivo - metodika rada i kurikulum za koje oboje mislim da ubijaju kreativnost i želju za učenjem, nemaju veze sa mojim nezdovoljstvom sistemom.
A to strašno društvo smo i mi koje se ovdje s tobom dopisujemo, razumiješ.
Ja uvijek govorim o sistemu ne o društvu, Mare to sam napisala bar 100 puta. Jel treba i definicije jednog i drugog?
I ne mislim ja nipošto da nam je društvo savršeno uređeno i da ništa ne treba mijenjati, ali mislim da ti malo pretjeruješ.
Ne pretjerujem, moralne vrijednosti koje se promoviraju današnjim načinima, nisu nešto ćemu ja želim prepustiti svoje dijete. Koliko god se moji stavovi tebi ili bilo kome ćinili krutima i ekstremnima, moje je ljudsko pravo odgajati i obrazovati svoje dijete onako kako ja smatram da je ispravno.
Uostalom, kako ti možeš znati da baš tvoje dijete neće željeti živjeti u nekoj metropoli i raditi u velikoj međunarodnoj korporaciji.
Ne mogu ništa znati 100% ali ću odgojem provati usaditi u njega one vrijednosti za koje ja smatram da su ispravne i koje će ga voditi dalje u životu. Ako i poželi živjeti u metropoli svejedno može živjeti po načelima koja smo ga naučili.
Iako su djeca tvoja nemaš im pravo nametati svoje stavove niti ih ograničavati na način da im u startu oneomogućiš snalaženje u tom društvu koje se tebi nimalo ne sviđa, ako oni to jednog dana požele.
Ja imam apsolutno pravo svoju djecu učiti vrijednostima za koje smatram da su ispravne i za njih najbolje. Kao što to ima svaki drugi odgovoran roditelj. Puno toga se može definirati namećanjem, kao i škola i sve ostale regularne stvari koje klinci danas rade - al su one mainstream pa su stoga smatrane ispravnima, dok je ovo "moje" automatski nazivano nametanjem, uskračivanjem, ekstremizmom itd. Odkle ikome pravo i ko je mjerna jedinica u ovom slučaju?
Jednako kao što ni ja ne mogu zabraniti svojoj djeci da odu živjeti na Bobaru ako im tako nešto padne na pamet.
Razumiješ?
Ne zezam te, niti te želim uzrujavati :ječmenac:
Sanja, potpisujem i ja tebe.
I također molim da me se izuzme iz ovih stereotipizacija nacionalnog identieteta, ali i iz zlobnih komentara na račun moje djece.
Valjda nam to enchantress osobnim primjerom želi pokazati taj "hrvatski mood"